Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie:) przepraszam, że dopiero dzis idpisuje, ale nie miałam internetu przez weekend:/ sprawa wygląda tak - napisałam do tej osoby, która bylaby skłonna dac do DT Brunowi - czekam na odpowiedz. Nie oddam psiaka byle gdzie:D wiadomo, że ten dom byłby sprawdzony przed ewentualnym wyjazdem Bruna:) Zobaczymy co odpiszę ta/ ten Pani/Pan:)

Posted

niunia448 napisał(a):
Witajcie:) przepraszam, że dopiero dzis idpisuje, ale nie miałam internetu przez weekend:/ sprawa wygląda tak - napisałam do tej osoby, która bylaby skłonna dac do DT Brunowi - czekam na odpowiedz. Nie oddam psiaka byle gdzie:D wiadomo, że ten dom byłby sprawdzony przed ewentualnym wyjazdem Bruna:) Zobaczymy co odpiszę ta/ ten Pani/Pan:)

A daleko ten DT?

Posted

zgodnie z obietnicą dotycząca zapytania mojej wetki o vetoryl sprawa wygląda następująco: dzwoniła po najtańszych hurtowniach i najtańszy vetoryl ale 60mg to 293zł i nie widziałaby żadnych przeciwwskazań na wystawienia recepty dla Bruna ale na 60mg...

Posted

niunia448 napisał(a):
Nie wiem...dostałam tylko maila o tej osoby od tomcug i napisałam - ciągle nie ma odzewu...

Mail był bardzo lakoniczny, zawierał w sumie jedno zdanie, ale pomyślałam, że może osoba napisze coś więcej, kiedy zauważy, że zainteresowanie jest. Zobaczymy...

Posted

BERKANO napisał(a):
zgodnie z obietnicą dotycząca zapytania mojej wetki o vetoryl sprawa wygląda następująco: dzwoniła po najtańszych hurtowniach i najtańszy vetoryl ale 60mg to 293zł i nie widziałaby żadnych przeciwwskazań na wystawienia recepty dla Bruna ale na 60mg...

Berkano, ja placilam 270 i mozna to powtorzyc, tylko ja nie mam juz w tej chwili kasy... No i przesylka tez kosztuje.

Posted

Dzięki Cleo2008 Brunuś ma Vetoryl na 2 tyg ale co dalej?? kasy na koncie nie mam jeszcze z allegro...selenge przelałas juz kase? jutro mam umówione badania Bruna - trzeba powtórzyc badania poziomu kortyzolu, poziom Na i K :) narobię mu jutro fotek i wstawię rzecz jasna;)prawie 600 zł miesięcznie to zbyt duża kwota... mam recepty - w czwartek będę w swoim rodzinnym domu i zeskanuję - wyślę Panu Jarkowi bo obiecał kupic, coronaj Tobie tez wyslę - wiem, miałaM wczesniej to zrobic ale na prawdę nie miałam czasu:/poświecem kupe czasu na naukę, żeby móc o sobie powiedziec, ze będę dobrym lekarzem.!

Posted

Na aukcji wystawionych było 200 cegiełek
Zadeklarowano kupienie 107 cegiełek
Do dzisiaj zapłacono za 85 cegiełek
Na moje konto wpłynęło 437 zł
w tym 12 zł za zdjęcia w formie papierowej (4x3 zł dopłaty na zdjęcia i znaczki)
koszt wystawienia aukcji 20,25 zł
prowizja allegro 21,20 zł

437 - 12 - 20,25 - 21,20 = 383,55

Taką kwotę przelałam na koto niuni448: http://dogo.egonet.pl/allegro/bruno/przelew_bruno.pdf

Powinny jeszcze wpłynąć pieniądze za 22 cegiełki, ale nie wiem czy wpłynął :(

Posted

Witam :).

Powiedzcie mi Dziewczyny jedno - czy próbowałyście pisać do dużych portali np. Allegro, Onet, Wp, Interia itp, czy nie chcieliby sobie zrobić 'reklamy' pomocą i leczeniem tego Biedaka? Bądź też do Miasta Lublin?

Pomyślałam także nad gazetą "Mój Pies", odzywałyście się tam? Bądź jakichkolwiek gazet?

Byłam także na stronie 'Uwagi'. Coraz głośniej tam o zwierzętach, więc i tam napisałam - co mi szkodzi ;).

Pozdrawiam!

Berkano -
Dziękuję, że wysłałaś mi linka o tym Biedaku..
Specjalnie się zarejestrowałam skuli Niego.
Jeszcze się nie otrząsnęłam po przeczytaniu tego wszystkiego..

Buź.

PS. Piękny avatar. Piękny, ale smutno mi się zrobiło, jak Go zobaczyłam :(.

