e.v.a Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 olekg18 napisał(a):No to widac jakie masz pojęcie o pielęgnacji psiej siersci=0 :lol: kochanie to do mnie?:lol: Quote
e.v.a Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 olekg18 napisał(a):NIe kotku do panienki BLow ach misiu a juz myslalam ze to do mnie:loveu: Quote
Blow Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 evaxon:właśnie się przekonałam;)chciałam traktować jak dorosłego,dojrzałego człowieka narówni a tu proszę....:shake: olekg18:nie wmawiaj mi,że smarowanie sierści oliwą odżywia ją:roflt: po pierwsze:najlepiej działać od wewnątrz po drugie:sam chwaliłeś ten sposób za "cudowny efekt estetyczny"jakim ma być lśniąca okrywa co jest śmiszne po prostu:diabloti: po trzecie:w tym momencie pochwaliłeś się poziomem wiedzy na ten temat równym zarzucanemu mi:shake: Quote
e.v.a Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Blow Olek chcial poprostu zazartowac bo nie powiem post Czarnej owieczki z smarowaniem oliwa mnie tez rozsmieszyl :lol: ;) Quote
Blow Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 aaaaaaaaaaaaaaaa.............:evil_lol: no to jak tak to sorry;) widać nie znam się na żartach:shake:jakoś przeoczyłam wypowiedz Owieczki na ten temat;) Quote
e.v.a Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 [quote name='Czarna_Owieczka']Ja mam taki mały problem. Blaki, od kiedy go mam to nie zauważyłam na jego sierści "tego oleju", jest kąpany, nie za często ale nie rzadko, bo po dłuższym braku kąpieli śmierdzi i zaczyna się strasznie drapać, czyli kąpie go w razie potrzeby, ale co z tym olejem ? czy on po prostu jest taki że ma suchą sierść, czy muszę go po każdym kąpanku nacierać olejem, jeśli tak to jakim? :lol: przeoczyłas to? Quote
Czarna_Owieczka Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 evaxon znam osoby które po kąpieli psa smarują go jakimś olejem, by go całkowicie nie pozbawić tej warstwy. A wasze niektóre odpowiedzi są wręcz żałosne, ja się po prostu zapytałam a wy się wyśmiewacie...żal po prostu. Quote
Blow Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 acha,no to czytałam ale pisze tam też między innymi:"ale co z tym olejem??"i ta fraza wprowadziła mnie w błąd bo myślałam,że już wcześniej ktoś coś pisał o tym;)bo w sumie teraz to wygląda tak,jakby Owieczka wzięła sobie info o jakimkolwiek oleju z kosmosu....:evil_lol: Quote
Czarna_Owieczka Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Lepiej skończmy pisać na ten temat, bo po odpowiedziach wiem że waszych żadnych rad wziąć na poważnie nie można. Quote
olekg89 Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Ciekawe jakim olejem smarują ?:D Wiesz może uzywają odżywki:P Blow-no ba ,że sie mamy ku sobie .Co nie Evaxonku:* Quote
Blow Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Czrna łowco Ty jedna!!!:evil_lol:odpowiedziałam Ci serio po czym nie zajarzywszy żartów towarzyksza Olka doszło do pyskówki:diabloti:mogłaś zle usłyszeć i tyle:dbłędy zdarzają się najlepszym:diabloti: Quote
puli Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Dobre efekty daje oliwka dla dzieci. Zapobiega wysuszaniu poniewaz zatrzymuje wilgoć i nie blokuje dostepu powietrza bo nie jest tłusta. Można ja tez stosować zamiast kapieli bo ma też własciwości czyszczące i w znacznym stopniu likwiduje zapachy np.po wytarzaniu. Wystarczy psa przetrzeć obficie nasaczoną gabką a potem zebrać nadmiar miękką suchą flanelą. Reszta bedzie wchłonieta przez sierść która stanie sie sprężysta i błyszcząca. Quote
e.v.a Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 [quote name='Czarna_Owieczka']evaxon znam osoby które po kąpieli psa smarują go jakimś olejem, by go całkowicie nie pozbawić tej warstwy. A wasze niektóre odpowiedzi są wręcz żałosne, ja się po prostu zapytałam a wy się wyśmiewacie...żal po prostu. zapewne rzepakowym;) nasze wypowiedzi nie sa żałosne:p nie wysmiewamy sie z ciebie ze sie pytasz o cos :roll: tylko z tego ze Olek dal ci taka a nie inna rade :lol: [quote name='Blow']acha,no to czytałam ale pisze tam też między innymi:"ale co z tym olejem??"i ta fraza wprowadziła mnie w błąd bo myślałam,że już wcześniej ktoś coś pisał o tym;)bo w sumie teraz to wygląda tak,jakby Owieczka wzięła sobie info o jakimkolwiek oleju z kosmosu....:evil_lol: hyhyhy [quote name='Czarna_Owieczka']Lepiej skończmy pisać na ten temat, bo po odpowiedziach wiem że waszych żadnych rad wziąć na poważnie nie można. mozna mozna;) niekoiecznie rade Olkową:evil_lol: [quote name='olekg18']Ciekawe jakim olejem smarują ?:D Wiesz może uzywają odżywki:P Blow-no ba ,że sie mamy ku sobie .Co nie Evaxonku:* własnie:p moze to odzywka np. na bazie jakiegos oleju badz oleista:p co nie Oleczku ..ahahaha :* Quote
Blow Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 czyżby Puli??:diabloti: hmmm....z tego co zauważyłam,oliwka dla dzieci jest przerażająco tłusta:diabloti:sama uzywam;) Quote
e.v.a Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Blow napisał(a):czyżby Puli??:diabloti: hmmm....z tego co zauważyłam,oliwka dla dzieci jest przerażająco tłusta:diabloti:sama uzywam;) :grin: a ocierasz sie o sciany?:evil_lol: Quote
Czarna_Owieczka Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Z tego co się tu naczytałam, stwierdzam że z psa może powstać potrawka w oleju o_O Quote
*hania Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Puliszonka napisał(a):Dobre efekty daje oliwka dla dzieci. Zapobiega wysuszaniu poniewaz zatrzymuje wilgoć i nie blokuje dostepu powietrza bo nie jest tłusta. Można ja tez stosować zamiast kapieli bo ma też własciwości czyszczące i w znacznym stopniu likwiduje zapachy np.po wytarzaniu. Wystarczy psa przetrzeć obficie nasaczoną gabką a potem zebrać nadmiar miękką suchą flanelą. Reszta bedzie wchłonieta przez sierść która stanie sie sprężysta i błyszcząca. Oliwki dla dzieci mają jednak pewien minus. Zanim się wchłoną to lubią zbierać cały kurz jaki pies napotka na swojej drodze. Quote
Czarna_Owieczka Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 W każdym razie dziękuję za odpowiedzi (szczególnie Puliszonka i *hania) Przepraszam że sie uniosłam, przyznaję że teraz jest mi głupio (najpierw obrażam, później przepraszam). Mam nadzieję że nie będziecie mieć mi za złe. pzdr. Quote
Recommended Posts