Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poczytałam troszkę, ale nie mogę pomóc bo mam na tymczasie dwa samce, które muszą być w domu w oddzielnych pomieszczeniach. Żaden z nich nie zaakceptuje kolejnego samca gdyż siebie wzajemnie nie akceptują także. Zabranie go = wzięcie urlopu, a urlopu mi nikt nie da - zresztą trzeci rok pracuję bez urlopu.

Posted

pytam i pytam, wszyscy zapsieni na maksa:-( Ale wierzę, ze nam sie uda, musi nam się udać.
W hoteliku Terier miałby też super, jakby co to mam telefon do Pani Joasi z Hoteliku...

Posted

[quote name='ihabe']pytam i pytam, wszyscy zapsieni na maksa:-( Ale wierzę, ze nam sie uda, musi nam się udać.
W hoteliku Terier miałby też super, jakby co to mam telefon do Pani Joasi z Hoteliku...[/QUOTE]

"Terier" wyglada imponująco:)...

mestudio- dzięki .

Napisałam jeszcze do kasiaprzystał , renata5 i Ewanki

Dostałam również odpowiedź od Kikou , Kikou pyta czy Atos potrafi żyć w stadzie?, bo psy jak praktycznie u kazdego, są w domu w gupie, jakby co mam numer telefonu pod którym w sprawie hotelikowania trzebaby sie kontaktować.

Jaki jest Atos?, czy w kojcu siedzi sam?, do psów "kłapie", a jak sie dogaduje z suńkami?

Posted

z suńkami się dogaduje - jest z nimi w boksie

co do stanu Atosa dowiem się jutro, dzisiaj dzwoniłam kilka razy ale nie udało mi się porozmawiać
on jeszcze wstaje ale widać problemy z chodzeniem

Posted

[quote name='magda222']Na hotelik trzeba kasy.
A my już zrzucamy się na kilka psich bid z naszego schronu, które są w hotelach [/QUOTE]

A tam gdzie hotelujecie psy, nie byłoby miejsca? czy to tylko same tymczasy kojcowe?

Na zapytanie o DT odpowiedziała na razie tylko Ewanka- Brak miejsc

Posted

[quote name='Kasia77']A tam gdzie hotelujecie psy, nie byłoby miejsca? czy to tylko same tymczasy kojcowe?

Na zapytanie o DT odpowiedziała na razie tylko Ewanka- Brak miejsc[/QUOTE]

Zawozimy psy do zuziM. To super hotelik i wspaniali ludzie. Niestety nie prowadzą DT domowego.

Posted

Atos wstaje i chodzi, nie jest z nim jeszcze tak żle żeby tylko leżał. Ale nie wiadomo jak długo tak będzie, czasem potrafi sie stan pogorszyć z dnia na dzień.

Posted

[quote name='kaja555']Atos wstaje i chodzi, nie jest z nim jeszcze tak żle żeby tylko leżał. Ale nie wiadomo jak długo tak będzie, czasem potrafi sie stan pogorszyć z dnia na dzień.[/QUOTE]

Dzięki Kaju.

Atos to taki mix chorobowy mojej tymczasowej Zory i Pineski , Zora to już była "katastrofa stawowa", ale właściwe leki, dużo miłości i jak na jej stan, trzyma sie dzielnie:) .
Właściwe leki, duuużo miłosci i Atosek też będzie jeszcze długo cieszył się życiem, tylko znajdź Atosku na początek chociaz jakiś DT/Hotelik...

Kto będzie podejmował ostateczne decyzje w sprawach Atosa?, co myślicie o tym hoteliku "Terier"?, na razie nie odezwały sie te do których pisałam....

Posted

Za hotelik terier to moge dwie ręcę i nogi oddać w zastaw. Mam tam ślepaczka Burajka, który jest taki szczęśliwy. Pani Asia to psiara niesamowita, ma wielkie plany, które stopniowo wdraża, Raj na ziemi dla psiaków.

Posted

[quote name='kaja555']tylko na hotelik trzeba mieć fundusze, my już mamy 5 psiaków z tyskiego schroniska w hotelikach[/QUOTE]

tak jak przypomina JamniczaRodzina a dużo wczesniej pisała Danka1234- pierwszy m-c Atos ma zabezpieczony z Jamniczej Skarpety, mogłoby go w schronisku juz w ogóle nie być...
Ten m-c daje czas na zebranie stałych deklaracji, więc? kto podejmuje ostateczne decyzje?

Pytałam o hotelikowanie u Czarodziejki i jest szansa,ale w domu mieszkają onki,więc co myślicie?, zgodziłby sie z duzymi psami?

