Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

tak prawdziwych chłopów juz nie ma;)

skrobne bo potem sie pogubie jak za długo nie poddlicze sie...
rozliczenie ostatnie na16.11.2013 saldo +206,54zł.

wpłaty
27.11 100zł. danka123 (dekl. od 10/11/12 2013 i 1/2 2014)
29.11 20zł. magda222(dekl.11/2013)
9.12 40zł.muza_51(dekl.10 i 11 2013)
11.12 15zł.Mika31 (dekl za 12 2013)
23.12 20zł. magda222(dekl.za 12 2013)
15.1 45zł. tanikta(dekl.za 1/2/3 2014)
14.1 20zł. magda222(dekl za 1 2014)
14.1 15zł. Mika31(dekl.za 1 2014)
RAZEM WPŁATY 275ZŁ.bardzo dziękujemy:)
plus poprzednie saldo 206,54 czyli razem 481,54

wydatki
12/2013 karma brit jagniecina 140zł.
12/2013 cardisure 60 tabl. 126zł.
12/2013 wizyta u weta( zap.kosci szczek)i w tym antybiotyk cipronex i lek p.bólowy 70zł.
01/2014 lotensin 5 mg.23,62zł.
01/2014 verospiron 7,23zł.
01/2014 hepatil 7,20
razem wydatki 374,05
saldo na dzien 28.01.
+481,54-374,05= +107,49zł.

lotensin starczy na 2 miesiace do marca, na poczatku lutego krople do kupienia i cardisure .

Edited by rytka2
  • 3 weeks later...
Posted

[CENTER][COLOR=#ff0000][SIZE=5][FONT=century gothic]*** Zostawiamy Atoskowi i reszcie Rodzinki ***
*** Walentynkowe uściski i serduszka ***

Korunia, Tinka, Gaja, Nerunio i Maxio[/FONT][/SIZE][/COLOR]

[IMG]http://deconstructingjen.com/wp-content/uploads/2013/02/JEN_Feb143.jpg[/IMG]
[/CENTER]

Posted

o matko Antek walentynki dostał:)dziekuje badzo w jego imieniu .Z Antkiem ok.nic nowego uprawia dziką radość kiedy jest pora posiłków tj.na dzwięk odcedzanych i kutych ziemniaków szaleje z radości,skrada sie na kolacje do dziadka coraz cichszy jest i cwanszy.Nie żeby dostawał cos z ludzkiego jedzenia b.sporadycznie cos mu sie skapnie tak na smaczka ale nie poddaje sie moze kiedys ugotuja obiad dla niego;)Mało zagladam na dogo bo czasu mam mało rodzinne /zdrowotne sprawy jak zawsze napiete.

• 3 weeks later...
Posted

U Antka bez zmian raz lepiej raz gorzej ,przytył troszke ale wiadomo zima.zastanawiałam sie czy teraz karmy odchudzajacej nie kupic ale jednak zostałam przy jagniecina z ryzem najwyzej okroje porcje;)zanosi sie,ze siora wreszcie wyniesie sie na swoje(umowe przedwstepna podpisała) blisko mnie bardzo(2min.autem) ale zastanawiam sie czy Toska nie zostawic u siebie, zobacze a jesli juz to jakos stopniowo go przyzwyczajac do nowego domu.dom duzy ,działka tez,zeby sie chłopak nie pogubił;)

Posted

powoli i z poświeceniem uwagi się przyzwyczai tylko zanim siostra urządzi się na swoim to Antoś jeszcze u ciebie pobędzie

Posted

Fajnie, że u Antosia wszystko dobrze i oby tych lepszych chwil było zdecydowanie więcej niż tych mniej dobrych....
Przytulam mocno do serducha Antosika i proszę Go ode mnie wycałować, dobrze Rytko;)?

Posted

wcałowany chociaz on nie przepada akurat za tego typu czułosciami jak całowanie.Jest dobrze narazie, wiadomo z kazdym rokiem starszy, ciut słabszy ale i tak trzyma sie dzielnie choc wiecej spi. ..powiedziałabym nareszcie. Gupoty sie go jednak nadal trzymaja np.dzis siedziałam przy strole jedzac ciasto a baran wskoczył mi na kolana- byku 18kg.!musze skombinowac aparat jakis i pofocic troche jak wspomniałam przytył tj.wczesniej schudł troszeke i to chyba jest efekt jojo;)wogole wszystkie stfory przytuły o nie nie wspominajac...

