Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='rytka']napisałam w sobote do dr.Garncarza jeszcze nie odpisał,szczerze nie wiem co zrobić?napisać jeszcze raz?czy poprostu zapisac Atosa na kolejna ablacje w Poznaniu?

sa nastepujace wpłaty od 22.05. bardzo dziekujemy:)

magda222 50zł.
muza 20zł.
jamnicza skarpeta 100zł.[/QUOTE]

Może uderzę do Garncarza tutaj z Warszawy bedzie łatwiej? Opłacilibyśmy wizyte wtedy z Jamniczej Skarpety.

Posted

[quote name='taks']Ja bym zaklepywała jednak termin w Poznaniu - najwyżej odwołasz

I może napisz jeszcze do Jagielskiego - może on coś podpowie, ponoć jest dobry w te klocki
http://weterynarz-okulista.pl/pl/kontakt

terminow odległych w Poznaniu nie ma dzwonie i za 2 -3 dni zabieg dla pewnosci wolałabym jednak zasięgnoac opini innego weta bo naprawde niezwykły jest ten Atosa przypadek.

[quote name='Isadora7']Może uderzę do Garncarza tutaj z Warszawy bedzie łatwiej? Opłacilibyśmy wizyte wtedy z Jamniczej Skarpety.

chyba to dobry pomysł ja mam nadzieje,ze dr. nie wezmie nic za konsultacje a my mielibysmy pewnosc ,ze wlasciwie leczony jest Atos.

Posted

[quote name='Isadora7']Może uderzę do Garncarza tutaj z Warszawy bedzie łatwiej? Opłacilibyśmy wizyte wtedy z Jamniczej Skarpety.[/QUOTE]

i jak ciotka udało Ci sie umowic/skontaktować z dr.Garcarzem?

moze ja w skrocie opisze przebieg choroby tu;
od 2010r.pies miał zdiagnozowane w schronisku suche zap.rogowek przyjmował krople z cyklosporyna do 10.2012r.Poczatek pazdziernika 2012 oko prawe zaczeło robic sie mocno przekrwione białka a nawet czesc ciemna oka. Na wizycie w Tychach u dr.Lipowskiego w badaniu cisnienie w oku prawym 35 oko lewe 14 zapisano Duotrav, dodatkowo oko prawe zaczelo sie 'zmniejszac' systematycznie.Pies zmienił miejsce zamieszkania(i w zw. z tym lekarza) i w listopadzie udał sie na konsultacje do dr. Garncarza w Poznan-Borówiec gdzie dr. stwierdził jaskre woloocze i zalecil ablacje ciala rzeskowego,na wizycie cisnienie w obu oczach ok.45-50. pod koniec listopada odbyl sie zabieg ablacji u dr. Dabrowskiego w Poznaniu w lutym ponownie na oko prawe cisnienie nadal pow.50,oko lewe bylo juz w zaniku.W maju kolejna wizyta kontrolna i cisnienie w oczch OP 60 OL 50 prawa galka oczna w zaniku ,podwiniecie powieki. zalecono powowny 3 zabieg ablacji na oba czy.

Posted

[quote name='rytka']i jak ciotka udało Ci sie umowic/skontaktować z dr.Garcarzem?

moze ja w skrocie opisze przebieg choroby tu;
od 2010r.pies miał zdiagnozowane w schronisku suche zap.rogowek przyjmował krople z cyklosporyna do 10.2012r.Poczatek pazdziernika 2012 oko prawe zaczeło robic sie mocno przekrwione białka a nawet czesc ciemna oka. Na wizycie w Tychach u dr.Lipowskiego w badaniu cisnienie w oku prawym 35 oko lewe 14 zapisano Duotrav, dodatkowo oko prawe zaczelo sie 'zmniejszac' systematycznie.Pies zmienił miejsce zamieszkania(i w zw. z tym lekarza) i w listopadzie udał sie na konsultacje do dr. Garncarza w Poznan-Borówiec gdzie dr. stwierdził jaskre woloocze i zalecil ablacje ciala rzeskowego,na wizycie cisnienie w obu oczach ok.45-50. pod koniec listopada odbyl sie zabieg ablacji u dr. Dabrowskiego w Poznaniu w lutym ponownie na oko prawe cisnienie nadal pow.50,oko lewe bylo juz w zaniku.W maju kolejna wizyta kontrolna i cisnienie w oczch OP 60 OL 50 prawa galka oczna w zaniku ,podwiniecie powieki. zalecono powowny 3 zabieg ablacji na oba czy.

Dr Garncarz aktualnie na urlopie
w związku z tym Atos jest zapisany na 13 czerwca (czwartek) na godzine 11[SUP]30[/SUP]

na pierwszy wolny po urlopie termin

Fakturę opłacona bedzie z Jamniczej Skarpety. Ja postaram się być też na miejscu. Gdyby okazało się że potrzebny np zabieg tez Skarpeta sfinansuje.

Posted (edited)

a to dlatego pewnie nie odpisał.
owkors pomylilam sie opisie pod koniec; drugi zabieg byl na oko lewe a oko prawe cały czas w zaniku .

ps.to ja mam z Antkiem przyjechac,sama ,czy ciotka pojdzie sama na wywiad czy jak?
dopiero doczytałam ,ze skarpeta oplaci wizyte i zabieg DZIEKUJE:loveu:

Edited by rytka
Posted

[quote name='rytka']a to dlatego pewnie nie odpisał.
owkors pomylilam sie opisie pod koniec; drugi zabieg byl na oko lewe a oko prawe cały czas w zaniku .

ps.to ja mam z Antkiem przyjechac,sama ,czy ciotka pojdzie sama na wywiad czy jak?
dopiero doczytałam ,ze skarpeta oplaci wizyte i zabieg DZIEKUJE:loveu:[/QUOTE]

Sens ma wtedy jak przyjedziesz z chłopakiem, Garncarz go obejrzy, zbada - ja tam tylko do kasy będę potrzebna :) jakbyś potrzebowała jakiegoś "postoju" w Warszawie daj znać coś się pomyśli.

