Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

olga7 - pisanie "ona" o kimś kto udziela się aktywnie w wątku i z kim nie jesteś na ty jest po prostu brakiem dobrego wychowania. Reszty twojego postu nie będę komentować...

Posted

case napisał(a):
olga7 - pisanie "ona" o kimś kto udziela się aktywnie w wątku i z kim nie jesteś na ty jest po prostu brakiem dobrego wychowania. Reszty twojego postu nie będę komentować...

Na twoją prośbę poprawilam i używam nicka.Masz rację,tak jest czytelniej.Reszty twego zdania nie będę komentować,ale wez pod uwagę,że pisać tu może każdy i wyrażać swoje opinie.Byle stosowal się do Regulaminy forum.A forma na"ty" jest tu ogólnie stosowana i przyjęta -jesli tego nie zauważylaś,to szkoda.Jesli masz jakieś osobiste uwagi ,wypada raczej pisac na PW-jak nakazuje dobre wychowanie,wykaż się nim ty także.Ja nikomu nie zwracam uwagi o czym i jak komu pisze,ani nie narzucam wam, co kto ma pisać.Zanim pouczysz kogoś,sprawdz ,czy masz rację.Masz trudności w odróżnianiu faktów i słow oraz dzialania danej osoby od pomówień,ale to już twoj problem.

Posted

olga7 napisał(a):
wypada raczej pisac na PW-jak nakazuje dobre wychowanie.

Ta część twojej wypowiedzi mnie zabiła przyznam. :)
W temacie w którym już i tak padło dużo niepotrzebnych oskarżeń, a sytuacja jest bardzo napięta i niełatwa, zamieszczasz niesmacznego posta z pomówieniami pod adresem jednej z wypowiadających się tutaj osób, po czym robisz mi uwagi o dobrym wychowaniu. Ręce mi opadły po prostu.

edit - olga7 jak odpisuję na jakiś twój post to go potem z łaski swojej nie edytuj, nie zmieniaj kontekstu, bo ja odnosiłam się do tego co pisałaś wcześniej. Poza tym wydaje mi się, że to ty masz jakiś problem a nie ja. :)

Posted

miałam juz nic nie pisac i nie wypowiadac sie na watku ale nie wytrzymam :angryy: .Natalia mam nadzieje,ze poprostu zignorujesz tak jak mowiłam Ci w czasie rozmowy niektóre bezwartosciowe posty szkoda nerw:angryy:

Posted

No wlasnie ,moze lepiej zająć się pomocą bezdomnym psom,zamiast krytykowac zdania i posty innych użytkowników.Każdy ma prawo pisac ,co uważa i jak uważa,byle stosowal się do Regulaminy forum.

Posted

PODSUMOWANIE:

20 zł yunona (wpłata jednorazowa)
15 zł case (kwiecień)
20 zł muza_51 (wpłata jednorazowa)
10 zł ihabe (wpłata jednorazowa)
20 zł JamniczaRodzina (?)
50 zł Hanna K. (wpłata jednorazowa)
15 zł Mika31 (wpłata jednorazowa)
20 zł pajda67 (kwiecień)
20 zł muza_51 (kwiecień)
500 zł p.Justyna B. z Warszawy (wpłata jednorazowa)
50 zł p.Rafał K. (Koza)
15 zł Tomek (kwiecień)
20 zł Kasia77 (kwiecień)
15 zł tanitka (kwiecień)
100 zł AMIŚKA (jednorazowo)
30 zł AMIŚKA (kwiecień)
10 zł ihabe (kwiecień)
15 zł Mika31 (kwiecień)
20 zł Jamnicza Rodzina (kwiecień)
10 zł Hanna K. (kwiecień)
20 zł magda222 (kwiecień)

- 97 zł wizyta u weta+leki
- 10 zł pakiet ogłoszeń

RAZEM: 888 ZŁ

Dziękuję wszystkim!!!

