Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jak są problemy ze stawami to pies przestaje sobie radzić i chodzić, w schronisku robi się dużo, podaje leki, ale nie ma gdzie trzymać psa w takim stanie

w domu i przy wizytach u weta może by się go jeszcze wyprowadziło z tego i trochę by pożył, ale nie w schronisku

Posted

Kaja zmień tytuł. Może coś w stylu jak masz w podpisie: ślepy jamnik odchodzi w schronisku. Pilnie DT/DS. Albo coś podobnego - ten tytuł bardziej zwróci uwagę. I napisz może do tej Isadory. Musimy poszukać innych jamnikolubnych..

Posted

[quote name='kaja555']jak są problemy ze stawami to pies przestaje sobie radzić i chodzić, w schronisku robi się dużo, podaje leki, ale nie ma gdzie trzymać psa w takim stanie

w domu i przy wizytach u weta może by się go jeszcze wyprowadziło z tego i trochę by pożył, ale nie w schronisku[/QUOTE]

Dzięki kaju. Moja Zora-owczarkowata tymczasowiczka zabrana była ze schronu praktycznie niechodząca, właśnie stawy w fatalnym stanie, zresztą Zora cała była trzema łapami na tamtym swiecie, no ale dom czyni "cuda" - dowody/filmiki na wątku Zory- w moim podpisie.

Gdyby były pieniądze, znalazłby się jakiś dobry domowy tymczas ,mielibyście jakiś ?

Posted

[quote name='AlfaLS'] Musimy poszukać innych jamnikolubnych..[/QUOTE]

Atos jest na jamnikach, na pierwszej stronie, ale zaraz go wlepie dla przypomnienia

Atos juz przypomniany na jamnikach.
Alfa, z tym tytułem masz racje...

Posted

Isadora była powiadomiona o naszym Atosku od razu jak kaja555 założyła wątek.
Wiem, że go powrzucała gdzie się da, ale nie było kompletnie żadnego odzewu...
W naszej okolicy bardzo ciężko o domowe DT.

Posted

kurcze, tak bardzo chciałabym mu pomóc ale mam swoich 4 psiaków i 1 tymczasowicza ( starszego, niedowidzącego):-(
Słyszałam, ze psiak nie za bardzo jest do innych samców? z tego powodu zrezygnowano z niego w potencjalnym DS, prawda?
Najlepiej znaleźć DT w Katowicach i móc podjechać do Pani Halinki na rehabilitacje z psiakiem.
Popytam kogo znam, musimy mu pomóc:-(

Posted

podobno kłapie na samce, ale to może wynikać z tego że nie widzi i nie wie co się dzieje, więc ostrzega

tak powiedzieli mi pracownicy i z tego powodu zrezygnował DS (tam był samiec też jamnik, który zaczepiany też się stawiał)

jeżeli inny samiec by go olał, to może by się dogadali, a w tym stanie jakim on teraz jest, to nie wiadomo czy w ogóle by się stawiał, ale trzeba by pogadać z pracownikami znowu

Posted

Pies niewidomy na początku kłapie ze strachu. Wysyłam wątek pewnej osobie, ktora bardzo chciała moją starowinkę. , bo u mnie telefony w jej sprawie dzwoniły,nawet jeden był dzisiaj. Czy jamnik miał allegro ?

Posted

szukajcie miejsca w płatnych DT dla niego bo na darmowy pewnie nie ma szans
jesli sie znajdzie tymczas 1 miesiac zostanie opłacony z Jamniczej Skarpety bo to wyjątkowa sytuacja a ten czas moze byc wykorzystany do zebrania deklaracji

Posted

[quote name='Mika31']a może po prosimy ciocie Isadore7 żeby mu na sos artykuł i apel o wsparcie finansowe zrobiła i jak ktoś ma konto na fb może tam ktoś go wspomoże

I tak planowałam zrobić newsa o nim. Masz rację poprzednie (o innych psiakach) miały ładny odzew. Może i jemu się poszczęści. Ustalcie konto to dodam.

Tutaj o nim: http://jamniki.eadopcje.org/start

Jego ogłoszenia na SOS jest promowane czyli zawsze w lewym marginesie

[quote name='kaja555']z tego co wiem, to raczej nie mamy czasu na zbieranie pieniędzy, albo się trafi DT albo DS albo odejdzie w schronisku

To jest teraz opcja, szukajcie czegoś jest miesiąc potem na zebranie deklaracji.

Posted

Napisałam do mestudio i kikou z zapytaniem o miejsce.

Dziewczyny napiszcie dokładniej , DT pewnie bedzie chciał wiedzieć, jak poważne na dzień dzisiejszy są jego problemy ze stawami?
ma problemy z chodzeniem? z podnoszeniem się,nie może wstać?