Yuveza Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 To ma tyle, ugasiłam pragnienie?:D Quote
Qeeriefire Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Już je odróżniam :D Widać , że Sara szczęśliwa uśmiech :loveu: Quote
Yuveza Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Tak teraz to ten uśmiech jej z mordki nie schodzi, a jeszcze pamietam jak się nie słuchała i nie wracała na wołanie, a teraz kilka lekcji z chrupkami i łazi za mną cały czas:D Quote
Qeeriefire Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 westie_justa napisał(a):Tak teraz to ten uśmiech jej z mordki nie schodzi, a jeszcze pamietam jak się nie słuchała i nie wracała na wołanie, a teraz kilka lekcji z chrupkami i łazi za mną cały czas:D haha:lol: To dobrze , mądra psina z niej Quote
Yuveza Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 swoje lata ma a niektóre komendy nadal pamięta, siad, leżeć, łapa:D Quote
Yuveza Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Axel ma 5, a Sarka 18 lutego skończy już 11:D Quote
Qeeriefire Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 To spóznione życzenia dla Sary , wszystkiego najlepszego :Rose: I zdrowia dla obojga czarnuchów ;) Quote
Yuveza Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 Ooo, ja sama zapomniałam, życzenia przekażę:D Dzisiaj Sara trochę biegała z Axlem po podwórku (oprócz spaceru) bo może dość tego kojca:D wyczesałam ją, a ostatnio kolczatka u Axla mnie uratowała:D wracałam z Doti i Axlem ze spaceru, i obok drewnianej komórki siedział jasny kot! a Ax nie lubi, miał taki zryw!!! na szczęście utrzymałam smycz a kolczatka w szybkim czasie uspokoiła go, Ax na tym nie ucierpiał, a ja zaoszczędziłam bolesnego upadku lub wyrwania się psa. Już kiedyś jak byłam mniejsza nawet kolczatka nie pomagała, tylko kot a ja już na glebie :evil_lol: Ale nie wiem co by było na zwykłej oroży.... a co gorsza.... szelkach;) Quote
Qeeriefire Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 :D A co to ma być , że pies ciągle w kojcu , wyszaleć się chce :evil_lol: Może spróbujesz nauczyć Axa chodzić na smyczy bez kolczatki i komendy " spokój" , być może to go opanuje przed atakiem na kota ;) Quote
Yuveza Posted February 26, 2011 Author Posted February 26, 2011 Ja Axa uczyłam chodzić przy nodze i jak się skupi to bardzo ładnie idzie, a w lesie go spuszczam i kolczatka spokojnie mu leży na szyi. Ale akurat Ax kotów nie lubi a jak go pociągnę i kolczatka zadziała, wtedy też mówie naprzykład "Nie" to on się trochę uspokaja. No niestety Sara mieszka w kojcu bo mam plac gdzie biega Ax tam jest beton i są też 2 ogrodzone ogródeczki takie z roślinami, Axel tam nie włazi a Sara taranuje i przeskakuje wszystko co się da, wiadomo ze to kwestia wychowania, jak bym miała czas to po wielkich staraniach byłby efekt, ale Sara jest już starszym psem, a jak ona by wlazła na ogródek to i Axel by za nią, w końcu jest najstarsza w stadzie. Chodzę dlatego na spacery jak najczęściej mogę a wczoraj jak z niego wróciłam to nie władowywałam Sary do kojca tylko ją puściłam z Axlem na placu i chwilę stałam z nimi, polatali trochę powarczeli na siebie po ciągali się za kudły i koniec. Quote
Yuveza Posted February 26, 2011 Author Posted February 26, 2011 A teraz trochę pracowałam z psiakami, powtarzałam z Axlem komendę "noga" i nawet dobrze mu szło, na podwórku, ale nie na kolczatce tylko.... poniewaz niema onobroży a mam przepinana smycz, podwójną, to zakręciłam mu ją naokoło szyi i zaczepiłam na 2 kółko, było idealnie połączone, smycz z obrożą :lol: szło mu bardzo dobrze, a smakołykami były parówki bo nawet suche się skończyła, akurat Axlowi to pasowało:D a jeszcze utrudnieniem była Dotka rozpraszająca biegając w okół niego;)... a na koniec Axel i Sara zmienili się rolami:D Ax siedzi w kojcu a Sara biega po placu! ale muszę ich znowu odmienić zanim Axel wyrwie wszystkie pręty w furtce... edit: już Sara zamknięta..., Hehe śmiesznie to wyglądało, otworzyłam kojec i nic nie mówiąc Axel wyszedł i w tym samym czasie minął się z Sarą która wchodziła:lol: chciałabym ich puścić razem, ale we dwoje mogą mieć różne pomysły, a co zrobi jedno to zaraz drugie naśladuje.. albo musiałabym cały czas stać na dworze (brrr..) Sara sam nic nie robi, ale Axel dostaje szału w kojcu :roll: edit: (17:49) a przed chwilą wyszłam i wypuściłam znowu Sarę zamknęłam Axla, ale zaczął strasznie piszczeć! wypuściłam go ale oni cały czas się tak... nie jest to gryźenie ale tak się kąsają i warczą, bo Axel Sarze wiesza się na karku a ona go za to karci, pewnie nic sobie by nie zrobili ale latają jak głupki a lepiej nie ryzykować, będę musiała wymyślić coś innego............ Quote
chi23 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Oj, kochana to problem jest jak kotów nie lubi;) Bo kotów jest wszędzie pełno:evil_lol: Ja już nie używam kolczatki, bo nam nic nie dawała i w ogóle łatwiej mi zapanować nad psem w szelkach. Nie wiem czemu bo teoretycznie psu jest łatwiej ciągnąć jak ma ciężar oparty na barkach;) Niezły cyrk masz z tym wpuszczaniem i wypuszczaniem:eviltong: Quote
Yuveza Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 [FONT="Comic Sans MS"]Ojeja!! ale dawno tu nie byłam, muszę to koniecznie naprawić:D Mam kilka fotek Axla a dzisiaj jeszcze dodam, jak nacykam Sarki;)[/FONT] Quote
Yuveza Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 [FONT="Comic Sans MS"][SIZE="4"]Co nikt do nas nie zagląda?Ale ja mam znów tym razem Sarci tak jak obiecałam;)[/FONT] Quote
Yuveza Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 [FONT="Comic Sans MS"][SIZE="4"]Tata wziął Axla na rower do lasu i póki nie wrócili, to Sara sobie chodziła po podwórku i Axlowi do budy też zaglądnęła a nawet sobie tam trochę siedziała :evil_lol:[/FONT] Quote
Yuveza Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Uff chyba nadrobiłam zaległości :D miłego oglądania może ktoś wpadnie na taką dużą dawkę zdjęć :cool: Quote
Kasi i Lena Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Czarnuchy piękne, widzę że u Was też wiosenne słoneczko świeci. My sobie możemy dłuższe spacery chwilowo z głowy wybić, Lena sobie łapę rozcięła na szkle. Quote
Yuveza Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Dziękujemy :D bidulka Lenka:-( współczuję jej.. Quote
Saththa Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 http://www.fotoszok.pl/upload/e18999c1.jpg alez Axel ma długasny i wielgachny jęzor :D http://www.fotoszok.pl/upload/1c734708.jpg chociaz Sarka też ncizego sobie :D Quote
Yuveza Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 tak:D jezorasy długie, do tego Axel ma jeszcze szeroki jak jakiś naleśnik:evil_lol: a Sara trochę węższy ale długi!!! Quote
Recommended Posts