Posted

[quote name='Isadora7']Sens ma wtedy jak przyjedziesz z chłopakiem, Garncarz go obejrzy, zbada - ja tam tylko do kasy będę potrzebna :) jakbyś potrzebowała jakiegoś "postoju" w Warszawie daj znać coś się pomyśli.[/QUOTE]

[quote name='taks']na benzynkę też się kasa znajdzie;)[/QUOTE]

No to wszystko jasne, rytka bierze chłopaka i przyjeżdżają, a my to kombinujemy komitecik powitalny :)

Posted (edited)

[quote name='Isadora7']Sens ma wtedy jak przyjedziesz z chłopakiem, Garncarz go obejrzy, zbada - ja tam tylko do kasy będę potrzebna :) jakbyś potrzebowała jakiegoś "postoju" w Warszawie daj znać coś się pomyśli.[/QUOTE]

[quote name='taks']na benzynkę też się kasa znajdzie;)[/QUOTE]

[quote name='Fundacja SOS dla Jamników']No to wszystko jasne, rytka bierze chłopaka i przyjeżdżają, a my to kombinujemy komitecik powitalny :)[/QUOTE]

ok.odemnie do W-wy ok 160km. czyli w sumie dosc blisko wyjdzie jakies ok.150zl. na paliwo. auto mi siostrzeniec odkupił więc nie ma problemu tylko problemem moga byc umiejętnosci kierowcy czyli mnie;)Jak jade do Poznania podjeżdzam po ciotke KateBono i ona robi mi za GPS jak sie wybrałam tydz. temu do Wrocka odebrac kogos z dworca to 2 godz. jazdy po miescie az sie rozpłakalam i jeden gosciu ,ktorego pytalam o droge wsiadł do mnie i poprowadził mnie inaczej pewnie nadal bym jezdziła tam w kolko. jezeli zgodzi sie ze mna jechac jeden taki typ co pracował w W-wie to no problem jak nie to W-Wy dojade i my ze wsi tak robimy zostawiamy auto na przedmiesciach i bierzemy taksówke w takich sytuacjach.

ps.kuska na mapach tez sie nie znam do W-wy jest więcej odemnieniz 150km.najkrotsza trasa ponad 250km.:)

Edited by rytka
Posted (edited)

[quote name='Fundacja SOS dla Jamników']Przelejemy Ci jeszcze 100 zł będziesz miala na to aby komfortowo sie poruszać czyli jakby zaszła potrzeba taksówki też[/QUOTE]

rozpieszczacie mnie normalnie,postaram sie dotrzec jak najblizej ale opcja z taksowka to nie zart ;)

ciotki dr.Garncarz odpisał nie zaleca kolejnego zabiegu ablacji pisze,ze w sytuacji kiedy jest nieskuteczny a oko boli usuwa sie oko w całosci. Natomiast pomiar w małym oku z tak zmiejszona rogowka czesto bywa błedny.Napewno kolejna abacja nie ma sensu.

Edited by rytka
Posted

[quote name='rytka']rozpieszczacie mnie normalnie,postaram sie dotrzec jak najblizej ale opcja z taksowka to nie zart ;)

ciotki dr.Garncarz odpisał nie zaleca kolejnego zabiegu ablacji pisze,ze w sytuacji kiedy jest nieskuteczny a oko boli usuwa sie oko w całosci. Natomiast pomiar w małym oku z tak zmiejszona rogowka czesto bywa błedny.Napewno kolejna abacja nie ma sensu.[/QUOTE]

My też nie żartujemy, jak potrzeba taksi to potrzeba i tyle. A to co piszesz utwierdza w tym że dr Garncarz powinien go zobaczyć.

Posted

no własnie nie boli go az tak jak poprzednio(lewe w pazdzierniku) to pewne . w skali od 1 do 10 wtedy bylo jakies 7-8 teraz 3-4 kwestia tez czy te dni kiedy czuje sie gorzej to ból oka czy sercowo gorzej.Siora uwaza ,ze tym razem to jednak serce poprzednio wyraznie przy dotyku nawet bolała go glowa-okolice oczu.Operacja usuniecia oka wiaze sie z pelna narkoza (a operacja dosc dluga) u Toska to ryzyko duze z zw. z jego serduchem.Ja bym chyba jednak poczekała, az bedzie to absolutnie mus.napewno jak go doktor obejrzy to tez pomoze podjac decyzje.

Chcialam jeszcze raz podziękowac za wsparcie finasowe ,porady i poprostu pamieć o Tosku, nas nie byloby stac na zapewnienie mu nalezytej opieki(leki/zabiegi /wizyty))kamien z serca,ze nie jestesmy z siora same z jego choroba.Dziekuje:loveu:

Posted

ogarniemy jakos Toska w tej Warszawie;)
a Tosiek tymczasem ....

spal tak przed chwila .

[video=youtube;W1IuWejEydw]http://www.youtube.com/watch?v=W1IuWejEydw&feature=youtu.be[/video]

Posted

[quote name='tanitka']a ten jęzor ;)[/QUOTE]

właśnie bałam sie ,ze niedługo sięgnie podłogi i go przydepne lub Madryt go odgryzie bo sie nim interesował;)

Posted

Atosik jak zwykle uroczy, nawet z jęzorem :eviltong:, Ferka jak śpi też kawałek jęzorka wystawia , taka ich uroda:evil_lol: ale kot pod jej nosem nie miałby szans, dłaby mu popalić:diabloti: