Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='Mika31']boskie zdjęcie w kuchni:loveu:

Atos głównie przebywa w kuchni tam jest ŻARCIE mamy z niego smieche np; jak on sie cieszy zawsze jak wystawiam ziemniaki, zdejmuje z gazu odcedzam a Atos wciera sie w swoj fotel, jeczy,piszczy cieszy jakby dla niego obiad był robiony gupol;)

jamnik gigant kucharz,smakosz...jak nie zjeto powacha sobie chociaz...
zwroccie uwage na jego rozmiary i umiescione ciało;)chłop slaski w barach szeroki w d.. wąski;)

Edited by rytka2
Posted (edited)

[quote name='Mika31']rozmiarowo Atos to jak mój Aleks też ma obsesję kuchni

jamniki tak maja:)[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TH]Lp.[/TH]
[TH]Produkt[/TH]
[TH]Cena[/TH]
[TH]Rabat[/TH]
[TH]Cena po rabacie[/TH]
[TH]Ilość[/TH]
[TH]Wartość[/TH]
[/TR]
[TR]
[TD]1.
[/TD]
[TD="class: produkt"]Firstmate Australian Lamb 13kg PROMOCJA[/TD]
[TD]124.50zł[/TD]
[TD]5%[/TD]
[TD]118.27zł[/TD]
[TD]1[/TD]
[TD]118.27zł[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2.
[/TD]
[TD="class: produkt"]FirstMate GRAIN FREE Renaissance Cat 5,5kg PROMOCJA[/TD]
[TD]69.50zł[/TD]
[TD]5%[/TD]
[TD]66.02zł[/TD]
[TD]1[/TD]
[TD]66.02zł[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 7"]Wartość zamówienia: 194.00zł
Rabat: 9.69zł
Transport: 0.00zł

Suma zamówienia: 184.31zł[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

100setny raz zabieram sie do rozliczenia i szlag mnie bierze stale mnie wywala i inne cuda witaj windows8 cuda cuda

rozliczenie
poprzednie saldo z dnia25.06 to +239zł.

wpłaty;
10.07. 45 zł. Tanitka za lipiec sierpien wrzesnien
11.07. 40 zł.Muza_51 za maj czerwiec
15.07 15zł. Mika31 za lipiec
19.07 20zł. Magda za lipiec
22.07 20zł. danka123 za czerwiec
08.08.15zł.Mika31 zawrzesien
13.08 20zł. Magda222 za wrzesien
26.08 20zł. danka123 za lipiec
04.09 20 Muza_51 za lipiec

razem 215zł.plus 239zł=454zł.

wydatki
154,80 zaległa Fv za fortekor i wzyta u Dąbrowskiego
34,37 lotensin(zakup z dnia6.08)
27,23 kroplezakup z dnia6.08)
30szczepienie pls obciecie pazurów( z dnia16.08)
118,27 zarcie(kupione 1.08.)

razem 337,44zł.

saldo na 08.09( 454-337,44=)
+116,54zł.
przewidywane wydatki to;vetmedin dzieki anonimowym darczynczom ostatnio kupowany był przezemnie poczatek kwietnia,od czerwca ciagne na podarowanych przez darczynców opakowaniach ale w pazdzierniku musze juz kupic opakowanie.lotensin staczy jeszcze na długo ok.do grudnia, kropelki do konca wrzesnia napewno starcza.furosemid i hepatil oraz odrobaczanie i odpchlanie(najpiewr były obroze niedawno fripex) ma odemnie gratis.zarcie w pazdzierniku do kupienia.

Edited by rytka2
Posted

[quote name='rytka2']dziekujemy bardzo .przepraszam ,ze tak długo b.rozliczen juz niebawem siadam do papirów na usprawiedliwienie powiem,ze jak zawsze mam sajgonik w domu;wakacje wiec przyjezdzaja ,odjezdzaja itd.psy chore oprócz o ironio Atosa ,ktory czuje sie wysmienicie ostatnio za to Lodek po zabiegu usuniecia guzka ,Mela z strasznym atakiem alergi a dopiero co opanowałam alergie u Madryta i tak wkoło... do tego moi rodzice jak zawsze raz z gorki raz pod mama miesiac na antybiotyku(nawracajace infekcje drog moczowych),zastrzyki 2 razy dziennie ,ojciec do swoich dolegliwosci dolaczył chroniczna czkawke..czka od 2 tyg prawie bez przerwy nawet przez sen oczywiscie sama czkawka niegrozna ale przy jego stanie zdrowia wpływa to na niego wyniszczajaco, słabnie ...
jak zrobie rozlicznia to i foty jakies Atosowe zrobie.

ps. mam prosbe do ciotki Isadory mimo,ze Tosa czuje sie dobrze oko duze mu zmalało odrobine nie boli wiec narazie nie martwimy sie o ew.zabieg ,sercowo tez ok. ale wyniki dr.Garncarz mimo wszystko bym pokazała,szczegolnie te rtg ze zmianami tylko nie posiadam ich(tj zdjec rtg) wysłałam do Isadory. ciotka przesli mi na meila ok. nie moge Ci wiadomosci wysłac bo masz pełna skrzynka a wiadomosc miala byc taka;

mogłabyc mi przesłac na meila z drzazga@wp.pl. tresc/kopie wiadomosci jakie wysłałas do dr. Garcarzowej z załacznikami tj badania i skany tego rtg co Ci wysłałam .a i jeszcze na jaki adres wysłałas dokładnie. chce do niej napisac ws. Atosa zeby obgladneła wreszcie te wyniki;)

