Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki i również Wesołych Świąt wam życzę:tree1:!
A tak, z szelek zrezygnowałam dla Axla choć w przypływie gotówki;) to bym Sarze kupiła bo ona się nie ciągnie a potrafi się wywinąć z obroży (ma strasznie nie wymiarową szyję:)) to były by bezpieczniejsze szele, a w ogóle to się wybiorę (może w ferie?) do Wawy i kupie im komplety skórzane, dla Axla chyba czerwone a dla Sary beżowe:)

• Replies 295
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest papillonek
Posted

Atomowka napisał(a):
Papilonek ale czy rozumiesz,że to jest 13-sto letnia dziewczynka? Jak miała pracowac z Axelem od szczeniaka jak on ma 5 lat??

No chyba że ;) I nie wiem czemu ciągle wpajacie mi,że papillon (Nie papilon atomówko) to mały pies.Miałam też dużego psa i nie wiem czemu robicie z justy dziewczynkę tak naprawdę to jestem mało starsza od niej.

Guest papillonek
Posted

Aha i oczywieście Merry christmas everyone !!!!!!!!:x-mas::tree1::happy1:

Posted

masz fajne psy :)) a co do kolczatki ... moja sara tez ma a jest mniejsza i chudsza od axla ale jest silna jak dzik raz jak wyszlam z nia na obrozy o malo sobie nog nie polamalam ...

Guest papillonek
Posted

sabusia napisał(a):
masz fajne psy :)) a co do kolczatki ... moja sara tez ma a jest mniejsza i chudsza od axla ale jest silna jak dzik raz jak wyszlam z nia na obrozy o malo sobie nog nie polamalam ...

Przykład wychowania psa........Jak justa byla 5-letni dziwczynką to rozumiem ,że nie mogła ,a rodzice pewnie mieli inne sprawy na głowie.ale nie rozumiem ,jeśli ktoś kupuje psa i od razu stawia na to,że będzie kolcztkę nosić...

Guest papillonek
Posted

Teraz widać jaka jest sliczna rzuć jej patyka ode mnie ;)

Guest papillonek
Posted

Oj tam,pies mojej babci też ma,jest wielkości west.Mieszanka buldoga z czymś.Cały czarny,biały krawat i przyznam ,że się go boję :(

Posted

Przykład wychowania psa........Jak justa byla 5-letni dziwczynką to rozumiem ,że nie mogła ,a rodzice pewnie mieli inne sprawy na głowie.ale nie rozumiem ,jeśli ktoś kupuje psa i od razu stawia na to,że będzie kolcztkę nosić... sprostowanie trzeba miec poważanie u psa ja takowego nie mam sluze psom tylko do karmienia a tak robia co tylko chca ze mna

Guest papillonek
Posted

Brawo, brawo !!!!
Jakbym Cię na spacerze spotkała to bym Soniuchy już nie znalazła.
A Ciekawe co by policja powiedziała...

Guest papillonek
Posted

Bo by uciekła ,jakby była bez smyczy ,a ona się boi większych psów od siebie ,mogłaby uciec tak,że bym jej nie znalazła.......:(

Guest papillonek
Posted

A dlaczego by Sabusiu nie??Jak chodzimy na pola to tam patrolu nie ma ,a jakpies jest wychowany to nie widzę przeciwskazań.Nikomu by nawet do głowy nie przyszło,żeby przyprowadzać duzego psa ,niewychowanego w miejsce gdzie są inne czworonogi i ich właściciele.
Pozatym Moja sucza reaguje na odwołanie i chodzi przy nodze,ale jakby taki bydlak wyskoczył niewiadomo skąd to nic by nie pomogło.
W mieście owszem bez smyczy ,ani rusz.
A w charakterze kogo znajdujesz sie na forum ???
właściciela nie radzącego sobie z własnym psem??? papillonek wziął się od rasy papillon ,więc papillonek (nie papilonek).

Guest papillonek
Posted

Potwór??? Sabusiu nie chciałam Cię urazić ,tylko mówię,że sprawiasz zagrożenie sobie i innym wychodząc z nim na obroży...

Posted

[quote name='papillonek']A dlaczego by Sabusiu nie??Jak chodzimy na pola to tam patrolu nie ma ,a jakpies jest wychowany to nie widzę przeciwskazań.Nikomu by nawet do głowy nie przyszło,żeby przyprowadzać duzego psa ,niewychowanego w miejsce gdzie są inne czworonogi i ich właściciele.
Pozatym Moja sucza reaguje na odwołanie i chodzi przy nodze,ale jakby taki bydlak wyskoczył niewiadomo skąd to nic by nie pomogło.
W mieście owszem bez smyczy ,ani rusz.
A w charakterze kogo znajdujesz sie na forum ???
właściciela nie radzącego sobie z własnym psem??? papillonek wziął się od rasy papillon ,więc papillonek (nie papilonek).

dużego.. ale małego to już wolno, bo przecież on nic nie zrobi, a że zęby pokaże to co z tego to tylko 4kg piesek... :/

niewychowanego psa w ogóle nie zabiera się tam gdzie są inne czworonogi.. nie ważne czy waży 2kg czy 40 .. :/

Guest papillonek
Posted

Szkoda żabo że najpierw nie czytałaś mojego posta zanim zaczęłaś się wypowiadać....
Zeczywiście małe psy to takie zagrożenie dla spoleczeństwa ,a już szczególnie duzych psów...

Posted

papillonek napisał(a):

Zeczywiście małe psy to takie zagrożenie dla spoleczeństwa ,a już szczególnie duzych psów...

Wystarczy, że przestraszy małe dziecko (np skacząc na nie) i maluch może mieć uraz do końca życia. Znam taki przypadek - "agresorem" był pinczer. Zagrożenie dla społeczeństwa to nie tylko możliwość zadania dotkliwych obrażeń zewnętrznych.

Guest papillonek
Posted

Jeśli wychowany,mały,grzeczny ,nieagresywny pies jest zagrożeniem .
To czym w takim razie jest duży,ciągnący pies,kompletnie nieposłuszny wobec właściciela???