Posted

magda222 napisał(a):
Kochane dziewczyny, czy Wy myślicie, że podjęłam tą trudną decyzję na podstawie tylko tego co pisze się tu na forum?
Podjęłam ją na podstawie długich rozmów z Asią_Rawicz, rytką, DT i naprawdę długo i wnikliwie przeanalizowałam wszystkie "za" i "przeciw".
Czy Wy wyadoptowując psa czy kota do DS i mając jakiekolwiek wątpliwości pozostawiacie jednak zwierzę w DS?
Po co przeprowadza się wizyty przedadopcyjne?
Skoro osoba będąca na wizycie mówi mi, że ona by TEGO psa tam nie oddała to podjęłybyście inną decyzję?
To jest dla mnie duża odległość i nie byłabym w stanie kontrolować tego jak się Atos miewa.
Naprawdę zanim ocenicie moją decyzję to zastanówcie się dlaczego ją podjęłam.

PANI MAGDO.
WIERZE , ZE DECYZJA PODJETA JEST PRZEMYSLANA, DOBRA I W TROSCE O PIESKA... I TU MNIE WSZYSCY ZLINCZUJCIE...MYSLE , ZE JEST SLUSZNA. BO STARAJAC SIE O PSA, WIELU RZECZY NIE WIEDZIALAM. ZNALAM STAN ATOSA, JEGO POTRZEBY, MOZLIWOSCI, CHOROBY I DDDDDDDDDDDDDDUUUUUUUUUZY OBOWIAZEK JAKI SIE Z TYM WIAZE. MYSLE ZE U MNIE ATOSIK MIALBY OGROM MILOSCI OD WSZYSTKICH, LEKI, OPIEKE WET, ZNOSZENIE PO SCHODACH I WSZYSTKO, CO MOGLBY SOBIE WYMARZYC,...ALE TERAZ TEZ-JAK SIE OKAZALO-MA TO WSZYSTKO.TYLKO DO TEGO MA OGRODECZEK, KTORY JUZ ZNA I CZUJE SIE NA NIM PEWNIE I BEZPIECZNIE. ZNA GLOS SWOJEJ OPIEKUNKI I TRAKTUJE JA JAK SWOJA PANIA, BO CHODZI ZA JEJ GLOSEM..
TAKZE TERAZ BRAKUJE MU TYLKO TEGO DOMU NAPRAWDE IDEALNEGO, A JESLI SIE NIE ZNAJDZIE TO JAMNICZEK NIE WROCI DO SCHRONISKA, TYLKO MA GDZIE SIE PODZIAC. A ZE TO JEST DT??? PIESEK NIE WIE CO TO ZNACZY, ZE TO TYMCZASOWY, DLA NIEGO TO JEST DOBRY DOM , Z KTOREGO WIEM JUZ, ZE GO NIE WYRZUCA, JESLI ZABRAKNIE SRODKOW. A TEGO SIE WCZESNIEJ OBAWIALAM

APEL DO WAS, ABYSCIE ZAMIAST SIE KLUCIC I TYM SAMYM ZNIECHECAC LUDZI DO TAKICH ORGANIZACJI JAK WASZE-DZIALALY(bo ja jestem twarda sztuka.. ale wiele osob jakby mialo na moim miejscu wysluchiwac tego, co tu sie dzieje, to juz dawno, by olalo to wszystko i kupilo pieska za zlotowke na allegro...)O TYM POMYSLCIE NA PRZYSZLOSC

BUZIACZKI DLA ATOSA

Posted

Dobrze, że Natalia godnie odebrała decyzję co do Atoska. To też o czymś świadczy. A co do skutecznego zniechęcania chętnych do adopcji w sposób mało wybredny to już standard na dogo.

