Selenga Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 niunia nie panikuj :) z cegiełek na allegro już jest ponad 300 zł a to dopiero połowa trwania aukcji :) jak będzie trzeba, to będziemy aukcje powtarzać Quote
niunia448 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Dziękuję Selenge - Ty to zawsze potrafisz podtrzymac na duchu:) Quote
Alter Ego Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Mysle, ze trzeba zaczac zbierac stale deklaracje. Ja ciagle prosze na innych watkach i zjawilo sie juz kilka osob, ale sama nie dam rady. Widze ze duzo osob wplacilo pieniadze jednorazowo, moze by do Nich napisac i poprosic o stala wplate np 5-10 zl? to juz cos. Nie rozumiem dlaczego na inne psiaki daje sie uzbierac deklaracje stale, a tutaj pies jest w dramatycznej sytuacji i nic. Moze zmienic tytul? Kiedy ja zobaczylam ten tytul pierwszy raz to pomyslalm ze chodzi o biede w schronisku-to znaczy ze schronisko potrzebuje pomocy:oops:. Moze cos bardziej dramatycznego? Np.-Odchodze... bo zabraklo pieniedzy. W przyszlym tygodniu napisze do amerykanskiej fundacji ktora zajmuje sie starszymi niechcianymi psami. Oni pomagaja tylko w USA, ale moze sie zlituja? Moze mogliby wysylac nam lek? Zobaczymy. Ja na razie deklaruje stala -30zl. Ale wplace dopiero w pszyszlym tygodniu. Quote
Cleo2008 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 a nie mozna zapytac u wetow w polsce? jakby kazdy obecny na tym watku zapytal, to bysmy mialy przeglad gdzie jest najtaniej. BARDZO WAS O TO PROSZE ja moge zawsze u mojego zdobyc, wiec miejsce jest zaklepane, poszukalabym tylko gdzie jest taniej... kto pomoze? SLUCHAJCIE ; TO TYLKO JEDEN TELEFON I POTEM WPIS TUTAJ . niech cos sie zadzieje, pls ps. ja tez jestem zdania ze trzeba tytul zmienic, ale mi chodzi o podanie imienia Bruno (bo ciagle szukam tego watku, mimo ze mam zapisany) Quote
Mysza2 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 U jednego mojego weta powiedzieli 250 zł ale zastrzegli że po takiej cenie zamawiali ostatnio, a teraz może się to różnić. U drugiego 345 zł Quote
niunia448 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Na mojej uczelni po cenie hurtowej dla nich - 290 zł(30 kapsułek - 60mg trilostanu) jedno opakowanie niestety...Brunowi trzeba 2 na miesiąc:( Quote
Cleo2008 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 wazne jest ile w opakowaniu jest tabletek! bo sa rozne, wiec orpcz ceny piszcie ilosc. prosze. niunia? Quote
Cleo2008 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Mysza2 napisał(a):U jednego mojego weta powiedzieli 250 zł ale zastrzegli że po takiej cenie zamawiali ostatnio, a teraz może się to różnić. U drugiego 345 zł mysza jestes wielka. ja pisalam ze u mnie jest 89 euro , policzcie same. + wysylka Quote
MARCHEWA Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Jestem na zaproszenie Cleo2008,widzę że sytuacja jest naprawdę dramatyczna.Niestety,w tym miesiącu finansowo pomóc nie mogę,za dużo było wydatków na nasze biedy......aż serce człowieka boli jak wie,że nie może pomóc,bo nie ma skąd wziąść. Quote
Cleo2008 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 MARCHEWA napisał(a):Jestem na zaproszenie Cleo2008,widzę że sytuacja jest naprawdę dramatyczna.Niestety,w tym miesiącu finansowo pomóc nie mogę,za dużo było wydatków na nasze biedy......aż serce człowieka boli jak wie,że nie może pomóc,bo nie ma skąd wziąść. marchewa dzieki ogromne!, a moglabys zapytac swojego weta czy to ma i ile kosztuje u niego? to juz bedzie DUZA pomoc... Quote
BERKANO Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Dziewczyny czy chodzi o zapytanie o ten lek: 60mg trilostanu?? Na dniach będę u weta z moim Iglastym na kontrolę to się zapytam. Skąd wogóle ten lek jest sprowadzany i czy to lek weterynaryjny czy ludzki- jak ludzki to może mogłabym pokombinować... Macie już jakiś hotelik na oku??? Zbieracie już może stałe deklaracje??? Quote
niunia448 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 To typowy weterynaryjny. Nie jest to lek sprowadzany ale w Polsce jest strasznie drogi...szukam wszędzie, gdzie można znaleźc go taniej niż u siebie...jak widac w USA jest dużo tańszy niż u nas...mam na oku hoteliki ale co z tego kiedy koszt hotelu plus lek wyjdzie prawie 1000 zł...nie uzbieramy tyle miesiąc w miesiąc:( Quote
