Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To 'czekanie na spacerek" mnie powaliło.

Lolo skacze do góry dwa metry i roznosi dom, jak widzi co się święci.
Przygotowania do spaceru odbywac sie musza w najwiekszej tajemnicy...;)

• Replies 299
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niesamowite, rzeczywiście bardzo podobne do moich.Tylko sunia bardziej ruda , kudłatek chudszy od mojej bambaryłki Dolara.
Koksunia dostała szczepienie przeciw w wściekliźnie , zapłaciłam 20 zł.
Ale za to miałam małą z nią przygodę. Wysiadłam z nią z samochodu , idę kawałek , patrzę , a ona idzie luzem. Zorientowałyśmy się w tym samym momencie i Koksa przyspieszyła kroku.Mówię koksa chodź tu , ona spojrzała na mnie z przerażeniem w oczach i do przodu.Nogi mi się miękkie zrobiły , milion myśli przeleciało mi przez mózgownicę. Ale z całym spokojem kucnęłam i mówię, chodź do pańci i w tym momencie podeszła do mnie już z radością w oczkach.
A już miałam wizje łapania jej.

Posted

O kurcze....Jak to się stało? Przegryzła smycz? Była odpięta w samochodzie i zapomniałaś przypiąć jej smycz gdy wysiadłyście? Dobrze, że tak się to skończyło :happy1: Najwidoczniej Koksa Cię kocha więc po co miałaby uciekać ;-) A tak poważnie to miałam podobną przygodę gdy Kola wyskoczyła mi z szelek po miesiącu pobytu u nas. Na szczęście z radością przybiegła do mnie i pozwoliła sobie ponownie założyć te durne szelki.

Posted

nie dopisałam ,że karabinek jakimś cudem się odpiął. Ona zawsze jeździ przywiązana i ja ją wyjęłam z samochodu, bo nie chciała wysiąść, postawiłam , idziemy i patrz wyżej. Nie wiem jak to się stało.

Posted

Poker napisał(a):
Niesamowite, rzeczywiście bardzo podobne do moich.Tylko sunia bardziej ruda , kudłatek chudszy od mojej bambaryłki Dolara.
Koksunia dostała szczepienie przeciw w wściekliźnie , zapłaciłam 20 zł.
Ale za to miałam małą z nią przygodę. Wysiadłam z nią z samochodu , idę kawałek , patrzę , a ona idzie luzem. Zorientowałyśmy się w tym samym momencie i Koksa przyspieszyła kroku.Mówię koksa chodź tu , ona spojrzała na mnie z przerażeniem w oczach i do przodu.Nogi mi się miękkie zrobiły , milion myśli przeleciało mi przez mózgownicę. Ale z całym spokojem kucnęłam i mówię, chodź do pańci i w tym momencie podeszła do mnie już z radością w oczkach.
A już miałam wizje łapania jej.

Oj to dobrze, że Koksunia taka grzeczna sunia, ale podejrzewam jak Ci Pokerku ciśnienie musiało podskoczyc ;)

Posted

Lucyna napisał(a):
Poker, może zamówić Koksie ogłoszenia na bazarku, tanio i szybko ... :lol:

Ona ma ogłoszenia , ale chyba za mało i pewnie niektóre trzeba jje odnowić. Chyba rzeczywiście wykupię pakiet ogłoszeń.Gdzie najlepiej ?

AgusiaP. oj nóżki mi się ugięły i ciśnienie skoczyło, dobrze,że tak krótko trwało.

Posted

Marta, córka goni, gdy była dzisiaj (albo wczoraj) u weterynarza spotkała tą panią, która chciała Livcię dla swojej sąsiadki farmaceutki. Opowiedziała jej o Koksi. Pani dała Marcie swojego maila i poprosiła o zdjęcia Kosy. Gonia obiecała wysłać zainteresowanej pani link do wątku Koksy bo tu śliczne zdjęcia są, więc proszę być w gotowości i trzymać kciuki :kciuki:

Posted

w takim razie czekam i zaciskam kciuki. KokSUNIA to bezproblemowa dziewczynka, spokojny spacerek, głaski , papu i do łóżeczka. Bawić się też po mału będzie chciała, bo robią małe podchody z Dolarkiem. W obsłudze łatwa, sieść się nie brudzi i wystarczy łapki z piachu ręcznikiem wytrzeć i czyste.Sierści nie gubi.

Poczekamy z ogłoszeniami te 2 dni.

Posted

Nie wiem na razie nic nowego, nie wiem czy link do wątku został już podany zainteresowanej osobie :niewiem: Liczę, że później dostanę jakąś wiadomość.

Posted

Okazało się,że córka gonia66 zostawia Livcię w DS i w związku z tym na jej miejsce pojedzie pod Płock KokSunia. Już dzwoniłam do pani , fajnie się rozmawiało.Pani szuka suni do łóżeczka, do przytulania ,a Koksa bardzo to lubi. Powiedziałam o łapeczce Koksusi, ale pani to nie przeszkadza. Teraz szukam więc transportu w pobliże Płocka, bo państwo mogą podjechać po nią zw 100 km.
Lucynko, mam ogromną prośbę w związku z tym.Czy można by wykupić pakiet ogłoszeń dla Foksia? On ma już trochę ogłoszeń dzięki cioteczce Lida, ale przydałoby się jeszcze więcej, bo cisza w eterze kompletna.

Posted

Tak oczywiście, taki miałam zamiar, prześlę tekścik i zdjęcia, muszę tylko odszukać, już opłaciłam ten bazarek i nie potrzebuję zwrotu.
Cieszę się, że Koksunia będzie miała cudny domek ... :loveu:
bo Livcia już dawno go ma :multi::multi::multi:

Posted

[quote name='Poker']Okazało się,że córka gonia66 zostawia Livcię w DS i w związku z tym na jej miejsce pojedzie pod Płock KokSunia. Już dzwoniłam do pani , fajnie się rozmawiało.Pani szuka suni do łóżeczka, do przytulania ,a Koksa bardzo to lubi. Powiedziałam o łapeczce Koksusi, ale pani to nie przeszkadza. Teraz szukam więc transportu w pobliże Płocka, bo państwo mogą podjechać po nią zw 100 km.
Skoro Poker już wszystko wyjaśniła to ja tylko dodam, że bardzo cieszę się z takiego obrotu sprawy i jestem pełna podziwu dla cierpliwości i wyrozumiałości przyszłej pani Koksy :Rose: za to, że nie zniechęciło ją takie długie czekania i na koniec zmiana psa. To musi być niesamowita kobieta :bigok:

Lucynko, mam ogromną prośbę w związku z tym.Czy można by wykupić pakiet ogłoszeń dla Foksia? On ma już trochę ogłoszeń dzięki cioteczce Lidan, ale przydałoby się jeszcze więcej, bo cisza w eterze kompletna.
To Budrysek robiła ogłoszenia Foksikowi :loveu: ja tylko dużo gadałam i na gadaniu się niestety skończyło :oops:

Posted

ojej ,ale gapa ze mnie, to dziękuję w takim razie Budrysek.
Pani bardzo miła.mówiła ,że jej było obojętnie która sunia, ale podano jej ,że Livcia.
Teraz szukam transportu do warszawy lub w pobliże Płocka.