Atosku, czekamy aż odezwie się ten wspaniały domek dla ciebie i przesyłam mnóstwo myziań.:lol::multi:

Posted

Natalio, cieszę się że się nie zraziłaś tym wszystkim co tu przeczytałaś, wiem, że na pewno jakiś piesek będzie miał u Ciebie super domek

a tu do naszego Atoska zaglądaj, rytka nam tu informacje codzienne podaje :)

Posted

kaja555 napisał(a):
Natalio, cieszę się że się nie zraziłaś tym wszystkim co tu przeczytałaś, wiem, że na pewno jakiś piesek będzie miał u Ciebie super domek

a tu do naszego Atoska zaglądaj, rytka nam tu informacje codzienne podaje :)

A jak jakiś pies do Was trafi, pochwal się proszę.

Posted

danka1234 napisał(a):
magda,nie widze wpłaty swojej deklaracji na kwiecień, była wysłana 3 kwietnia,sprawdz prosze co z nią.

Nie mam takiej wpłaty.
Napisz mi na PW Twoje dane i na jakie konto wysyłałaś.

Posted

Kochany Atosik:loveu:!!! Taki Jamniczy Skarbuś:loveu:!!! Ileż w Nim radości i jak przepięknie potrafi prosić:eviltong:... Rozłożył mnie na łopatki tym proszeniem:haha:...
Śledzę wątek Atoska od początku (jednak jakoś wolałam nie zabierać głosu w tym wszystkim), ale po obejrzeniu tego filmiku (pewnie to nie tylko moje odczucie) wydaje się, że najlepsze dla Atoska byłoby zostać tam, gdzie jest... Poczuł się tam dobrze, jak w domu (tak, jak wcześniej było powiedziane "On nie wie, co to DT), zna głos swojej Pani, ma fajną koleżankę... Może nie warto burzyć Mu TEGO JEGO ŚWIATA:roll::roll::roll:... Trzymam kciuki za Atoska i posyłam Mu miliony mizianek i całusków:calus:

Posted

magda222 napisał(a):
Nie mam takiej wpłaty.
Napisz mi na PW Twoje dane i na jakie konto wysyłałaś.

wysłałam te pieniadze na konto które przelewałam pieniadze z jamniczej skarpety za 1 miesiac tymczasowania Atosa a zdaje sie ze było to konto do tymczasu Atosa wiec moja kwietniowa deklaracja 20zł poszła bezposrednio tam wiec przelewajac odlicz ta wpłate a od nastepnej bede przelewac juz na Twoje konto.
Pozdrowienie dla Atoska.

Posted

danka1234 napisał(a):
wysłałam te pieniadze na konto które przelewałam pieniadze z jamniczej skarpety za 1 miesiac tymczasowania Atosa a zdaje sie ze było to konto do tymczasu Atosa wiec moja kwietniowa deklaracja 20zł poszła bezposrednio tam wiec przelewajac odlicz ta wpłate a od nastepnej bede przelewac juz na Twoje konto.
Pozdrowienie dla Atoska.

Tak :) Pierwsza wpłata szła bezpośrednio na konto DT :)
Wysłałam Ci PW z moimi danymi.

Posted

Rozmawiałam dzisiaj z panią Grażyną. Była z Atosem u weta.
Podaję koszty:
125 zł krople do oczu (może więcej i fachowo napisze rytka)
40 zł tabletki na serce (10 szt.) - prawdopodobnie jest to Vetmedin
40 zł hepatil+wizyta
Razem: 205 zł
Pani Grażyna zamówiła te same krople, które Atos dostawał do oczek w schronie (jestem w szoku, że tak dbają u nas o zwierzaki :) ).
Od tych tańszych kropli ropiały mu oczka i nie były tak skuteczne jak te.
Pomimo, że Atos nie ma żadnych objawów choroby serca to wet zalecił Vetmedin.
Dziewczyny, radźcie co robić. To bardzo kosztowne leki. Może ktoś zna jakieś odpowiedniki albo ma jakieś doświadczenia z takimi dolegliwościami u zwierząt...