Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

rytka napisał(a):
nie wiem ,ze tez akurat jego uryzł:) moj Lodziu tez go ugryzł i Mela go gryzie i ich poprzednia sunia Sara no o co tym psom chodzi chłop je nosi na rekach, karmi ,wyprowadza ale to sie daje wyczuc,ze w to facet do bicia:)

Ha ha ha :evil_lol:
Jesteś jego ulubioną szwagierką a on Twoim ulubionym szwagrem? ;) :eviltong:

Posted

[quote name='muza_51']Moje zobowiązanie za m-c listopad poszło przed chwilą. A Ty Atosku " nie dokazuj miły , nie dokazuj".Pozdrawiam.

Dziękujemy :)

Przelałam 46,20 zł na konto pani Grażyny za leki.
Przepraszam, że dopiero dzisiaj :oops:

Posted

czy doszła wpłata od Tomka?, była wpłacona kilka dni temu za październik, listopad i grudzień,
i chyba sie pomyliłam, bo wpłaciłam 30zł a Tomek wpłacał na Atosa 15zł m-cznie, więc te 15zł róznicy dopłace na dniach

Posted

Kasia77 napisał(a):
czy doszła wpłata od Tomka?, była wpłacona kilka dni temu za październik, listopad i grudzień,
i chyba sie pomyliłam, bo wpłaciłam 30zł a Tomek wpłacał na Atosa 15zł m-cznie, więc te 15zł róznicy dopłace na dniach

Wpłynęło 30 zł z dopiskiem "dla Atosa od Tomek - za październik. listopad. grudzień"

Postaram się jutro wpisać od kogo w ciągu ostatniego tygodnia wpłynęła kasa.

Posted

Toni ok.bez zmian nadal nie kaszle nie pluje dobrze sie czuje.Mela jest rozkoszna a Atos inteligentny i posłuszny tak mowi siora. ona jest troche pedantka a tu bloto teraz Meli lap sie wytrzec nie da bo kudlate mozna tylko umyc Atos sobie nie da oczywiscie dotykac i błota nanosza a ona lata z scierką...ma zajecie jakies;)

Posted

Wpłynęło:

15 zł Mika 31 (XI)
30 zł Tomek (X,XI)
60 zł Jamnicza Rodzina (XI,XII,I)
30 zł Hanna K. (XI,XII,I)
20 zł danka1234 (XI)
20 zł magda222 (XI)

Bardzo dziękuję :)

Stan konta: 357,75 zł

Posted

rytka napisał(a):
Toni ok.bez zmian nadal nie kaszle nie pluje dobrze sie czuje.Mela jest rozkoszna a Atos inteligentny i posłuszny tak mowi siora. ona jest troche pedantka a tu bloto teraz Meli lap sie wytrzec nie da bo kudlate mozna tylko umyc Atos sobie nie da oczywiscie dotykac i błota nanosza a ona lata z scierką...ma zajecie jakies;)

to brzmi jak służba :) ścieranie szmatką za psiakami :)

Posted

musze opowiedziec Wam moja dzisiejsza rozmowa z siora czy ona sie nadaje na opiekunke psa
po pierwsze dopuscila sie zaniedbania i kłamstwa...dlugo chorowała zapa.oskrzeli ,zastrzyk,i potem najazd gosci(synowie pozjezdzali z swiata)wiec oklamala mnie bo dopiero dzis była po krople w Bieruniu (ale ponoc oczka Atosa nie widac ,zeby bolały ,ze kilka dni przerwy było miala w zastepstwie sztuczne lzy).a propo dr.Lipinski nidy nie brał za recepte ten drugi juz raz chcial ale siora powiedziala,ze Lipinski nie bierze za wypisanie wiec ten poleciał teraz na zaplecze sie poskarzyc,a Lipinski na głos chyba oszalales ludzie biora starego psa z schroniska a Ty chcesz za wypisanie recepty liczyc...
i co mnie bardziej zaniepokoilo co do stanu psychicznego siory; siora do mnie ''wiesz miałam muche w domu od 2 tyg.ale taka spokojna, nie gryzla, nie przeszkadzala nikomu byłam ciekawa czy przezimuje a ta malpa Mela ją dzis zjadła ale bylam zła...''...ja kiedys przez pol roku dokarmialam pajaka,ktory mieszkała pod lista styropianowa na suficie pukalam wychodzil i podawalam mu muchy na pęsecie tez spokojny ,nigdzie nie chodzil, nikomu nie przeszkadzal pewnego dnia znikl prostu ...czy mamy juz isc do lekarza czy za pozno?

