Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Isadora7']A ja jak mantre powtórzę, a nawet błagam rozważcie tyczmas u Czarodziejki. Lepszy dla niego nawet boks u Czarodziejki niż schron. I na spokojnie rozejrzeć się za domowym albo stałym. On psychicznie nie wytrzyma długo.[/QUOTE]

Pomóżcie podjąć decyzję.

Posted

[quote name='bianka0']Popatrzcie jeszcze tutaj:

http://www.dogomania.pl/threads/201148-Pseudo-pod-Toruniem!!-Potrzebne-Domy-Tymczasowe!/page47

post 1165

dzwoniłam pod podany tymczas w tym linku,niestety nie bedzie mozliwe przyjecie tam Atosa.
ktos juz pisał w tej sprawie,Pani poczytała watek ze Atos kłapie do samców, ze wzgledu na to ze na tym tymczasie przebywa juz bokser tez samiec Pani nie moze ryzykowac ,musiała by miec pewnosc ze psiaki sie dogadaja a tu pewnosci co do tej kwesti nie ma.
trzeba szukac dalej ...
Ja uwazam ze dla Atosa potrzebny jest tymczas domowy,chyba niewiele zmienimy jego połozenie wyciagajac go do boksu ale wszystko zalezy jeszcze od warunków w tamtejszym schronisku,musza sie wypowiedizec osoby które tam bywają czy wyciagniecie Atosa do boksu polepszy jego sytuacje .

Posted

Ja pisałam do Karmelci. .Pani odpisała [SIZE="2"][SIZE="3"]Kochana Jamnicza rodzino,nie moge wziac ATOSKA DO SIEBIE,PRZECZYTALAM CALY JEGO WATEK i jak sie okazuje on nie toleruje samcow a ja mam na dt samca i jeszcze moze nie byloby strasznie tragicznie gdyby nie to ze moja suczka broni swojego staruszka bardzo zaciekle,i obawiam sie ze jakby tak Atos klapnal na Zeusa to Buffi 35 kg furii moglaby mu zrobic krzywde,wiec raczej szukam psa ktory toleruje inne psy.BARDZO MI PRZYKRO ale popytam wsrod swoich prywatnych znajomych,moze ktos szuka do adopcji jamnisia

Posted

Też chciałabym, żeby Atos znalazł ciepły kącik w domu.
Napisałam wczoraj PW do Czarodziejki z pytaniami jak DT u niej by wyglądał.
Czy boks jest ciepły, czy są spacerki i jak ona wogóle to wszystko widzi.
Nie dostałam narazie odpowiedzi.

Posted

magda222 napisał(a):
Też chciałabym, żeby Atos znalazł ciepły kącik w domu.
Napisałam wczoraj PW do Czarodziejki z pytaniami jak DT u niej by wyglądał.
Czy boks jest ciepły, czy są spacerki i jak ona wogóle to wszystko widzi.
Nie dostałam narazie odpowiedzi.

Zazwyczaj przyjmuję onki, więc psy duże i sierściaste, które preferują warunki zewnętrzne o każdej porze roku. Nie mam boksów, ani kojców poza jednym do socjalizacji. Psy mają budy wolnostojące i legowiska w otwartym garażu. Mogą dowoli chodzić po ogrodach i leżeć, gdzie im się podoba. Spacery po łąkach kilka razy dziennie, ale z doświadczenia wiem, że starsze psy nie zawsze mają siłę i chęć wychodzić poza furtkę. Mają swój bezpieczny teren w ogrodach i spacerki w ich obrębie zdecydowanie im wystrczą. Te, które jednak stoją pod furtką - wychodzą wraz ze stadem i każdy we własnym tempie sobie idzie. Posiłki gotowane + sucha karma od wielkiego dzwonu, kiedy mam wyjazd, albo nie zdążę, ale raczej zawsze zdążę.

Posted

Czarodziejko dziękuję za odpowiedź.

