togaa Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Dawno mnie tu nie było , ale widać że Atos ma sie bardzo, bardzo dobrze...;) Quote
magda222 Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 Rytka nie wiem co jest grane, ale jak klikam na linki do ogłoszeń to albo wyskakuje mi błąd, albo że strona nie istnieje albo przekierowuje do strony głównej portalu ogłoszeniowego. Powinno chyba kierować bezpośrednio do ogłoszenia Atosa? Możesz to sprawdzić? Quote
rytka Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 [quote name='magda222']Rytka nie wiem co jest grane, ale jak klikam na linki do ogłoszeń to albo wyskakuje mi błąd, albo że strona nie istnieje albo przekierowuje do strony głównej portalu ogłoszeniowego. Powinno chyba kierować bezpośrednio do ogłoszenia Atosa? Możesz to sprawdzić? cos zle skopiowałam zobacz na tej stronie Atos wszystkie działają -post 137;) http://www.dogomania.pl/threads/207552-Zakończony-Ogłoszenia-30-5zł-60-10zł-na-Dyzia-i-Mishkę-do-17-05-do-g.22.00?p=16960282&viewfull=1#post16960282 mam nowe zdjecia tak dlugo czekam ,zeby do plakaty wybrac jakies ekstra a zobacz co mi przyslala...:roll: Quote
JamniczaRodzina. Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Super radosny psiak z niego jest :loveu:i jak pięknie pozuje do fotek.:lol: Quote
Soema Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Z kim się mogę kontaktować w sprawie Atoska? Na razie niezobowiązująco.. Quote
rytka Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Soema napisał(a):Z kim się mogę kontaktować w sprawie Atoska? Na razie niezobowiązująco.. osoba decyzyjna ws.adopcji Atoska to magda222 .czyzby cosik sie kroiło:razz: Quote
magda222 Posted May 29, 2011 Author Posted May 29, 2011 Soema napisał(a):Z kim się mogę kontaktować w sprawie Atoska? Na razie niezobowiązująco.. Soema tak naprawdę o losie Atosa decydujemy tu wszyscy. Myślę, że możesz swoją propozycję przedstawić na forum. Rytka :) Ta 1sza fotka dobra na plakat ;) Ha ha ha :) Ale on ma dłuuugi jęzor ;) :) Quote
Soema Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Hm, no ok. Znajomy, sprawdzony dom z Holandii posiada malutkiego, ślepego pieska. Szukają dla niego towarzysza, malizny kalekiej, ślepej, takiej z małą szansą na dom. Podesłałam kilka propozycji. Pytałam Magdę o Atosa, ważny jest stosunek do innych psów (czy lubi się bawić też) i do dzieci. No i co Wy na propozycję adopcji do Holandii, gdyby co.. mówię, wysłałam kilka psiaków, ze znajomymi stamtąd jestem w stałym kontakcie, dom chętny jest sprawdzony i b.dobry. Więc nie wiem na kogo padnie wybór. Ale na pewno komuś się bardzo poszczęści. Quote
magda222 Posted May 29, 2011 Author Posted May 29, 2011 Soema napisał(a):Hm, no ok. Znajomy, sprawdzony dom z Holandii posiada malutkiego, ślepego pieska. Szukają dla niego towarzysza, malizny kalekiej, ślepej, takiej z małą szansą na dom. Podesłałam kilka propozycji. Pytałam Magdę o Atosa, ważny jest stosunek do innych psów (czy lubi się bawić też) i do dzieci. No i co Wy na propozycję adopcji do Holandii, gdyby co.. mówię, wysłałam kilka psiaków, ze znajomymi stamtąd jestem w stałym kontakcie, dom chętny jest sprawdzony i b.dobry. Więc nie wiem na kogo padnie wybór. Ale na pewno komuś się bardzo poszczęści. Atos w schronisku źle reagował na samce. Musieli go rozdzielić i był w boksie tylko z suczkami. Teraz w DT też mieszka z sunią. Może pani Grażyna miałaby możliwość sprawdzenia go jak teraz reaguje na psy... Quote
rytka Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 magda222 napisał(a):Atos w schronisku źle reagował na samce. Musieli go rozdzielić i był w boksie tylko z suczkami. Teraz w DT też mieszka z sunią. Może pani Grażyna miałaby możliwość sprawdzenia go jak teraz reaguje na psy... na spacerach zle jak wyczuje psa jezy sie,wyrywa i warczy .siora nie ma zaprzyjaznionego malego spokojnego psa do konfrontacji co by sie poznaly w kagancach i wtedy zobaczyc ,dzieci małych tez nie ma...kurde z sunia super nigdy nie probował nawet ciut dominowac jej ,nie warkna na nią nigdy....nie wiem jak sprawdzic go na psa moze magda, ihabe lub jakas inna ciotka z Tych mogla by przyjsc z swoim psiakiem. ps.dzwonilam dopytac dokladnie 'podworko'na osiedlu u siory terrozyzuje jakis mały ratlerek z klatki naprzeciw;)pamietam go rzuca sie na wszystkie samce wiec Atos co ma robic tez sie jezy, na inne tez sie jezy ale kiedys podbiegl jakis maly kondel przwital sie szybko z Mela a potem niuchal z Atosem i nic sie nie dzialo.Jak juz pisalam do Meli Atos jest calkowicie ulegly znosi jej wszystkie fochy ,zaczepki dzentelmen wielki;)dwa razy był szczeniak w domu raz wital go radosnie a raz nie bardzo... Quote
Soema Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Kurczę.. to może nie ma co.. bo może się okazac, że się absolutnie nie zgodzą i co wtedy. Przekażę informację. Dziękuję. Quote