edit.rozumiem ,ze za pozno juz na lekarza ...

Posted

BARDZO PROSZĘ O POMOC!!!

Zadzwoniła do mnie pani Grażyna (z DT Atosa).
Musimy na już zabierać gdzieś Atosa, bo pani ma chorą mamę i musi jechać do niej i się nią zaopiekować.
Nie mam go gdzie zabrać :(
Nie mam nawet czasu na zorganizowanie czegokolwiek :(
Bardzo proszę o pomoc.
Znacie może jakiś DT lub BDT na Śląsku?
Czy mógłby go ktoś przetrzymać na czas kiedy pani wyjedzie?

Posted

Jassssny gwint! Nie bardzo wiem co oznacza wpis Rytki, a potem nagle z dnia na dzień wyjazd do chorej mamy. Co prawda każdemu może się zdarzyć..... Może Kaja coś pomoże? Macie na Śląsku sporo dziewczyn może rozpatrzcie się wokół siebie? Na wyjazd gdzieś dalej i organizowanie transportu to trochę za mało czasu. Atos nie może wrócić do schronu , dla niego to wyrok. A z dwoma psiakami nie da się pojechać do mamy?

Posted

yunona napisał(a):
Jassssny gwint! Nie bardzo wiem co oznacza wpis Rytki, a potem nagle z dnia na dzień wyjazd do chorej mamy. Co prawda każdemu może się zdarzyć..... Może Kaja coś pomoże? Macie na Śląsku sporo dziewczyn może rozpatrzcie się wokół siebie? Na wyjazd gdzieś dalej i organizowanie transportu to trochę za mało czasu. Atos nie może wrócić do schronu , dla niego to wyrok. A z dwoma psiakami nie da się pojechać do mamy?

Nie wiem... Widocznie nie może zabrać 2 psów...
Powiedziała, że jutro wyjeżdża i trzeba Atosa zabrać, bo inaczej zawiezie go do schronu.
Szukam wszędzie cały czas... Tylko mam trochę mało czasu...
Narazie udało mi się załatwić miejsce na już u zuziM w okolicy Zgorzelca.
Ale tam Atos mieszkałby w kojcu w budzie...
Nie mam innej opcji na tą chwilę...

Posted

Jeśli ktoś miałby jakikolwiek pomysł to proszę o pomoc...
Już nie wiem co robić...
Atos z pościeli trafi do budy i kojca i to w listopadzie...
W Tychach nie mamy DT...
Tzn. jest jedno u Grażyny, ale zapsione i zakocone do granic możliwości...
Bardzo proszę o pomoc w szukaniu domowego DT.

Posted

Spisałam sobie kilka telefonów i od rana będę dzwonić.
Może uda się znaleźć jakieś domowe DT...
Najgorsze jest to, że mam tak mało czasu...
Założyłam też temat na wątku "domy tymczasowe".

Posted

Jestem z wątku Duni.
Jedyne co mi przychodzi do glowy to Emiś ( Sarnów koło Sosnowca) -nie wiem czy ma miejsca.
I Jaaga ( lub Jej mama).
I Kasia Przystał - Bielsko-Biała.
Tylko - czy chodzi o przechowanie Atosa na...jaki czas?- czy o zupełnie nowy DT do czasu znalezienia domu....

Wpisu o muchach i pająkach oraz kroplach - nie rozumiem w ogóle.