Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zadzwoniła do mnie znajoma, kociara. jej znajoma znalazła sunię przywiązaną na mrozie i wzięła ją do domu, zeby sunia nie zamarzła. ale jej małe dziecko ma zaawansowaną astmę i zwyczajnie nie moga trzymac zwierząt. wyprosiłam o czas do niedzieli.
sunia jest w warszawie. ratunku! moja znajoma nie może suni przejąć. ma kilkadziesiąt kotów pod opieką, większość w domu i 3 psy, jest bardzo schorowana i mieszka sama.

pomóżcie!
nei mam zdjęć suni,ale ponoć jest wielkości jamnika, mała. może jutro uda mi się zodbyć fotkę.

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czasem pod sklepem się nie da i ludzie przywiązują dalej. Albo do urzędu jakiegoś idą i biorą pieska "przy okazji". Naród pomysłowy jest :shake:
Może na wszelki wypadek powiesić ogłoszenie w miejscu, skąd została zabrana?

Posted

Poprosze o to ta panią. ale już wiem, ze sunia to dziecko, ma 3-4 miesiace ponoć! i była przywiązana przy sklepie, ale ta pani kilka arzy sprawdzała, po ok 3 godzinach ją wzięła. więc tak sobie myślę, ze albo ktos ma skleroze gigant, albo wykorzystał sytuację, ze przywiązywanie psa pod sklepem nie jets podejrzane.
niemniej jednak na wszelki wypadek ogłoszenia możnaby powiesić. choć 3 godziny - to nie wiem, czy chciałabym tym ludziom psa oddać....
mam dostac fotkę za jakąś godzinę.

Posted

No tak, ja też mam wątpliwości. Chociaż jakby pouczyć i mieć kontakt przez jakiś czas... Tyle bid rozpaczliwie czeka na domy!
Nieraz ludzie dziecko wysyłają z psem na spacer. A ono pójdzie się pobawić np.
Mój były kiedyś zapomniał zabrać suki spod poczty, przypomniał sobie po kilku godzinach jak przyszła pora spaceru. Dzięki Bogu, że tam siedziała. I że lato było. Myślałam, że go zagryzę, jak się o tym dowiedziałam.

Posted

sunia jest na grenadierów na grochowie (wawa). lepsze dzjęcia raczej już z dt, ale dopytam. moim zdaniem nie ma podobieństwa, ta sunia jest drobniejsza. oczywiścxie zalezy ilu ojców, czasem zdarza sie taki wyjątek w rodzinie ;-)

Posted

sleepingbyday napisał(a):
sunia jest na grenadierów na grochowie (wawa). lepsze dzjęcia raczej już z dt, ale dopytam. moim zdaniem nie ma podobieństwa, ta sunia jest drobniejsza. oczywiścxie zalezy ilu ojców, czasem zdarza sie taki wyjątek w rodzinie ;-)

A moze wlasciciel przywiazal sunie pod sklepem, a jakis "dowcipnis' przeprowadzil ja i przywiazal pod innym?

Posted

Atomowka napisał(a):
Słodka mała
Karolina to raczej nie jest rodzeństwo, po pierwsze tamte są większe, i mają krótki włos

wiesz jak to bywa...
Zresztą tamte maluchy nie maja takiej krótkiej sierści, to puchatki :lol:. SBD nigdzie nie napisała ile wazy mała (albo nie doczytałam), a tamte maluchy tez bardzo rózniły sie od siebie wagą i wzrostem.
Nawet teraz pomiędzy sunią a jej bratem jest bardzo duża róznica (ładnych kilka kilo je różni) ;)

Tak czy owak, panienka jest piękna. Moge pomóc ja ogłaszać jak będą lepsze zdjęcia.

Posted

Jak mały wodołaz.
Koniecznie ogłoszenia papierowe w tej okolicy.
Pod który sklepem mała siedziała??
Półtora m-ca temu sukę husky ktoś odwiązał i gdzieś odprowadził, adresatki rozrzucił w parku,
więc tu mogło być podobnie.

Posted

dzieki. sa małe szanse na dom od jutra.
córeczka pani dostała dziwnego zapalenia stawów, karetka była wzywana i spędziła kilka godzin w szpitalu nie wiadomo, co jej jest, ale nie moze chodzi.c raz, bo ogromny bół, dwa, ze nie moz na jej, dopóki sie nie umormuje.

siła złego na jednego. ale sunia musi stamtąd odejść.