Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no mam nadzieje,ze przejdzie mu dużo wskazuje na problemy nurologiczne ale tez nie wykluczone,zejednak cos go boli wlasnie np.zęby.Lodek nie dał sobie do pyska zalądac (on z gryzących)ale ja w domu na spokojnie troche mu podejzałam w morde i jeden siekacz napewno moze bolec a Lord jest mięczakiem wiec kto wie czy nie odstawia takiego cyrku z tego powodu.Jak badania krwi beda ok. to zapisze go na usuniecie  zeba i czyszczenie psyska.Jest wiekowy ale serce ma w b.dobrej kondycji i reszta oprócz głowy tez  w miare ok.jak na wiek wiec narkoza nie powinna byc ryzykiem dla niego.

Posted

Rytko trzymam kciuki 

dzięki.

dałam mu cały luminal i cala przeciwbólowa na noc i nic ,tak sie trzesie,ze całe łóżko mi lata.Całą zime nie wyłaził z kuchni ze swojego legowiska zagrzebany w kołdry nieraz go wołałam to przyszedł i uciekał do siebie po 5 min.a teraz mnie nie opuszcza na krok jęcząc,skomląć mi w ucho.

Posted

kciuki pomogły Lodek juz ok.do konca nie wiem co to było czy neurologiczna sprawa czy inna ale lepiej jest, bedzie teraz brał na krążenie mózgowe leki może zmądrzeje troche;)

nie wiem ale musze go jakoś z łóżka wygonić bo codzien mam naszczane popuszcza i to coraz wiecej w czasie snu chcąc nie chcąc planuje kupic legowisko takie z eko skóry i postawic koło swojego łózka może da się przekonać ;)

Antek tez raz zmoczył swoje legowisko tj.pod schodami ma plastikowe legowisko z wkładaną podusia i podusie sie wymienia padło podejzenie,ze był atak w nocy  .Za to wczoraj w dzien siora dzwoni ,ze leży i sie nie rusza i ma drgawki tylko zastanawiało ją,ze zawsze 'zemdleje' na dywanie :)jak przyjechałam po godz. to szalał jak gupi mimo upału musiałam uciekać,zeby sie nie wykonczył.Moja obecnosc tak na niego działa;)

Posted

cieszę się że u Lodka lepiej , Rytko ja przy Maksiu tez popuszczał kładłam ceratę pod prześcieradło a później nauczyłam go spać na grubym kocu w łóżku. Ciężki te upały dla chorych czy to człek czy zwierzak 

Posted

Lodek lata po całym łozku raz mi na glowie, raz w nogach, nie raz na kołdrze  co skutkuje praniem kołdry stąd ceratka nie specjalnie egzamin zdaje...aż boje sie napisac  bo czuje sie tak z dnia na dzien lepiej .siku chodzi juz 3 razy i chodzi spac na swoje w kuchni wiec jest ok.

dziękuje  serdecznie za wpłate  i usciski:)

a to Atos z moim kluczami...wszedzie je wyczuje a jak uda mu sie dorwac je to paraduje taki szczesliwy taki dumny;)

ed30b5581f4a605emed.jpg

po paradzie radosci i  zwyciestwa  czas na ucieczke..

6a126eaebe89ad7cmed.jpg

a teraz lataj za mna po całym podworku albo dawaj cos na wymiane;)

3782dae71fc0ccb2med.jpg

zdjecia kiepskie ale ciemno juz sie robiło :)

• Upvote 1
Posted

boski boski jakbym nie zauważyła mógłby te klucze gdzies zakopac i szukaj wiatru...a juz jedne zgineły u siory w tajemniczych okolicznosciach ,szwagier przysiega,ze zostawił je w samochodzie a po kilku godz, jak chciał jechac ni ma.Dom i podwórze przeszukane 100 razy nie ma;)

Antek jak samochód otwary to lubi wejsc posapac w aucie  wiec...Taki fan motoryzacji z niego;)

no wiedziałam,ze jak napisze,ze stfory zdrowe to wywołam wilka z lasu najpierw Lodek a teraz Lulka(moja kotka) juz nigdy przysiegam nie napisze,ze stfory zdrowe i jest fajnie bo to zawsze przynosi pecha.

Posted

choróbsko goni choróbsko , Tosiek tylko chcę żebyś z nim została stąd chęć ukrycia kluczy 

nie pomyslałam zaczy to spisek bo siora  od dawna ględzi mi,zebym sie do mniej przeprowadziła  ;)

Posted

własnie siora mi przysłała Tosiek ładuje sie kartony ostatnio jak moj Kot Madyt i nie ma ,ze za małe;)

https://www.youtube.com/watch?v=8EtcplOf8uo&feature=youtu.be

• Upvote 1
Posted

Tosiek mnie załatwił wczoraj wytaszczył swoja zabawke(ta kosc  na sznurku)i rzucił mi na kolana chyba,zebym sie szarpała z nim a ja nie zareagowałam wiec postanowił zabrac zabawke i iisc do kogo innego tylko to co chwycił i postanowił z tym odejsc  to był moj cycek..tak se lezał spokojnie na kolanach razem z zabawka te sie pomylił ;)

za kare zabrałam go do weta obciac mu pazury i doktorek przy okazji   obsłuchał i pozmieniał mu leki troszke.Tosio wazy 13,50kg.

• Upvote 1
Posted

przyszłam sie poskarżyć troche;)Lord wszedł na nowy wyższy poziom dziś w nocy tak ok 3.00 wyskoczył z łóżka odemnie  jak z procy zrobił 2 kroki i robi kupsie.No nic wyszłam sprzątam wracam do wyrka a tam...2 bobki.Popuszczanie sików to za mało teraz zaczyna bobki gubić w nocy we snie....

• Upvote 1
Posted

och Lodku daj Rytce pospać 

oj tam ja i tak wstaje w nocy co 2 godz. ale te jego fizjologiczne niedoskonałosci dają sie coraz bardziej we znaki,kupa w  łóżku raz ale od tego czasu  w legowisku 3 raz w ciągu 5 dni :( wyglada ,ze  głowa mocno popsuta lub zwieracze nie trzymaja :(taki zagubiony,smutny w oczach nie wie co sie dzieje:(

Posted

mój Maksio też miał tylko on wstawał i mimo ,że ślepy to po schodach na dół zbiegał byle nie nabrudzić w łóżku więc jak tylko go słyszałam jak się gramolił z łóżko to na ręce i na dwór .

Przykra jest ta starość i patrzenie w oczy przyjacielowi , który znika w oczach.

• Upvote 1
Posted

Lodzi wymyśla kolejne niewiarygodne sposoby jak obsrac i obszczac gupia Pania; wie  jak już zasikać w domu wieksza  powierzchnie  jednym 'szczałem' zaczyna lać w kuchni i idzie sobie spacerkiem i leje przez cały dom ..niewiarygodne.Wczoraj łaził po podwórku 15 min.wołam go do domu idzie na klatce staje z mina... ach zapomniałem o czymś ale mi sie w pore przypomniało:) i kupe robi zadowolony w koncu nie w domu;)

• Upvote 1
Posted

aparaty z tych psów na dworze juz tak nieraz robił lał i  jednocześnie chodził/obwąchiwał ziemie jakby zapomniał,ze leje ale po domu to przegnia;)