Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kupić dla psiaka, który ma krótką sierść?
Wszystkie dostępne w osiedlowych sklepach zoologicznych przypominają szczotki dla ludzi, ale mój Solar nie ma długich włosów tylko krótką sierść, więc czym go czesać?:roll:

Posted

Mój krótkowłosy jest "głaskany" (mocno) gumową rekawicą. Wszystkie martwe włosy okrywowe ściagają się bezbłędnie. Ale mój nie ma podszerstka poza szyją i portkami. Jeżeli pies krótkowłosy ma podszerstek to przydałby sie jeszcze do tego gęsty grzebień (nie druciany!)

• 2 weeks later...
Posted

zgrzeblo wklejone przez Sonike jest rewelacyjne. Mam suke z sierscia wyzla z lekkim podszerstkiem i zgrzeblo wyczesuje i puch i twardy wlos. Polecam jak najbardziej dla krotkich siersci :)

Posted

Agata Balu napisał(a):
Mój krótkowłosy jest "głaskany" (mocno) gumową rekawicą. Wszystkie martwe włosy okrywowe ściagają się bezbłędnie. Ale mój nie ma podszerstka poza szyją i portkami. Jeżeli pies krótkowłosy ma podszerstek to przydałby sie jeszcze do tego gęsty grzebień (nie druciany!)

Wydaje mi sie, ze takagumowa rekawica, todobre rozwiazanie... Chyba najlepsze dla psa o kroktiej siersci :) Moja jamniczka jest "czesana" taka wlasnie rekawica. Ma 12 lat,a jej wlos jest wciaz swiecacy i we wzorowej kondycji :) Zycze powodzenia :)

• 1 year later...
Posted

odświeżę temat.. mam mieszańca (chyba z ONkiem) i problem z wypadającym podszerstkiem, jest dość sztywny. Do tej pory czesałam zgrzebłem, ale mogę czesać, czesać i czesać... :)
zastanawiałam się nad gumową rękawicą, czy będzie dobra dla psa o takiej sierści?

• 3 weeks later...
Posted

Wiek psa nie ma żadnego znaczenia . Tylko trzeba pamiętać, że czym młodszy pies trzeba delikatnie się z nim obchodzić ;)
No i przyzwyczajać psa od najmłodszych miesięcy co to jest czesanie :cool3:

Posted

Wez pod uwage, ze dwustronna jest bardzij uniwersalna, zawsze strona z wlosiem mozesz przeciez wyczesac kurz z psa, po harcach na lace:) A jesli to bedzie naturalny wlos - bedziesz miec tez polysksiersci

Posted

Zdecydowanie dla Labka polecam rękawice, bedziesz zadowolona i pies bedzie wyczesany i szczesliwy:) Jesli chodzi o wiek, to przez pierwsze 6 miesiecy nie ma co przesadzac ze szczotkowaniem, raczej przyzwyczajac rękawicą - glaskać, a po 6 miesiacach noralmalnie- wyczesywac obumarłą sieć.

Posted

A w jaką szczotkę zaopatrzyć się do psów z gęstą sierścią??
Chodzi mi o to, że w schronie psiaki nie są czesane i zostaje im zimowe futro i wyłazi kępami, po za tym, niektóre psy mają bardzo gęste futro. Jaka szczotka byłaby najlepsza? A może taki grzebień z obracającymi się zębami?
A dla krótkowłosych ?? I takich z długą sierścią splataną ??

• 3 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
Posted

Hej, szukam jakiejsc fajnej szczotki z włosia naturalnego w internecie.
Macie jakąs godną polecenia?
Np. w krakvecie jest ich trzy: jedna z czarnym wlosiem - wygląda jak sztuczne i w komentarzach ktos napisal ze wlosy wypadają z niej, druga dla krolikow, trzecia dla kota ( rozni sie czyms od szczotki dla psow ? heh)

Posted

[quote name='drzalka']Hej, szukam jakiejsc fajnej szczotki z włosia naturalnego w internecie.
Macie jakąs godną polecenia?
Np. w krakvecie jest ich trzy: jedna z czarnym wlosiem - wygląda jak sztuczne i w komentarzach ktos napisal ze wlosy wypadają z niej, druga dla krolikow, trzecia dla kota ( rozni sie czyms od szczotki dla psow ? heh)
Przegladnij wiec oferte dla ..koni:)
np
AMIGO-KONIE.PL Szczotka owalna z włosia naturalnego w oprawie z drewna.
lub AMIGO-KONIE.PL Szczotka w kształcie ósemki, z włosia naturalnego.