Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zgadzam się dla chcącego nic trudnego! Ja z Tychów do Warszawy pociągiem jechałam z przesiadką na PKS w rejony w ktorych nigdy nie bylam, do miejscowosci pod warszawa, pieniedzy mialam tyleco kot naplakal bo nie pracowalam jeszcze wtedy i co dało się dało. A mina rodziców po powrocie z wakacji gdy zastali pieska - niezapomniana :)

• Replies 217
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moje dzieci mają 5 miesięcznego szczeniaka powder puffa z papierami ale przechodnie myślą, że to jakiś kundel. Haha mina bezcenna gdy ludzie dowiadują się, że to jednak grzywacz.
Prawdą jest, że te psy pomimo ogromnej puszystości nie kłaczą i nie mają typowo psiego zapachu nawet samce.

Posted

To może uszka mu nie stoją albo pyszczka dzieci nie golą. :-)
Wtedy faktycznie wygląda kundelkowato. Aczkolwiek nawet moja mama, totalnie nieznająca się na psach, gdy zobaczyła grzywka na zdjęciu zapytała: a co to za rzadka rasa?
Więc jakby nie było, wg. mnie nie da się zadbanego grzywka z kundlem pomylić, chociaż często są brane za yorki, shih tzu, blablabla.

Posted

Tasha napisał(a):
Więc jakby nie było, wg. mnie nie da się zadbanego grzywka z kundlem pomylić, chociaż często są brane za yorki, shih tzu, blablabla.

Moja łysa Laila najczęściej robi za pudelka 8)
Była też chihuahua i pinczerem.

Posted

Na spacerku uslyszalam komentarz dziecka o moim piesku: zobacz tatus jaki fajny piesek ale to napewno kundel!!!
Nie wytrzymalam , myslalam ze pekne i rodzince dostala sie taka salwa, za chwile przeprosilam ,ze mnie tak ponioslo, tata przepraszal za dziecko, dziecko zrobilo sie czerwone ze wstydu ale przynajmniej bylo troche smiechu jak emocje opadly. A moj pies matki nagiej i ojca powder puff z nagrodami i rodowodem. Na zdjeciu juz 12 latek z podcieta mordka krzywo przez corke.

Posted

Oj, rozumiem twój ból. Elwira 11. Nie wiem, jak można go pomylić z kundlem. W przypadku dorosłego - sama bym pogryzła za taką uwagę, ale dziecku trzeba wybaczyć, nie znał się małolat. :D

Posted

Serdecznie witajcie jakoś nigdy tu nie zaglądałam ale dzisiaj się zalogowałam i jestem.
U mnie grzywek jest 6 co za tym idzie bardzo wesoło.Ja też po swoje grzywki jechałam raz bliżej raz dalej ale zawsze warto.A co do wyglądu jakiś czas temu na ulicy zaczepił mnie Pan i zapytał jaką chorobę ma ten pies że jest taki goły, mówię że to taka rasa a facet na to: czego to ludzie nie wymyślą.
Ubaw miałam niezły.

Posted

Moja psinka na starosc obrosla wlosem ale jako mlody to byl bardziej nagusek i wiele razy ludzie odciagali swoje psy od mojego i pytali sie co to za choroba skorna czy jakas alergia , ze wlosy mu wypadly, tez mialam ubaw. W ostatnich latach juz naguski takiej sensacji nie budza co 12 lat temu. Bylam chyba jedyna w mojej okolicy.

Posted

Heh, no to pogratulować przygód. Moja przyjaciółka ma powder puffkę i w naszej okolicy zawsze się wszyscy zachwycają, jaka to piękna rasa. Nigdy nikt nie pomylił jej z kundelkiem. I słusznie, bo pewnie wszczęłabym jakąś kłótnię. :-D

Justyna, cieszę się, że się zarejestrowałaś. Brak nam takich dobrych hodowców na forum. Naprawdę. Stanowczo ich za mało, a ich opinie są tak potrzebne. Mnie przynajmniej, totalnemu żółtodziobowi. :P

Posted

Dajcie spokój:shiny:
Teraz jest tak wiele ras, że "zwykły zjadacz chleba" nie musi ogarniać ;)
Naguski są rzadkie i dobrze... przynajmniej pseudo rąk nie zaciera na taką skalę jak np, w przypadku shih-tzu czy yorków...

Po co wszczynać awantury? nie lepiej cieszyć się w duchu, że ma się utytułowanego "kundelka"? ;)

Posted

A to już zależy od czlowieka, Agucha. Gdybym była szczęśliwą posiadaczką Championa, a ktoś by mi mówił, że mam fajnego kundelka, to jednak coś by się we mnie ruszyło, no. :D

Posted

Tasha napisał(a):
A to już zależy od czlowieka, Agucha. Gdybym była szczęśliwą posiadaczką Championa, a ktoś by mi mówił, że mam fajnego kundelka, to jednak coś by się we mnie ruszyło, no. :D

mój marcel był championem. kilka razy był mylony z kundelkiem. nie kazdy zna sie na rasach psów. i co złego jest w kundelkach? wyluzujcie ludzie :)

Posted

Tasha napisał(a):

Grzywki są zbyt mało popularne i w tym tkwi pies pogrzebany.

I tu się nie zgodzę właśnie.
Grzywki na ich nieszczęście są w Polsce popularne coraz bardziej. W schroniskach coraz więcej psów typie, czy to łysych czy pp.
Pseudohodowli jest już mnóstwo, hodowli w ZK zresztą też.
Zaczęłam grzywaczami się interesować już kilka lat temu i z wielkim smutkiem patrzę na to co się teraz dzieje. Mam nadzieję, że tak nie będzie, ale póki co wszystko na to wskazuje że jeszcze rok no może 2 a pseudogrzywek będzie tyle co pseudoyorków...

Posted

Tasha napisał(a):
Ja myślę, że do tego nie dojdzie. Nie wiem, czemu, ale tak mi się zdaje.

Poprzeglądaj Allegro... zobacz ile jest grzywków do sprzedania za grosze...

Nie każdy toleruje "siusiu-majtka indywidualistę" w domu ;)
Mija pierwsze zauroczenie a przychodzą "problemy", którym trzeba sprostać decydując się na konkretną rasę.

Posted

Tasha napisał(a):
Abstrahując od tematu, powiedźcie, jak rozmiar ubranek bierzecie dla grzywków?

Ja zamawiam na Allegro szyte na wymiar psa, ponieważ ciężko coś idealnie pasującego dostać w sklepach.
Do tej pory się nie przejechałam na tym ;)