Cleo2008 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='BERKANO']Dziewczyny czy chodzi o zapytanie o ten lek: 60mg trilostanu?? Na dniach będę u weta z moim Iglastym na kontrolę to się zapytam. Skąd wogóle ten lek jest sprowadzany i czy to lek weterynaryjny czy ludzki- jak ludzki to może mogłabym pokombinować... Macie już jakiś hotelik na oku??? Zbieracie już może stałe deklaracje??? lek jest psi na cushinga, ma duzo skutkow ubocznych wiec pies musi byc pod stala obserwacja substancja aktywna to wlasnie trilostan. zapytaj berkano, byloby super dzieki! daj znac ile to u Ciebie by kosztowalo, bo niunia ma tylko jedno opakowanie, starczy na jakies 10 dni (tak, niunia? czy cos pokrecilam?) produkowany w europie jest w wielkiej brytanii, dostepny tylko na recepty i podobno tylko u wetow, wiec ja juz slyszalam ceny od ca 100 do 500 - szukamy najtanszego weta - bo nie ma kasy. potrzebujesz link do obrazka opakowania? zaraz poszukam... http://www.1800petmeds.com/Vetoryl-prod11110.html tylko dawka 60 mg (!) Quote
winter7 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Według mnie najważniejszy jest teraz tymczas dla Bruna. I może faktycznie przejść na Lisodren, bo tam potrzeba do ok.30 tabl. I potem już nic. W perspektywie czasu to jest dużo mniejsze obciążenie finansowe. Jeśli sprowadzimy go z Kanady, to resztę tabletek można sprzedać lecznicy. Ale przy Lisodrenie musi być ścisła kontrola płynów, które pije w ciągu doby. W schronie to nie do opanowania. Quote
Mysza2 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Mysza2 napisał(a):U jednego mojego weta powiedzieli 250 zł ale zastrzegli że po takiej cenie zamawiali ostatnio, a teraz może się to różnić. U drugiego 345 zł 60 mg , 30 tabletek w opakowaniu. Ale jeszcze raz napiszę, ten co mówił 250 zastrzegał, że w jakimś kolejnym dniu cena może się różnić. Nie mają na stanie tylko zamawiają, ale przychodzi w tym samym albo nastepnym dniu Quote
Cleo2008 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 winter7 napisał(a):Według mnie najważniejszy jest teraz tymczas dla Bruna. I może faktycznie przejść na Lisodren, bo tam potrzeba do ok.30 tabl. I potem już nic. W perspektywie czasu to jest dużo mniejsze obciążenie finansowe. Jeśli sprowadzimy go z Kanady, to resztę tabletek można sprzedać lecznicy. Ale przy Lisodrenie musi być ścisła kontrola płynów, które pije w ciągu doby. W schronie to nie do opanowania. winter, a czy mozna przerwac vetoryl? bo on chyba juz to bierze? stad panika niuni, chodzi o kase... Quote
BERKANO Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 napisałam do przyjaciółki, która siedzi w Anglii, żeby popytała o ten lek, jeśli czegoś się dowie to zaraz dam znać. Zapytałam jeszcze jednego znajomego o kontakty zza granicy- zobaczymy i oczywiście niczego nie gwarantuję ani nie obiecuję. kikou przyjmuje staurszki i psy w beznadziejnych stanach zdrowotnych do domu, taki hotelik prowadzi domowy. Same staruszki i schorowane psiaki. Jakiś czas temu za średniego psiaka brała 300zł, ale była wychwalana przez zaufane dogomaniaczki, z którymi współpracuję i szanuję- więc jeśli One mówią, że jest b.dobra i przykładna to ja im wierzę- zapytajcie się Jej, czy dałaby rade i czy ma miejsce. Zacznijcie już może zbierać stałe deklaracje- z mojej strony marne 10zł... ale jak zwolni się jedna deklaracja to przejdzie na Bruna a jeśli się nie mylę to niunia pisała już o Lisodrenie, który na postać przysadkową nie działa.. ale mogłam źle zapamiętać.. Quote
niunia448 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Na Lisodren nas w ogóle już nie stac poza tym ma on więcej skutków ubocznych...przerwac stosowanie mozna ale psiak umrze w przeciągu 2-3 miesięcy:( musiałam juz zacząc dawac lek - tydzien bez leku odejmuje Brunowi miesiąc życia...Jestem już prawie lekarzem - czytałam sporo na temat Vetorylu - wiem jakie może miec skutki uboczne ale na rynku nie ma innego leku, który leczył by Cushinga... Quote
BERKANO Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 niunia- a na runku europejskim są jeszcze jakieś leki mogące pomóc Brunowi??? Quote
niunia448 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Niestety nie...rynek weterynaryjny jest pod tym względem zacofany;(świetne leki są wycofywane np. metronidazol psi - świetny lek a nasz ''cudowny'' kraj go wycofał...:(:/ - to przykład leku ale nie na Cushinga Quote
BERKANO Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 niunia co sądzisz o moim pomyśle z postu 1094??? Quote
niunia448 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Nie damy rady z płatnym hotelikiem...1000 zł miesiecznie nie uzbieramy:( Quote
Alter Ego Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 On jest taki cudny. Na tych zdjeciach wyglada jak szczeniaczek. Quote
Recommended Posts