yunona Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Fajnie , że psiaki dają czadu , bo byłoby nudnie. :) Spokojnych i Zdrowych Świąt życzą czarodzieje :) Quote
Isadora7 Posted April 4, 2015 Posted April 4, 2015 ☀☀☀ Życzę Wam, Kochani, aby te święta wielkanocne wniosły do Waszych serc wiosenną radość i świeżość, pogodę ducha, spokój, ciepło i nadzieję. I proszę pamiętajcie o naszych podopiecznych, pomagajcie i bądźcie z nami. Quote
rytka2 Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 dziękujemy za życzenie i troche spóznione ale również życzymy szystkiego Naj w święta i po świętach:) dziękujemy cioci Mika31 za cardisure i lotensin dla Antka. Quote
rytka2 Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 byłam u Toska nagrałam krótki filmik ,zeby skarbusia pokazac jak wygląda teraz.Niestety widac jak bardzo sie postarzał. Siora mówi,ze głównie spi już tylko jednak przy mnie jednak szaleje choc sił nie ma . Staram sie go za duzo nie 'ciuckac',zeby sie nie 'podniecał' niepotrzebnie bo oczywiscie postarzał sie ciałem a duchem mysli,ze da rade jak zawsze.Przewraca sie bidok jak go Mela lekko puknie nosem,na kanape wejdzie z wielkim trudem i ze zejsciem problem wiec siora mu nie pozwala najwyzej na taka nizsza sofke ,nie protestuje jak sie mu pomaga co kiedys warczał i gryzł za próbe pomocy/podsadzenia go:(wie,ze słabnie ,orietacja duzo gorsza słuch słaby:(na filmiku widac jak utyka szczególnie wieczorem .Na szczescie ataków padaczni nie było wiecej,sercowo chyba nie najgorzej bo kaszlec nie kaszle,rzuch nie powiększony specjalnie,apetyt dobry i nie chudnie wiec sprawy trzustkowe chyba tez doszły do normy tylko ta starosc:( a tu filmik z dziadkiem. https://youtu.be/06lBZEutx-I Quote
rytka2 Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 poprawiłam tzn.link wkleiłam bo inaczej nie umie teraz na tym nowym dogo;( Quote
Sarunia-Niunia Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 Bozie, jaki Słodziacek Tosiecek <3 Mądrutki, idzie za głosem do ciasteczka - Kochany Jamniczy Senior <3 Jak dla mnie, to On całkiem młody duchem, a i ciałem prawie też - a co On ma z tymi łapeckami, że tak utyka i dziwnie odchyla? Zawsze Atosiu był mi bliski i od zawsze miałam do Niego wielki sentyment, a dzisiaj, jak Go zobaczyłam to moje odczucia rozkwitły na nowo!!! Uwielbiam starsze, siwiutkie Psiaczki - nie dość, że miłość do Nich sama płynie, to dodatkowo budzą we mnie Wielki Szacunek - i takie właśnie uczucia żywię do Tosiunia!!! Prosze obowiązkowo wykochać Atosia ode mnie!!! Quote
rytka2 Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 no ja bym go zjadła taki słodki ten Antek i faktycznie im starszy tym słodszy .Moj Lord tez cały siwiutki tez kochany ale jakos inaczej to taki ciapus, jęczy piszczy i robi miny zbitego psa ;)Antek ma w sobie takie 'cos' dostojnosc,siłe, energie ,radość zycia Tonik chyba o jednej łapie bez skargi z radoscia czołgał by sie do ciasteczka.Lord jakby go jedna łapka bolała by sie połozył i robiąc miny i piski kazał sobie przynosic;) Tony łapke zawsze miał wykrzywioną nawet pazury inaczej rosną jedna sie scieraja druga nie ale klueje od niedawna prawdopodobnie stawy:( Quote
Isadora7 Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 se zaglądam, nie łapię sie też w tym nowym dogo ciągle szukam wątków Quote
yunona Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 Tosiek cudnie wygląda , ciekawe co tam nowego u Was bo ze dwa miesiące nic nikt nie napisał. Ściskamy :) Quote
rytka2 Posted June 16, 2015 Posted June 16, 2015 wszyscy żyją jeszcze;)Tosiek wcale nie wygląda cudnie niedawno jakoś tak oglądałam jego zdjęcia 3-2 lata temu robione to już nie ten sam pies.Lodek zresztą to samo.Oba posiwiały strasznie ,kęgosłupy wiecie takie starcze ;powyginane w łuki i każdy krąg widoczyny mimo,że nie są wcale tacy chudzi.Głowy też nie te poplątanie z pomieszaniem.Gubia sie bo wszystkie zmysły mają już mocno przytępione ,Antek jak go sie lekko pchnie, odsunie ręka to zaraz tarci równowage i sie przewraca ,potyka.Na szczęście Antkowi nie zadarzają sie juz ataki padaczki ,sercowo ok. nie kaszle, nie dusi sie tylko słaby.Lodek też ok ale troche popuszcza:) tzn.od dawna juz zdarzało mu sie zlać w domu ale teraz popuszcza w trakcie snu:(zime spał w swojej budzie tj materiałowym transporterku cały kołdrerką przykryty do mnie nie chciał przychodzić ale teraz od jakiś 2 miesięcy tak na wiosne opuścił swoją jaskinie i spi ze mną ...musze podkładać nieprzemakalne prześcieradło ;/. ps.postaram sie w najbliższym czasi Toskowi lepszych zdjec porobic choć mi jest ciężko bo jak przyjeżdzam do siory to Tosiek tak mnie atakuje na kolanka ,ze nie moge sie odegnać :( Quote