Spisałam DT do których do tej pory pisałyście:

Ronja - brak miejsc
karmelcia - brak miejsc
Tanitka - czekamy na odpowiedź
Czarodziejka - DT w boksie/budzie
kateBono - brak miejsc
kikou - ?
kasiaprzystał - ?
ewanka - brak miejsc
mestudio - brak miejsc
Renatka z Sochaczewa (miała zapytać magenka1) ?
hotelik "Terier" ?

Kilka osób nie odpowiedziało chyba albo ja coś przeoczyłam...
Magenko, i co odpowiedziała Renatka z Sochaczewa?

Posted

och ten nasz bidulek, nikt nie chce dac mu szansy? Ja miałam niewidomego i bardzo chorego starszego Pixelka, był w domu z 3 innymi psami, mała sunia, Westem i Szpicem wilczastym. Bywały prtzepychanki ale psy nauczyły sie tolerować Pixelka, z moja pomocą zrozumiały, ze to członek stada, słabszy ale jeden z nas;-)
Jak wychodziłam to wolałam odizolować Pixelka i zamykałam go w osobnym pokoju.

Obecnie mam 5 psów, gdyby nie to juz by grzał dupke u mnie w Tychach:-(

Posted

Przyszłam po prośbie...

W naszym schronie był stary, chory kaukaz... Leżał we własnym moczu...
Ma wieloodłamkowe złamanie kości udowej, stare złamanie stawu biodrowego, uszkodzoną panewkę, śrut w nodze i zadzie...
Fatalnie chodzi na obie nogi. Na jedną kuleje a drugą się podpiera, ale nią powłóczy po ziemi...

http://www.dogomania.pl/threads/203883-Nobiles-stary-kaukaz-wyci%C4%85gni%C4%99ty-z-rowu-reszt%C4%99-dni-sp%C4%99dzi-w-schronisku...-TYCHY

Iza z Fundacji "Zwierzę Nie Jest Rzeczą" wsiadła w auto i przyjechała po niego...
Dziękuję jej za to z całego serca!!!
Ale oprócz wdzięczności potrzebne jest to co uratuje zdrowie i życie Nobilesa, czyli niestety kasa...
Zapraszam wszystkich na allegro cegiełkowe:

http://allegro.pl/prosze-pomoz-uratowac-starego-kaukaza-nobilesa-i1504415123.html

Proszę o pomoc!!!
Jeśli nie możesz zakupić chociaż jednej cegiełki to roześlij tą prośbę, wklej na FB i NK, pokaż Nobilesa znajomym.
To dla niego ogromna szansa...

Posted

Jeśli chodzi o kikou to w odpowiedzi o hotelikowanie pytała jedynie czy Atos potrafi żyć w stadzie?, bo psy są w domu w gupie,
jakby co prosiła kontaktowac sie raczej telefonicznie.
Renata5 nie odpowiedziała w ogóle (w kazdym razie mi nie odpisała), pisałam/pytałam dwukrotnie.

Posted

moja siostra moze go wziaśc na dt mieszka w Tychach , jest stale w domu nie pracuje,parter,ogrodzony ogrodek,jedna mala sunia w domu przyjazna(ja jezdze do nich z moimi tymczasami i wszystkie przyjmowała serdecznie)oczywiscie dom do sprawdzenia;)niestety z wzg.finasowych dt płatny 300zł. plus ew. koszty weta.zostawiam wam propozycje do rozważenia...

Posted

rytka napisał(a):
moja siostra moze go wziaśc na dt mieszka w Tychach , jest stale w domu nie pracuje,parter,ogrodzony ogrodek,jedna mala sunia w domu przyjazna(ja jezdze do nich z moimi tymczasami i wszystkie przyjmowała serdecznie)oczywiscie dom do sprawdzenia;)niestety z wzg.finasowych dt płatny 300zł. plus ew. koszty weta.zostawiam wam propozycje do rozważenia...

podaj namiary na PW do siebie i siostry