Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

☀☀☀
Życzę Wam, Kochani, aby te święta wielkanocne
wniosły do Waszych serc wiosenną radość i świeżość,
pogodę ducha, spokój, ciepło i nadzieję.
I proszę pamiętajcie o naszych podopiecznych, pomagajcie i bądźcie z nami.

10692_10203864963560709_7037478148868992

Posted

dziękujemy za życzenie  i troche spóznione ale również życzymy szystkiego Naj w święta i po świętach:)

dziękujemy cioci Mika31 za cardisure i lotensin dla Antka.

• 2 weeks later...
Posted

byłam u Toska nagrałam krótki filmik ,zeby skarbusia pokazac jak wygląda  teraz.Niestety widac jak bardzo sie postarzał. Siora mówi,ze głównie spi już tylko jednak przy mnie jednak szaleje choc sił nie ma . Staram sie go za duzo nie 'ciuckac',zeby sie nie 'podniecał' niepotrzebnie bo oczywiscie postarzał sie ciałem a duchem mysli,ze da rade jak zawsze.Przewraca sie bidok jak go Mela lekko puknie nosem,na kanape wejdzie z wielkim trudem i ze zejsciem problem wiec siora mu nie pozwala najwyzej na taka nizsza sofke ,nie protestuje jak sie mu pomaga co kiedys warczał i gryzł za próbe  pomocy/podsadzenia go:(wie,ze słabnie ,orietacja duzo gorsza słuch słaby:(na filmiku widac jak utyka szczególnie wieczorem .Na szczescie ataków padaczni nie było wiecej,sercowo chyba nie najgorzej bo kaszlec nie kaszle,rzuch  nie powiększony specjalnie,apetyt dobry i nie chudnie wiec sprawy trzustkowe chyba tez doszły do normy tylko ta starosc:(

a tu filmik z dziadkiem.

https://youtu.be/06lBZEutx-I

Posted

Bozie, jaki Słodziacek Tosiecek <3

Mądrutki, idzie za głosem do ciasteczka - Kochany Jamniczy Senior <3

Jak dla mnie, to On całkiem młody duchem, a i ciałem prawie też - a co On ma z tymi łapeckami, że tak utyka i dziwnie odchyla?

Zawsze Atosiu był mi bliski i od zawsze miałam do Niego wielki sentyment, a dzisiaj, jak Go zobaczyłam to moje odczucia rozkwitły na nowo!!!

Uwielbiam starsze, siwiutkie Psiaczki - nie dość, że miłość do Nich sama płynie, to dodatkowo budzą we mnie Wielki Szacunek - i takie właśnie uczucia żywię do Tosiunia!!!

Prosze obowiązkowo wykochać Atosia ode mnie!!!

Posted

no ja bym go zjadła taki słodki ten Antek i faktycznie im starszy tym słodszy .Moj Lord tez cały siwiutki tez kochany   ale jakos inaczej to taki ciapus, jęczy piszczy  i robi miny zbitego psa ;)Antek ma w sobie takie 'cos'  dostojnosc,siłe, energie ,radość zycia Tonik chyba o jednej łapie bez skargi z radoscia czołgał by sie do ciasteczka.Lord jakby go jedna łapka bolała by sie połozył i robiąc miny i piski kazał sobie przynosic;)

Tony łapke zawsze miał wykrzywioną nawet pazury inaczej rosną  jedna sie scieraja druga nie ale klueje od niedawna prawdopodobnie stawy:(

• 1 month later...
Posted

wszyscy żyją jeszcze;)Tosiek wcale nie wygląda cudnie niedawno jakoś tak oglądałam jego zdjęcia  3-2 lata  temu robione to już nie ten sam pies.Lodek zresztą to samo.Oba posiwiały strasznie ,kęgosłupy wiecie takie starcze ;powyginane w łuki i każdy krąg widoczyny mimo,że nie są wcale tacy chudzi.Głowy też nie te poplątanie z pomieszaniem.Gubia sie bo wszystkie zmysły mają już mocno przytępione ,Antek jak go sie lekko pchnie, odsunie ręka to zaraz tarci równowage i sie przewraca ,potyka.Na szczęście Antkowi nie zadarzają sie juz ataki padaczki ,sercowo ok.  nie kaszle, nie dusi sie tylko słaby.Lodek też ok ale troche  popuszcza:) tzn.od dawna juz zdarzało mu sie zlać w domu ale teraz popuszcza w trakcie snu:(zime spał w swojej budzie tj materiałowym transporterku cały kołdrerką przykryty do mnie nie chciał przychodzić ale teraz od jakiś 2 miesięcy tak na wiosne opuścił swoją jaskinie i spi ze mną ...musze podkładać nieprzemakalne prześcieradło ;/.

8f2dd77c78c06046med.jpg

35073344e46b5bcamed.jpg

3846aca4281462f2med.jpg

11f8fc3f1e010ba5med.jpg

ps.postaram sie w najbliższym czasi Toskowi lepszych zdjec porobic choć mi jest ciężko bo jak przyjeżdzam do siory to Tosiek tak mnie atakuje na kolanka ,ze nie moge sie odegnać :(

Posted

Fajne kochane staruszki :)

Wpłaciłam zaległe deklaracje na Atoska.

Przepraszam za opóźnienie :(

dziekuje :)Antek jest z nami 4 czy 5 lat juz?naprawade dziękuje serdecznie osobą,które tak długo wspomagaja go :loveu:

Piękni i wspaniali Seniorzy!!!

Jak zawsze zostawiam dla "mojego" Atosia moooc buziaków, przytulaków i głasków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

piękni i smierdzacy;)  choć Lordowi bardziej  jedzie moim zdaniem z pyska.Byłam dziś po południu u siory,  zdjecia kiepskie bo nie potrafie tego aparatu rozpracowac ma obiektyw bez zoomu i mase ustawien nie do ogarniecia .

Wieczorem byłam drugi raz znów akcja klucze musze to nagrac jak Tony szleje za  tymi kluczami do auta ;)

25a2502bdd4fa061med.jpg

85da67ff1613a5ecmed.jpg

3b77c65cd622ca1emed.jpg

27d5b068c9ba888fmed.jpg

• Upvote 1
Posted

wpłaty;

09.03 Mika31 20zł.

09.03.Magda 40zł.

10.03 danka123 20zł.

07.04 danka123 20zł

12.05 danka123 20zł.

18.05 mika31 15zł

05.06 muza 40zł

11.06 danka123 20zł.

17.06 Magda 60zł

razem 255zł

wydatki

cardisure 180zł

ostatnio rozliczenie 10 .02 saldo było -5zł na dzis saldo 70zł na plus:)

jak nie trza do weta to  jest super ale cicho nie zapeszajmy bo wszystkie  stfory jak nigdy od 4 miesięcy weta nie zaszczyciły swą osobą za wyjątkiem szczepien i srodków odrobaczajacych i p.pchelnych zdrowe stadko, jestem szcześliwa:)

Posted

Niestety wszyscy się starzejemy a psiaki najszybciej, choć uważam, że wcale dziarsko wyglądają i trzymają się. Wiadomo, że wszystko siada, zęby,itp i robią się z lekka śmierdziuszki, ale i tak  fajnie wyglądają. Ile  Tosiek lat ma?  Zajrzę na początek wątku, może zobaczę i policzę ;). Ściskamy Was mocno (ale tak żeby nie podusić ) . Dzięki Wam chłopaki dają radę :)

No tak w 2010 miał 10 lat (i to pewnie ca. ) to teraz ma 15 albo 16 to uważam, że dzięki Wam naprawdę super wygląda :).

Posted

no tak dla nas to tylko 4 lata dla psa 24  juz nie mowiąc,że na początku życia i pod koniec czas jakby szybciej biegnie...

Tosiek ma dobre geny i niesamowitą wole życia inny pies z jego schorzeniami tak by nie zachowyłał sie i nie wyglądał;)

• Upvote 1
Posted

a jednak sprawdza sie,żeby sie nie chwalic/pisac ,ze zdrowe  stfory bo  zapeszam-od wczoraj Lodek jęczy nie moze sobie miejsca znaleść myslałam,ze sie przejadł albo co ale biegunki nie ma i za długo to trwa wiec dzis do weta.Fizyczne zdrowy miał robione usg był obadany dokładnie. Dla pewnosci jeszcze  jak pojade na kontrole poprosze o badania krwi .Przyczyna prawdopodobnie leży w CUN dostał karvisan ,luminal i jakis p.bólowy.Masarka kręci sie ,kładzie ,wstaje i tak w koło, jeczy ,trzęsie sie:(jest pobudzony i zagubiony jednoczesnie tj.kreci sie ale nie wie po co. Pilnuje sie mnie jak nigdy jakby chciał pomocy:(