Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie dziwie się , ale na Axela to jest za mało jak widać , prawdopodobnie on potrzebuje przynajmniej raz dziennie jak nie dwa i to na wybieganie. Wyjdź z nim na spacer gdzieś , gdzie możesz go swobodnie spuścić i niech się wybiega przynajmniej ze dwie godziny. Złap go na smycz i spróbuj naukę chodzenia przy nodze bez kantara przy pomocy smaków czy zabawki. Oczywiście daj mu chwile odpocząć.

• Replies 295
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie ma za co, chodzi oto abyś najpierw spróbowała nie używając kantara.A jak widzę Axel ma ogromne pokłady energii , wiec może i 2 godzinny spacer mu nie wystarczy. Niech najpierw się wyszaleje , chwile odpocznie i nauka ;)
Powodzenia

Posted

[quote name='westie_justa']Dzięki, pn ma bardzo dużo energii, normalnie jakby z tydziń nie wychodził zawsze szaleje kiedy biorę smycz i dzwonie kolaczatką:D[/QUOTE]
tak zwany odruch Pawłowa :evil_lol:
Dacie rade , myślę , ze jak się przyłożysz to będą postępy i w miarę czasu nie będzie potrzebna również kolczatka. Tylko to się nie zmieni , jeżeli jego energia nie będzie spożytkowana.

Posted

Tak, ale ja też mówię o tym że kiedy spotkamy jakiegoś psa, kota to kolczatka jest pomocna, czyli mogłaby być tak rezerwowo bo jedna Axel mały nie jest;)

• 2 weeks later...
Posted

Witam Ciebie i tutaj :) . Fajne czarnuszki- mnie Axel się bardzo podoba, ale pewnie dlatego że lubię bullowate. Też mam kundelka- dopiero co założyłam jej -Koce- galerię. Koka ma 12 lat i mieszka z moimi rodzicami, nie ze mną (oddać mi jej nie chcieli ;)). Zapraszam również do Koki.

Posted

Witamy też tutaj:p
hehe, no podobno Axla mama była amstaffką a ojciec niewiadomy :eviltong: ale trochę spory jak na bullowatego 60cm w kłębie;) dasz tu linka do Koki?

• 5 weeks later...
Posted

Hej, ok ostatnio nie mam na nie zbyt czasu głównie zajmuje sie swoim psem, Axel teraz wychodzi z tatą na rower no a z Sarą ja muszę wyjśc;) zobacze może mam jeszcze jakieś marcowe zaległe fotki:D

• 2 weeks later...
Posted

westie_justa napisał(a):
Hej, ok ostatnio nie mam na nie zbyt czasu głównie zajmuje sie swoim psem, Axel teraz wychodzi z tatą na rower no a z Sarą ja muszę wyjśc;) zobacze może mam jeszcze jakieś marcowe zaległe fotki:D

MARCOWE :mad: Ja chcem świeże ciepłe letnie foty :)

Posted

Nie mam takich:(
Jakoś niema okazji a takie same cały czas to nudne te w lesie, i albo jak Sara siedzi albo jak idzie tyłem już nie wspomnę o Axlu bo jemu to w ogóle się nie da zrobić zdjęcia..
Jaki śliczny letni banerek:D

Posted

westie_justa napisał(a):
Nie mam takich:(
Jakoś niema okazji a takie same cały czas to nudne te w lesie, i albo jak Sara siedzi albo jak idzie tyłem już nie wspomnę o Axlu bo jemu to w ogóle się nie da zrobić zdjęcia..
Jaki śliczny letni banerek:D

to zrób;) u mnie tez wszytskie zdjęcia takie same;) I nie mów o braku okazji bo wakacje są;)

• 1 month later...
Posted

westie_justa napisał(a):
Prosze mnie nie bić :eviltong: własnie sie fotki Sarulki przesyłają;) tylko to jakies stare fotki chyba z marca :P

:D Myślałam,że będą z wakacji jakieś zdjęcia, no nic czekam.

Posted

No jakoś ostatnio .. :/ z wakacji mam tylko kilka Axlowych ale najpierw Sarulek:)
ale postaram sie zrobic jak bedzie pogoda na spacerze czy coś moze wezmę Sare nad wodę:)