rytka Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 mi sie wydaje,ze jak on taki łagodny do suni ,delikatny, nie ma zadnych zapędów do dominacji to pewnie do psow on tak ze strachu ale nie wiadomo nie sprawdzone.Moj Lodek sunia nie sunia jedzie rowno po wszystkich ale tez nie na zasadzie agresji, dominacji tylko niedotykac z drogi zejsc;) Quote
magda222 Posted May 30, 2011 Author Posted May 30, 2011 Ja też myślę, że Atos atakuje raczej ze strachu. Ale czy możemy ryzykować? To jednak kawał drogi stąd. Czy Ci Państwo będą mieli na tyle cierpliwości, żeby powoli wprowadzić Atoska do domu i popracować z nim? Soema jakiekolwiek będą decyzje Państwa (czy oni wiedzą, że Atos to taki straszek-agresor ;) ? ) bardzo Ci dziękujemy za propozycję :) Quote
Jasza Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Atosku, przepraszam, pękło mi serce jak ją zobaczyłam, ma 13 lat i jest niewidoma i przebywa w schronisku w Sosnowcu, nie wiem czy inne psy dopuszczą ją do miski, nie wiem co robić: http://www.dogomania.pl/threads/208690-Ma-13-lat-nie-widzi-jest-malutka-i-czarna-jak-węgielek...schron-w-Sosnowcu..DT!!!!?p=16974479#post16974479 Quote
Soema Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 magda222 napisał(a):Ja też myślę, że Atos atakuje raczej ze strachu. Ale czy możemy ryzykować? To jednak kawał drogi stąd. Czy Ci Państwo będą mieli na tyle cierpliwości, żeby powoli wprowadzić Atoska do domu i popracować z nim? Soema jakiekolwiek będą decyzje Państwa (czy oni wiedzą, że Atos to taki straszek-agresor ;) ? ) bardzo Ci dziękujemy za propozycję :) Juz wiedza dokladnie co i jak :) Quote
rytka Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 jak jeszcze Atos domu nie znajdzie to pewnie czekaja go wakacje u mnie wiec spotkanie panów jamników 'burczymuchów straszaków' sie odbedzie i jak nie bedzie zgody to wpierdziel;) Quote
Magdalena Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 na prośbę rytki załączam plakat Atosa, nie mam jednak gdzie go wrzucić na serwer, więc proszę zeby zainteresowane osoby, ściągneły go sobie w miarę szybko, bo z wyslijto.pl po jakimś czasie pliki znikają plakat mniejszy: a tutaj do ściągniecia w duzym rozmiarze: http://wyslijto.pl/files/pre_download/z7jxwztk44 Quote
magda222 Posted May 30, 2011 Author Posted May 30, 2011 Dziękujemy za projekt :) Mi też w końcu udało się wysłać tekst i fotki do ogłoszeń. Atos ma tyle zdjęć, że nie wiedziałam, które wybrać :) Quote
rytka Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 dziękuje za plakat i prosze kto tylko moze i ma ochote niech wiesza ;) ja tez nie wiedzialam jakie zdjęcie wybrac więc dalam do wyboru i decyzje zostawilam Magdalenie;) Quote
Kasia77 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 zdjęcia super, Atosek piękny! :) deklaracja na czerwiec,ode mnie i Tomka poszła wczoraj Quote
muza_51 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Witam i pozdrawiam serdecznie Atosa. Śledzę temat . Kasa za m=c czerwiec poszła przed chwilą. Marta, Quote
ihabe Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 rytka napisał(a):na spacerach zle jak wyczuje psa jezy sie,wyrywa i warczy .siora nie ma zaprzyjaznionego malego spokojnego psa do konfrontacji co by sie poznaly w kagancach i wtedy zobaczyc ,dzieci małych tez nie ma...kurde z sunia super nigdy nie probował nawet ciut dominowac jej ,nie warkna na nią nigdy....nie wiem jak sprawdzic go na psa moze magda, ihabe lub jakas inna ciotka z Tych mogla by przyjsc z swoim psiakiem. ps.dzwonilam dopytac dokladnie 'podworko'na osiedlu u siory terrozyzuje jakis mały ratlerek z klatki naprzeciw;)pamietam go rzuca sie na wszystkie samce wiec Atos co ma robic tez sie jezy, na inne tez sie jezy ale kiedys podbiegl jakis maly kondel przwital sie szybko z Mela a potem niuchal z Atosem i nic sie nie dzialo.Jak juz pisalam do Meli Atos jest calkowicie ulegly znosi jej wszystkie fochy ,zaczepki dzentelmen wielki;)dwa razy był szczeniak w domu raz wital go radosnie a raz nie bardzo... możemy spróbować:-)np z naszym zadziornym westem:-) Mój mąż jest juz prawie jak zaklinacz psów:-) nasze stado jest ulożone tak , że mucha nie siada:-) a i dziecko ( prawie 6 latek, nasz synek) może byc sprawdzony:-) Quote
rytka Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 ihabe konieczne sie umowcie na spotkanie ;) ja pisalam do magdy pw czy zgadza sie na wyjazd wakacyjny Atosa do mnie prawdopodobnie w czerwcu na jakies 2-3 tyg i koniec sierpnia na tydzien wiec bedzie troche czasu ,zeby go poobserwowac w relacji dluzszej z innym samcem.U mnie tez czeka go spotkanie z kotem;) moj Lodek własnie sie dowiedział,ze bedzie miał gosci...dwa zadziorne stare jamniki pod jednym dachem.Lodku juz sie cieszy na gosci az mu sie gęba smieje;) Quote
Recommended Posts