Posted

witaj nemezis- dziękuje, że zarejestrowałaś się dla Brunka!!!!

Dziewczyny to jest pomoc, jaką ściągnęłam do szukania stałego sponsora na leczenie Bruna, bo bez tego ani rusz, a przecież On musi być leczony w zaciszu domowym...

DAMY RADĘ!!!!

NIUNIA- jesteś godna podziwu za walkę o Niego!!!

Pozdrawiam

Posted

Witam ;).

Póki co odcisnęłam łapkę Brunka na stronie DawniejDzisiaj, oraz na Demotywatorach, czym więcej się dowie, tym lepiej,prawda ;)?

Link do DD:

- http://dawniejdzisiaj.pl/11391/Pomoc-dla-Bruna.

Link do demotów dodam później, bo póki co mają tam jakiś problem z dodawaniem komentarzy.

Dodałam wątek o Brunku na te strony, z tego względu, że wiem, ile osób dziennie odwiedza te portale ;).

Pozdrawiam.

Posted

Witam Cię ne_mezis, cieszę się że tutaj jesteś. Miło też spotykać ludzi ze śląska wirtualnie skoro nie mogę w realu :-) ;-)
Super ne_mezis Brunkowi przyda się Twoja pomoc.

Posted

Słuchajcie, mam jeszcze inny pomysł.
Co Wy na to, aby sprawę nagłośnić w osiedlowych i nie tylko zespołach muzycznych, aby zrobili reklamę, oraz oddali część z koncertu na rzecz Brunusia?
Są to zazwyczaj młodzi, chętni ludzie do pomocy :) (pomysł mi podsunęła Przyjaciółka, która także jest zaangażowana w spawę Bruna i mam nadzieję, że do nas dołączy na Dogo :) )
Dwa, akcje w szkołach? Podrukowałabym ulotki i część porozsyłała, a część zaniosła osobiście (tylko aktualnie nie mam na tusz :/).
Trzy, z chęcią otworzę na swój koszt bazarek na allegro, tylko powiedźcie, mam podaj swój numer konta i później Wam wysłać pieniążki, czy też podawać Wasz numer? Jeśli tak, to proszę, prześlijcie mi na privie owy numer, tylko wtedy ktoś by musiał monitorować wpłaty, aby był zgodny z wysyłkami ;). Już pomęczyłam moje Dziewczyny o parę rzeczy na rzecz tego bazarku dla Brunusia :).

I odpiszcie mi także na poprzedniego posta, gdzie się ogłaszałyście, bo nie chciałabym się gdzieś powtarzać ;).

A także jestem w trakcie załatwiania osobnej stronki www dla Brunka, aby ktoś, kto jest zainteresowany tym Biedakiem nie musiał czytać całego tematu na forum, a tylko najważniejsze informacje o Nim :). Zobaczymy, czy się uda ;).

Pozdrawiam i łapkę przybijam!

Posted

Hej Wam wszystkim !!
Stronkę poleciła mi ne_mezis moja najlepsza Przyjaciółka, która ma wieeeeeeeeelgaśne serducho ! Bardzo poruszyła mnie Historia Bruna :-( Sama finansowo nie jestem w stanie mu pomóc :-( ale postaram się w jakiś inny sposób to zrobić.Wymyśliłam sobie cos takiego aby zagadać do Raperów :) którzy w okolicach dają koncerty czy nie chcieli by części dochodów przekazać na jego leczenie, nie mam pojęcia czy coś takiego wypali, ale kto nie ryzykuje ten nie wie, trzeba spróbować wszystkiego !! Oczywiście pomysł ne_mezis z allegro czy ulotkami jest równie fajny ;)mam nadzieję ze uda nam się pomóc Brunkowi i że już niedługo w jego smutnych oczkach pojawi się radość ;)
Jestem z WAMI !!!! ;) wielki przytulaski dla niego !!!

Posted

Bazarki - jak najbardziej.
Również mam obawy, że większa akcja musiałaby być pod auspicjami jakiejś fundacji.
Bruno był ogłaszany przez tomcug w wielu miejscach, poszukam postu z wpisem.
:loveu:Od Selengi wpłynęły pieniądze z Allegro: 383, 55.:loveu:
Uzupełniam rozliczenia, bo i wydatki były. Kopiuję od niuni ze skypa:
(...)doszły pieniadze - 383.55, ale dzis Bruno miał badania kontrolne
i wydałam 90 zł za badanie kortyzolu, sodu i potasu.
Musiałam mu kupić esentiale forte za 27 zł - wątroba zaczyna szwankowac...
No i jutro albo w poniedziałęk zapłacę dr Gołyńskiemu za te badanie - on robił test stumulacji synaktenem - po to sie to robi,zeby sprawdzic poziom kortyzolu(...)