• 2 weeks later...
Posted

danka1234 napisał(a):
Witam,pozdrawiam i przesyłam mizianka dla zwierzaczków.
Poszła moja deklaracja za marzec i kwiecień (40zł)

danka1234 napisał(a):
Witam,pozdrawiam i przesyłam mizianka dla zwierzaczków.
Poszła moja deklaracja za marzec i kwiecień (40zł)

dziekujemy bardzo;)

juz za tydz. wizyta u notariusza ale tak jak pisała Mika jeszce Tony posiedzi u mnie, w nowym domu jest sporo do zrobienia ,ja zajmuje sie bezpieczenstwem psów wiec sprwadzałam ogrodzenie wszedzie solidna siatka i podmurówka pod nia od frontu tylko trza bedzie zamówic nowe przesla i brame.Tonik bedzie miał 1500m działki do wybiegania jak na łące.Boje sie troche o schody ,ze bedzie chciał na góre sie pakowac a schody drewniane,lakierowane, sliskie chyba trza bedzie kupic takie zabezpieczenie jak dla dzieci.na dole bedzie miał dosc miejsca 90m.dwie sypialnie i salon i kuchnie duza .To sie Tony wreszcie doczeka obiecanego domu;)i mam nadzieje ,ze jeszcze długobedzie sie cieszył owym bo zdrówko mu dopisuje;)przynajmniej nie wyglada na chorego tak stwierdziała jedna osoba co tu przebywał u mnie,ze tak ruchliwych psów jak Lodek i Atos to nie widziała...

Posted

własnie taka bramka dla dzieci mam zamiar kupic ,schody azurowe wiec dywanem nie wyłoze.Ja sie doczekac nie moge juz przeprowadzki bo strasznie ciasno było juz, jeszcze jak przyjezdzał syn siory jego narzeczona to juz oddychac nie szło ,szafy ,kazdy kat mieszkania zapchane do granic teraz wreszcie troche przestrzeni bedzie.

Posted

Byłam z Tonym u weta,miał obcnane pazury i zrobilismy morfologie ,sprawidzilismy nery, glukoze bo pije jak smok od miesiaca i sika duzo.Wszystko w normie nie ma nawet malenkiego stanu zapalnego- WBC ponizej normy.zapłaciłam 90zł.(badanie ,wizyta plus antybiotyk synulox mimo,ze nie ma stanu zaplnego ,zeby przeczyscic drogi moczowe.Nie wiem byłam u najblizszego weta cos mi nie pasi Tony z tym piciem zobaczymy jak mu nie przejdzie pojade do Gniezna do dr. Kaczora.

• 2 weeks later...
Posted

jest problem jednak duzy z sikaniem 3 dni było ok ale dzis znów to samo rano z nim byłam o 8.00 robił siku kilka razy, kupe a 9.00 zlał sie w domu i to wielka kałuza.To nie jest normalne trzyma całą noc siki a po spacerze leje duze ilosci w domu.
wieczorem zasiade do rozlicznia zobaczymy ile Tony ma kasy i juz po swietach chyba wybiore sie do dr.Kaczora z nim jak nadal bedzie tak miał taki problem.

Posted (edited)

oj tam oj tam zaraz biedny;)troszke słabszy ale i tak jak na jego wiek i schorzenia nadaktywny jeszcze moim zdaniem.nie wiem narazie poddany jest 'wnikliwej' obserwacji siora obglada go nawet noca czy go co nie boli itd.nie widac ,zeby cierpiał tak jak w przypadku oka czy zębów,nie kaszle.badania nie wskazuja na stan zapalny w organizmie,nerki wporzadku ,cukier w porządku .spróbuje jeszcze złapac jego mocz do badania ,nie wiem w ludzkim lab. moge zbadac?

Edited by rytka2
Posted

Albo podziębił sobie to i owo :eviltong:. Moje mają ca po 10 lat i Ferce zdarzy się nasikać w domu jak przemarznie. Wiem nawet kiedy, bo pędem ze spaceru leci do domu i piszczy pod drzwiami wejściowymi. Pogoda niby ok. ale jak wiatr przyduje to i ja marznę ;). Taka delikatna panienka. :p

Posted

gdyby bakteryjne zapalenie czy inny stan zapalny wyszłby podwyzszone parametry w morfologi.Jego sikanie jest raczej zwiazane z nadmiernym piciem wczoraj poczytałam i pasuje to do np.moczówki prostej.zobaczym jak sie sprawa bedzie rozwijac i jak co to mysle,ze dr.Kaczor bedzie wiecej wiedział co sie dzieje z Tonym i czy mozna cos na to zaradzić.
wczoraj sie siora smiała ,ze koty nasze czują mięte do Antka.Na dworze M jak zobaczył Antka jak sika to jak zaczął sie ocierać o niego,Lu z kolei zaczeła miałczeć na siore(ze do domu chce)a siora nic to wtedy podeszla do Antka i jemu zaczeła 'tłumaczyć',ze ma ją zabrać z sobą.Napewno z psów naszych jest najbardziej lubiany przez koty ;)

Posted

Sorry, że nie mocno w temacie ale Toni pewnie chciałby wiedzieć ;)
Jamnikolubów zapraszam na stronę http://sercedlazwierzat.pl/. W tym roku nominowana jest również nasza koleżanka Isadsora, która ma za sobą mnóstwo uratowanych istnień jamniczych i niejamniczych, dlatego Ci którzy mogą wyrazić swoje wsparcie mogą głosować - SMS: serce.2 pod numer 7247. Można głosować codziennie.
Link do eventu na fejsie :https://www.facebook.com/events/4642...gular&source=1
Zapraszam do głosowania ! :smile:

• 2 weeks later...