Posted

[quote name='ihabe']Za hotelik terier to moge dwie ręcę i nogi oddać w zastaw. Mam tam ślepaczka Burajka, który jest taki szczęśliwy. Pani Asia to psiara niesamowita, ma wielkie plany, które stopniowo wdraża, Raj na ziemi dla psiaków.[/QUOTE]

Orientacyjnie, ile kosztuje m-c pobytu dla bezdomniaka wielkości Atosa?

Posted

Moja Polcia była u Kikou koło Gorzowa Wielkopolskiego.
Ma domowy hotelik dla psów starych i chorych. Nie wiem czy udziela się na dogo, ale mam do niej nr. telefonu.

Posted

[quote name='bianka0']Moja Polcia była u Kikou koło Gorzowa Wielkopolskiego.
Ma domowy hotelik dla psów starych i chorych. Nie wiem czy udziela się na dogo, ale mam do niej nr. telefonu.[/QUOTE]

Pisałam do kikou, zapytanie tyczyło sie miejsca dla Atosa, więc chyba moge wkleić tu odpowiedź jaką dostałam:

"istotne jest dla mnie czy piesio potrafi żyć w stadzie, bo ja mam pieski w grupie w domu, dla niektórych niewidomych piesiów obecność inych piesków to duży stres, inne dobrze sie aklimatyzują, jaki jest ten Wasz chłopczyk? i w jakim wieku? "

Odpisałam tyle co wiem o Atosie z wątku,a co dalej z tym biedakiem ? nie wiem.....

W razie co, kikou podała numer telefonu, ale co dalej?, ktos musi podjąć konkretne decyzje.

Posted

Przydałaby się nam jakaś osoba decyzyjna na wątku. Kaja może Ty??????? Jakieś decyzje powinny zapadać bo dziewczyny się starają a tu nie ma odzewu... Jak na pierwszy miesiąc deklaracja jest to na następne chyba nazbieramy, trochę nadrobimy bazarkami. A tak jak teraz to nawet nie wiadomo czy szukać tych deklaracji, czy odpuścić.......

Tyskie Cioteczki prosimy o podjęcie decyzji...

Posted

Zdecydowanie ktoś musi go być decyzyjnym. Chociażby po to aby już zacząć organizować deklaracje, skarbonkę dla Atosa. Miesiąc szybko zleci. Byc może też ewentualne osoby które dałyby Dt tez patrzą czy na wątku jest wystarczająco deklaracji aby nie zostać potem w doopie.

Posted

To może ja zacznę - wyskrobię 20 zł /miesiąc choć mam już kilka innych zobowiązań.
Po prostu są to 2 paczki fajek miesięcznie mniej :diabloti: ! Dla obu stron - dla zdrowia.

Kto da jedno małe wyrzeczenie miesięczne np. mniej słodyczy (też dla zdrowia), lub inne, nawet dziwne wyrzeczenia:eviltong: dla uratowania naprawdę strasznego bidula!
Zachęcam do deklaracji, możemy również przy tym być dowcipni i może być przy okazji wesoło, choć wcale nam nie do śmiechu, ale czyniąc dobro dla Atoska nie koniecznie trzeba płakać, można wykazać się inwencją, błyskotliwością i humorem sypiąc deklaracjami ale z pełną świadomością wywiązania się z nich a nie pustosłowiem.

Kto następny? Odwagi:multi::multi::multi:

Posted

Jak mamy odpowiedzieć jak Atos będzie zachowywał się w stadzie skoro jest w schronisku?
Jak to sprawdzić? Wiemy, że nie toleruje samców i siedzi z suczkami w boksie.
Nie wiemy jak będzie zachowywał się poza schronem.
Być może jak otrzyma opiekę, zainteresowanie, bezpieczeństwo okaże się łagodnym staruszkiem...
Ale może być tak, że trzeba będzie go powoli uczyć żyć z innymi psiakami i powoli wprowadzać do stada...
Wydaje mi się, że to osoba prowadząca DT musi raczej zdecydować a nie my.

Posted

Kurde miałam już nie składać żadnych deklaracji, ale 20 zł wysupłam dla niego ;)
Mogę też zająć się zbieraniem kasy, jeśli nie macie jeszcze księgowej.
I jeśli mi ufacie oczywiście...

Narazie zrobię zestawienie :)

1 m-c Jamnicza Skarpeta :loveu:

yunona 20 zł
JamniczaRodzina 20 zł
muza_51 20 zł
case 15 zł
magda222 20 zł

[SIZE="4"]MAMY 95 ZŁ DEKLARACJI NA TĄ CHWILĘ !!!