Dopiero jestem, niestety miałam tydzięń prawie niesprawny komputer. Poszedł dysk+zasilacz (450zeta) dzięki niesoldnemu poprzeniemy informatykowi który do nowego dysku dołożył mi zasilacz z 2001 roku ktorych sie juz nie produkuje. I ten zasilacz stopniowo rozwalał dysk. Teraz od paru dni usiłuje mozolnie odzyskiwac dane. Czesć miałam zbekapowane, niestety nie wszystko bo czasu obok latania powezwaniach, paluchah prowadzeniu eventów i ich utrzymywaniu na powierzchni (w tym szukania innych źródeł poszukiwania transportu dla suni z Radys gdtyż na wątku transportowym prowadzonym przez podajacych się za miłosników zwierzat prośba została usunięta i pare takich śiństewek jeszcze), oraz wielu innych tematów fundacyjnych - nie starczalo czasu ba bieżące beckapowanie.

Przechodząc do tematu tego wątku oto screen jednego z odzyskanym maili wysyłanych do dr Garncarza i tego maila forwarduję w całości na podany wyżej adres.

Posted (edited)

współczuje kłopotów z kompem ja w tych tematach ciemna, połowy nie rozumiem ale wiem,ze przykre to było;)ciotka zalezy mi w szczególnosci na załacznikach tj. zdjeciach rtg,wynikach badan.ciekawam była tez na jaki adres bo juz widze,ze na przychodnie ogolnie wysłałaś a Garcarzowa podala swoj osobisty do kontaktu magdagarncarz@yahoo.com pewnie tam czesciej zaglada stad brak odpowiedzi jej. seri pomylonych meili czesc dalsza zle podałam swoj meil zdrzazga@wp.pl

Edited by rytka2
Posted

[quote name='rytka2']współczuje kłopotów z kompem ja w tych tematach ciemna, połowy nie rozumiem ale wiem,ze przykre to było;)ciotka zalezy mi w szczególnosci na załacznikach tj. zdjeciach rtg,wynikach badan.ciekawam była tez na jaki adres bo juz widze,ze na przychodnie ogolnie wysłałaś a Garcarzowa podala swoj osobisty do kontaktu magdagarncarz@yahoo.com pewnie tam czesciej zaglada stad brak odpowiedzi jej. seri pomylonych meili czesc dalsza zle podałam swoj meil zdrzazga@wp.pl

no właśnie i dostałam coś takiego:

Delivery to the following recipient failed permanently:

drzazga@wp.pl

Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the server for the recipient domain wp.pl by mx.wp.pl. [212.77.101.4].

The error that the other server returned was:
550 "drzazga@wp.pl": Podane konto jest zablokowane administracyjnie lub nieaktywne / This account is disabled or not yet active (#5.1.1)

----- Original message -----

zaraz wyśle na ten właściwy

Posted

Pani dr.odpisała niestety zdjecia rtg nie do oceny tak kiepskiej sa jakosci.Co do wyników krwi to cyt'[FONT=arial]Badania krwi pokazały niewielkie i niespecyficzne zmiany - troszkę podwyższone parametry wątrobowe i cholesterol, jak również mocznik i BUN (nerki). Trzeba będzie to śledzić, upewniając się że zmiany nie będą się nasilały. Tym czasem jednak powinno się parametry trochę poprawić po leczeniu serca i ogólnym postępowaniem z dietą. Jeśli lekarz ogólny już nie ustawił diety, ew. leków osłonowych na wątrobę, to byłby to dobry moment...'
czyli jest chyba dobrze za kilka miesiecy mysle mozemy powtorzyc badania .Wszystko wskazuje na to,ze krople ,ktore teraz bierze działają wiec zabieg usuniecia gałki przynajmejpoki co nie bedzie potrzebny.[/FONT]

Posted

[quote name='rytka2']Pani dr.odpisała niestety zdjecia rtg nie do oceny tak kiepskiej sa jakosci.Co do wyników krwi to cyt'[FONT=arial]Badania krwi pokazały niewielkie i niespecyficzne zmiany - troszkę podwyższone parametry wątrobowe i cholesterol, jak również mocznik i BUN (nerki). Trzeba będzie to śledzić, upewniając się że zmiany nie będą się nasilały. Tym czasem jednak powinno się parametry trochę poprawić po leczeniu serca i ogólnym postępowaniem z dietą. Jeśli lekarz ogólny już nie ustawił diety, ew. leków osłonowych na wątrobę, to byłby to dobry moment...'
czyli jest chyba dobrze za kilka miesiecy mysle mozemy powtorzyc badania .Wszystko wskazuje na to,ze krople ,ktore teraz bierze działają wiec zabieg usuniecia gałki przynajmejpoki co nie bedzie potrzebny.[/FONT]

moze podesłać np kurierem (sama nie dam rady czasowo)

