Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ta "fryzjerka od siedmiu boleści" powinna przynajmniej pokryć wszystkie koszty leczenia.
Co to za baba? Daj namiary to będę ją "reklamować" wśród psiarzy :angryy:

Posted

Siostra nie rozmawiala z fryzjerką bo Mele odebrał szwagier a pozniej nie mogla jej zastac...po powrocie ma zamiar z nia porozmawiac pokazac rachunki za leczenie.Nie byla tam pierwszy raz zawsze było ok. choc ostatnim razem juz lekko podrazniona skora byla .'Atelier psiej urody 'znajduje sie tam gdzie leczica Atosa na os. M.

Mela ma takie dni,ze nie pozwala Atoswoi przejsc koło siebie tak ma go dosyc(jak wszyscy czasami);)Tak wiec wczoraj podchodzi do niej i puka ją tym nochalem a ona fukla na niego biedak odwrócil głowe i zaczął płakac ,nie piszczec ,skomleć normalnie płakał....nikt mnie nie lubi Lodek zaszył sie w pokoju i nie chce wychodzić nawet powarczeć na mnie.Pikus tez zaczyna mnie atakować-jego slepota plus adhd powoduja ,ze jest on nieco męczący dla psów i nie rozumieja go chyba.Bidaka trzeba było przytulic, wyglaskac dac zabawek.

Posted

ciotka rytka nie ma jak nagrac porzadnie filmiku z Atosem w domu bo stale sie w kadr wpiernicza ktoś w samych gaciach lub ktos przeklina:roll:

Lodek z Atosem dopracowali unikanie sie do tego stopnia,ze nie ma spięć juz zadnych tj.Lodek nie chce wychodzic z pokoju brata tylko jak musi a Atos kiedy sie natknie na Lodka szybko sie odsuwa i spokoj jest :eviltong:

Atos morderac pluszakow...
[video=youtube;DrmA3GnBIpE]http://www.youtube.com/watch?v=DrmA3GnBIpE[/video]

Posted

:lol::lol:cudowny Atosik wygląda wspaniale sierść pełen połysk i taki szczęśliwy dobrze że się tak z Lodkiem dogadali;) moje też mordują pluszaki;)

Posted

Nie mogę się napatrzeć na Atoska - jest przeuroczy! Wspaniały psiak i wspaniały domek (choć tylko tymczasowy - jednak dla Atoska jedyny!)
Przytulam Cię Atosiu do serducha bardzo, bardzo mocno!!!

Posted

Atos i piłka...
[video=youtube;FrGURzyg5TA]http://www.youtube.com/watch?v=FrGURzyg5TA[/video]
Atos z Lodkiem dopominaja sie po moim przyjezdzie z zakupów o należne nagrody...
[video=youtube;6bXuh568NXo]http://www.youtube.com/watch?v=6bXuh568NXo[/video]
naleznych nagdód nie oddadza nikomu....(ucho sporadycznie dawam ale ile rodochy)
[video=youtube;7rhveD6415I]http://www.youtube.com/watch?v=7rhveD6415I[/video]

Posted

Atos został dzis zaszczepiony wscieklizna mu skonczyła sie tydzien temu:oops:!(11.08.2011)
wirusowki wazne jeszcze 2 tyg do 1.09.2011 wet.zasugerował i ja sie zgodziłam:oops: zeby połaczyc szczepienia i tez dzis zaszczepiony został p.wirusowym .

w schronisku szczepiony był Biocanem DHPPI teraz Vanguard Plus 5

koszt szczepien 65 zł.
Atos wazy 15kg.

ps.był b.grzeczny i dostal od weta w nagrode próbki karm dla seniorów.

Posted

Atosik fantastycznie bawi się, jest wspaniałym "myśliwym". Takie zabawy mają swoje uzasadnienie. To jest pies mysliwski z pochodzenia a zabawy mają na celu swoisty trening. Osobiście widziałam swojego Harutka jak rozprawił się ze szczurem na klatce schodowej i zachowywał się identycznie jak podczas zabaw. Dla mnie widok okropny , wręcz horror przeżyłam to okropnie. Tylko sąsiad był trzeźwy i po udanym polowaniu pochwalił Harutka jaki wspaniały pies (szczur dobrał mu się do kartofli w szafce na zamknietym korytarzu), a ja w szoku psiaka pod pachę i szybko pod wodę zmyć wiadomo co i wręcz bałam się jakiegoś choróbska, które mogła przenosić ofiara.Brrrrrrrrrr. Ale jak się bawi zabawkami to uwielbiam patrzeć i słuchać powarkiwań.

Posted

Lodziu zjadł niedawno dwie żaby bez gryzienia w całosci...tez mysliwy:)

wlasnie wróciłam z spaceru z psami mela ganiala Lodka gwałcąc go co chwile a Atos próbował wykopac glaz i wziąść go do pyska zwariowane psy;)

Posted

kilka dni temu przyjechali goscie,jeszcze wiecej ludzi (uroczystosci rodzinne-wesele)i Atos pierwszego dnia odreagowal sikając (nie posikujac tylko sikajac) wszedzie po domu widac jakos to przezywał....Antoni jest niemozliwy ,niedozdarcia zawsze pełen energi.Lodziu przy nim to 100letni dziadek sztywny chód ,kuleje, dusi sie,tylko spi.Wedlug weta Lodek to okaz zdrowia -serce jakdzwon, wyniki badan krwi b.dobre. Atos wg.wetów kiepski- serce ledwo pika,wyniki takie sobie a w jego zachowaniu to energia i jeszcze raz energia w ruchach nie ma śladu starosci on podskakje jak mlodzik.Paradoks.

Posted

ulubiona zabawka Tonika(skrót od Antoni-Toni)zabawka idealna 3 w jednym ma wszystko; piszczy pluszowa i sznurek....

Toni w towarzystwie czuje sie dobrze;)

Posted

Ha, ha wesoło tam nie powiem:multi: trochę zajęć jest z nimi:lol:. Najważniejsze, że się tolerują i jest zgoda.:cool1: A Atosik cudnie się komponuje, chyba domku nie chce zmieniać?:eviltong::evil_lol:

Posted

wszystkie kolory do wyboru bialy, czarny,rudy,dropiaty...
rozdawam smaczki wszystkie grzecznie czekaja zawsze na swoja kolej czasem Lodek tylko wykorzysta okazje wlasnie tak jak na filmiku ;)
[video=youtube;FyrwHmjoPsA]http://www.youtube.com/watch?v=FyrwHmjoPsA&feature=player_detailpage[/video]