Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzwoniłam do Karmelci. Ma mniej psów niż Lilutosi, a Bruno w obronie miski wdał się w bójkę w schronisku. Rozmawiałam z niunią. Z ostrożnym optymizmem próbujemy przeflancować go do Karmelci - cena przystępna, psy jadają dobrą karmę, przy mniejszym stadku łatwiej dopilnować, żeby Bruno nie objadał się nadmiernie. Vetoryl jest, mamy drobny zapas tym razem także dzięki jogi- najserdeczniej dziękujemy! Czy myślicie, że zatrudnienie Psich Ratowników to dobry pomysł? Chodzi mi o koszty, bo w przewożeniu zwierząt mają doświadczenie. To kosztowałoby ok. 550 zł ...

Posted

Zosiu, czyli organizujemy transport tak?
Jeśli nie uda się załatwić jakiegoś transportu wiązanego to koszt wszędzie jest podobny jak ten. Może ciut mniej u SzczepoNa
Ajlii też profesjonalnie to bardzo załatwia, podobnie SzczepoN.
Czy ogłaszałaś już gdzieś że szukamy transportu?

Zosiu i jak będzie miała chwilę to sprawdź stałe deklaracje bo na pewno nie ma wszystkich na 1 stronie.

Napisałam na wszystkich wątkach transportowych jakie mam zaznaczone. Jutro będę dzwonić do Ajlii i do SzczepoNa.

Posted

Do Ajlii i SzczepoNa będę dzwonić jak Niunia ustali kiedy Bruna można odebrać.
Z tego co wstępnie liczyłam to koszt byłby trochę niższy niż u ratowników zwierząt.
Poprzednio to było 500-550 zł ale to był transport do Dzierżoniowa, a do Opola trochę bliżej.
A może się uda jakiś łączony załatwić.

Posted

Mysza2 napisał(a):
Do Ajlii i SzczepoNa będę dzwonić jak Niunia ustali kiedy Bruna można odebrać.
Z tego co wstępnie liczyłam to koszt byłby trochę niższy niż u ratowników zwierząt.
Poprzednio to było 500-550 zł ale to był transport do Dzierżoniowa, a do Opola trochę bliżej.
A może się uda jakiś łączony załatwić.

Ja pisalam ze mam niedziele wolna i samochod w promieniu hm... Slaska lub polnocy wschod moge podwiezc. No, tylko cholercia ta niedziela, nic poza tym...

Posted

Mysza2 napisał(a):
Zosiu, czyli organizujemy transport tak?
Jeśli nie uda się załatwić jakiegoś transportu wiązanego to koszt wszędzie jest podobny jak ten. Może ciut mniej u SzczepoNa
Ajlii też profesjonalnie to bardzo załatwia, podobnie SzczepoN.
Czy ogłaszałaś już gdzieś że szukamy transportu?

Zosiu i jak będzie miała chwilę to sprawdź stałe deklaracje bo na pewno nie ma wszystkich na 1 stronie.

Napisałam na wszystkich wątkach transportowych jakie mam zaznaczone. Jutro będę dzwonić do Ajlii i do SzczepoNa.

Tak, organizujemy. Niunia skontaktuje się za chwilę z kierownictwem schroniska; kiedy bedę mieć konkretne informacje, napiszę. Albo lepiej: zadzwonię.
Wpisywałam tylko te deklaracje, które są JUŻ płacone. Zaraz uzupełnię te, które będą wpłacane, gdy Bruno znajdzie się w hoteliku.

Posted

Zmieniona ustawa ma zakazywać również trzymania psow na uwięzi krótszej niż trzy metry i przez ponad 12 godzin bez przerwy. Nowelizacja wykreśla z ustawy o ochronie zwierząt również przepis pozwalający myśliwym strzelanie do psów i kotów przebywających na terenach łowieckich.

narreszcie:)

Posted

Miejsce u karmelci zaklepane i potwierdzone. Załatwiamy formalności w schronisku. Trzymajcie kciuki; myślę,że w przyszłym tygodniu Brunek powinien pojechać do karmelci. Mysza, w sprawie transportu zadzwonię do Ciebie.

Posted

jubu napisał(a):
Byłem... pożałowałem Bruna... :(
Odpisałem myszy2 w sprawie transportu. Krótszej trasy nie wymyślę.

Dzięki Jubu, jak tylko będzie wiadomo kiedy Bruno może być odebrany ze schroniska będę dzwonić:)

Posted

Mysza2 napisał(a):
Dzięki Jubu, jak tylko będzie wiadomo kiedy Bruno może być odebrany ze schroniska będę dzwonić:)

Wiedźma napisał(a):
Jesteśmy na etapie załatwiania potrzebnych dokumentów. :)

:multi::iloveyou::klacz::Cool!::bigcool::bigcool: no cóż mam powiedzieć:loveu::loveu::loveu:

Posted

właśnie Magda (z FB z Rzymu) przywiozła mi 1 opakowanie Vetorylu 60. Mam paragon na 58 Euro, zapłaciłam 232 zł.
Nie było więcej 60-tek więc przywiozła tylko jedno, ale w każdej chwili może zamówić następne jeśli będziemy potrzebowali i wysłać kurierem bez doliczania za koszty przesyłki.
Magda bardzo dziękujemy :loveu::loveu::loveu::loveu:
Gdyby ktoś potrzebował jakichś innych leków, których u nas nie ma albo są droższe, Magda chętnie oferuje swoją pomoc.

Posted

Nie, całkiem oficjalnie. Karmelcia wysłała ankietę, wymaganą przez schronisko i czekamy na odpowiedź. Kierownictwo, jak pisałam, zgadza się na zabranie Brunka i jest bardzo wdzięczne niuni, że zajęła się biedakiem.

Posted

[quote name='andegawenka']Gdy dojedzie to:chlup:
Gdy dojdzie to umawiamy transport:)

Zosiu wpłynęły do mnie pieniążki za Vetoryl 60 - 232 zł. dziękuję bardzo, zaraz wstawię paragon