Posted

[quote name='danka1234']Pozdrawiam ,przesyłam mizianka dla zwierzaczków oraz informuję ze poszła dzisiaj moja deklaracja za sierpień.[/QUOTE]

dziekujemy ,psiaki wymiziane.Atos spi smacznie a kot Madryt wtulony w niego ostatnio jakos tak sie zblizyli do siebie;)

Posted

dziekuje w imieniu Tosinki.Jak znajde trochu czasu to porobie fotek kruszynie w jego nowym domku...czyli budce(materiałowy transporterek kupiony w lumpie),która stoi w kuchni.Bardzo se chwali swoja chatke a Lodek puchnie z zazdrosci.Kiedy ją postawiłam to taki był wsciekły,ze pakował sie do Atosa nie zważajac ,ze on w srodku.Musiałam go udobruchac i połozyc materacyk na jego stary ponton ,zeby tez miał cos nowego;)

Posted

[quote name='rytka2']dziekuje w imieniu Tosinki.Jak znajde trochu czasu to porobie fotek kruszynie w jego nowym domku...czyli budce(materiałowy transporterek kupiony w lumpie),która stoi w kuchni.Bardzo se chwali swoja chatke a Lodek puchnie z zazdrosci.Kiedy ją postawiłam to taki był wsciekły,ze pakował sie do Atosa nie zważajac ,ze on w srodku.Musiałam go udobruchac i połozyc materacyk na jego stary ponton ,zeby tez miał cos nowego;)[/QUOTE]
fajne fajne :D

Posted

Lodziu to wogóle zazdrosny on kocha wszelkie legowiska i szlag go trafia ,ze nie moze spac we wszystkich naraz .Nie wiem czy Lodek ma juz jakas starcza demencja czy wręcz przeciwnie .Robi od kilku miesiacy (gdzies tak zdarza mu sie to srednio z 4 razy w tyg.) kupki w domu ale nie byle gdzie tylko chodzi przez dzwiczki dla kotów do łazienki i wali koło kuwety lub obok kibla.Teraz albo mu sie 'pokiciało' albo doszedł do wniosku koty w domu, ludzie w domu to ja co gorszy?dzis rano słysze wstaje i prosto do łazienki zasuwa zanim sie wygramoliłam z łóżka juz wychodził z toalety co ciekawe siku nie robi w domu ...

Posted

[quote name='rytka2']Lodziu to wogóle zazdrosny on kocha wszelkie legowiska i szlag go trafia ,ze nie moze spac we wszystkich naraz .Nie wiem czy Lodek ma juz jakas starcza demencja czy wręcz przeciwnie .Robi od kilku miesiacy (gdzies tak zdarza mu sie to srednio z 4 razy w tyg.) kupki w domu ale nie byle gdzie tylko chodzi przez dzwiczki dla kotów do łazienki i wali koło kuwety lub obok kibla.Teraz albo mu sie 'pokiciało' albo doszedł do wniosku koty w domu, ludzie w domu to ja co gorszy?dzis rano słysze wstaje i prosto do łazienki zasuwa zanim sie wygramoliłam z łóżka juz wychodził z toalety co ciekawe siku nie robi w domu ...

A co się będzie Facet szczypał? jak wszyscy to wszyscy - Lodek też;)
W sumie skoro wszyscy w domu, to dlaczego niby Ona ma być gorszy?! hihihi.......
Uściski dla Psiaków, a dla AToska dodatkowo buziole:loveu:(mam do Niego słabość, On jest B O S K I)!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Mało nie posikałam się, Lodek jest bezkonkurencyjny a przysłowie mówiące - kto z kim przestaje takim się staje :diabloti::evil_lol: ma jak najbardziej prawo bytu :eviltong::evil_lol:. Walczy o swoje, jak każdy, fantastycznie to opisujesz :loveu: i nie wspominaj o starczej demencji bo jak pomysle , że ja tak miałabym he, he no nie mogę:evil_lol::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin:. Uściski dla ferajnej widać, że zgrani są super :loveu::multi:

Posted

Lodek jest dośc' ekscentryczny nawet nie ma człowiek argumentów,zeby psu wytłumaczyć ,ze zle robi..no bo koty,robia ,ludzie robia i co powiem' a Tobie Lodek nie wolno' sprzatam poprostu po moim bombardierze..bombardier bo robi nawet do 8 kup dziennie na szczescie nie wszystkie w domu.

• 4 weeks later...
Posted

elegancki ten dom mody Sopelfeld:)

wymyziam i wycałuje Antka ;)ostatnio jakos mi zasmakował szczegolnie bo zapachowo i smakowo przypomnina moja Frytke wiec go męcze swoimi całusami a on raczej nie przepada...
postaram sie tez zrobic rozliczenie .
zdrowotnie tfutfu rewelacja a nawet szczyt formy mozna powiedziec, jedynie zdarzyło mu sie,ze spuchła mu dwa razy mordka najpewniej od zęba.