magda222 Posted June 17, 2015 Author Posted June 17, 2015 Fajne kochane staruszki :) Wpłaciłam zaległe deklaracje na Atoska. Przepraszam za opóźnienie :( Quote
Sarunia-Niunia Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 Piękni i wspaniali Seniorzy!!! Jak zawsze zostawiam dla "mojego" Atosia moooc buziaków, przytulaków i głasków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
rytka2 Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 Fajne kochane staruszki :) Wpłaciłam zaległe deklaracje na Atoska. Przepraszam za opóźnienie :( dziekuje :)Antek jest z nami 4 czy 5 lat juz?naprawade dziękuje serdecznie osobą,które tak długo wspomagaja go :loveu: Piękni i wspaniali Seniorzy!!! Jak zawsze zostawiam dla "mojego" Atosia moooc buziaków, przytulaków i głasków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! piękni i smierdzacy;) choć Lordowi bardziej jedzie moim zdaniem z pyska.Byłam dziś po południu u siory, zdjecia kiepskie bo nie potrafie tego aparatu rozpracowac ma obiektyw bez zoomu i mase ustawien nie do ogarniecia . Wieczorem byłam drugi raz znów akcja klucze musze to nagrac jak Tony szleje za tymi kluczami do auta ;) 1 Quote
magda222 Posted June 21, 2015 Author Posted June 21, 2015 Fajne fotki :D Dzięki :D Antek dziarski staruszek :D Quote
rytka2 Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 wpłaty; 09.03 Mika31 20zł. 09.03.Magda 40zł. 10.03 danka123 20zł. 07.04 danka123 20zł 12.05 danka123 20zł. 18.05 mika31 15zł 05.06 muza 40zł 11.06 danka123 20zł. 17.06 Magda 60zł razem 255zł wydatki cardisure 180zł ostatnio rozliczenie 10 .02 saldo było -5zł na dzis saldo 70zł na plus:) jak nie trza do weta to jest super ale cicho nie zapeszajmy bo wszystkie stfory jak nigdy od 4 miesięcy weta nie zaszczyciły swą osobą za wyjątkiem szczepien i srodków odrobaczajacych i p.pchelnych zdrowe stadko, jestem szcześliwa:) Quote
Mika31 Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 rytko deklaracja dziś poleciała sorry za opóźnienia ale teraz nie mam pracy Quote
yunona Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 Niestety wszyscy się starzejemy a psiaki najszybciej, choć uważam, że wcale dziarsko wyglądają i trzymają się. Wiadomo, że wszystko siada, zęby,itp i robią się z lekka śmierdziuszki, ale i tak fajnie wyglądają. Ile Tosiek lat ma? Zajrzę na początek wątku, może zobaczę i policzę ;). Ściskamy Was mocno (ale tak żeby nie podusić ) . Dzięki Wam chłopaki dają radę :) No tak w 2010 miał 10 lat (i to pewnie ca. ) to teraz ma 15 albo 16 to uważam, że dzięki Wam naprawdę super wygląda :). Quote
rytka2 Posted June 24, 2015 Posted June 24, 2015 no tak dla nas to tylko 4 lata dla psa 24 juz nie mowiąc,że na początku życia i pod koniec czas jakby szybciej biegnie... Tosiek ma dobre geny i niesamowitą wole życia inny pies z jego schorzeniami tak by nie zachowyłał sie i nie wyglądał;) 1 Quote
rytka2 Posted June 27, 2015 Posted June 27, 2015 a jednak sprawdza sie,żeby sie nie chwalic/pisac ,ze zdrowe stfory bo zapeszam-od wczoraj Lodek jęczy nie moze sobie miejsca znaleść myslałam,ze sie przejadł albo co ale biegunki nie ma i za długo to trwa wiec dzis do weta.Fizyczne zdrowy miał robione usg był obadany dokładnie. Dla pewnosci jeszcze jak pojade na kontrole poprosze o badania krwi .Przyczyna prawdopodobnie leży w CUN dostał karvisan ,luminal i jakis p.bólowy.Masarka kręci sie ,kładzie ,wstaje i tak w koło, jeczy ,trzęsie sie:(jest pobudzony i zagubiony jednoczesnie tj.kreci sie ale nie wie po co. Pilnuje sie mnie jak nigdy jakby chciał pomocy:( Quote
yunona Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 oj to niedobrze, może to jakieś krótkotrwałe niedomaganie, albo coś go boli? A zęby? Trzymamy kciuki, niech szybko wraca do normy :) Quote
Recommended Posts