Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć psiaczku masz na imię tak samo jak inny psiak u którego bywam na wątku i muszę dokładnie przecztać temat wątku żebym wiedziała do którego Bruna wchodzę ;-)
Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze.

Posted

Wiedźma napisał(a):

Napiszę jeszcze raz: boję się, że jeśli na fb będzie ktoś zbierał na prywatne konto, łatwo się podszyć pod akcję. Co innego na fundację. Niunia kontaktuje się z Fundacją Mrunio (tą od Kubusia, czekamy na ustalenia)

Ale to jest tak, że osoba (zaufana ciotka z dogo) która robi fb wysyła tam chętnym nr konta... Nr konta od obcej osoby powinni olać

Tak jak pisałam - na fb można naprawdę sporo uzbierać...................

Posted

Kochani, przepraszam że przychodzę do Was z prośbą, ale jesteśmy w krytycznej sytuacji. Mamy dzień na uzbieranie deklaracji. Psiak wraca z adopcji po tygodniu, bo stał się agresywny dla domowników. Wcześniej był 7 lat w schronisku. Nie chcemy aby tam wrócił. Może chociaż jakiś piątak....

http://www.dogomania.pl/threads/199799-Pimpu%C5%9B-nie-mo%C5%BCe-d%C5%82u%C5%BCej-zosta%C4%87-w-domu.Grozi-mu-powr%C3%B3t-do-schronu.PILNIE-DEKLARACJE!

Posted

[quote name='jarek szymanski']Jesli moge cos pomoc to
/ Dechra Veterinary) Vetoryl is indicated for the treatment of pituitary-dependent hyperadrenocorticism (Cushing’s syndrome) and adrenocortical tumors in dogs. The starting dose for the treatment of hyperadrenocorticism in dogs is 1.0-3.0 mg/lb body weight given once a day with food. Trilostane./
wyglada wiec ze potrzebna dawka dla Bruna /ma jakies 45 do 50 /lb wiec chyba 60mg.
Wiec/day with food. Trilostane.
Item #SizePriceFreight1008RX
10 mg/30 ct$43.95FREE FGT977RX
60 mg/30 ct$69.95FREE FGT976RX
30 mg/30 ct$53.95FREE FGT

Gdyby cos moge mu kupic na pare miesiecy.
Pozdrawiam

Panie Jarku niech pan kupuje ...ciotki dziejsza wizyta odwolana..przelozyli na 18 marca....czyli 60mg...jest potrzebne???? U nas nie znam ceny ale pewnie podobnie...

Ja tez jak sie da to kupie..potwierdzcie jaka doza...moze zeskanujcie recepte zeby doza mg byla prawidlowa...skan mozecie przyslac na bibipepe@msn.com

Posted

Coronaaj, niunia już się skontaktowała z Jarkiem i omówili potrzebną dawkę. Jeżeli i Ty mogłabyś wesprzeć biedaka, po prostu byłoby nadzwyczajnie - tylko napisz, ile to będzie kosztować.
Bardzo, bardzo sedecznie dziękujemy wszystkim, którzy w jakikolwiek sposób starają się o to, żeby psisko-biedaczysko spędził resztę życia w jak najlepszych warunkach.

Posted

A co Wy tak ciotki o tej reszcie życia, jakby to już była końcówka........... tfu ftu tfu!!!:mad::mad::mad:
Bruno tak wypiękniał że musi mu się udać!
Tylko jestem ciekawa jak tam kontakt Niuni z fundacją......................

Posted

marta0731 napisał(a):
A co Wy tak ciotki o tej reszcie życia, jakby to już była końcówka........... tfu ftu tfu!!!:mad::mad::mad:

Witam Was! Próbowałam się skontaktowac z fundacją - nikt mi narazie nie odpowiedział na maila...Byłam u Brunka;) rozmerdał się i wylizał mi łapki:D...Jak ja bym chciała dla Niego domu..cociaż tymczasowego...

Posted

marta0731 napisał(a):

Nie no przed sobą ma jeszcze mnóstwo życia i o to chodzi żeby ta całą reszta już zawsze była szczęśliwa i radosna u boku właściwego człowieka :-)

Posted

niunia448 napisał(a):
Witam Was! Próbowałam się skontaktowac z fundacją - nikt mi narazie nie odpowiedział na maila...Byłam u Brunka;) rozmerdał się i wylizał mi łapki:D...Jak ja bym chciała dla Niego domu..cociaż tymczasowego...

Na maila dosyc pozno i rzadko odpowiadaja. Dlaczego nie zadzwonilas do nich? Przez telefon zawsze latwiej sie dogadac, jestes wtedy bardziej wiarygodna...

Posted

[quote name='Wiedźma']Niunia dzwoniła, telefon na razie niekontaktowy.[/QUOTE]

Rozumiem, eh mam nadzieje, ze jakas fundacja wezmie go pod swoje skrzydla.

Posted

Przypuszczam,że chodzi tu o moją fundację. Już odpisałam na PW niestety nie mogę zaopiekować się Brunem,( przyznam,że myślałam o tym na samym początku wątku i dlatego talk o niego wypytywałam:( niestety na dzień dzisiejszy mam za dużo zwierząt pod opieką m.in chorych i poddawanych socjalizacji). Nie mogę tak po prostu zbierać funduszy, to wszystko opiera się o papierki faktury i rachunki...
Sama nie wiem co poradzić wg. mnie ratuje go DT który specjalizuje się w "takich" psiakach tylko gdzie taki znaleźć?

Posted

[quote name='MaDi']Przypuszczam,że chodzi tu o moją fundację. Już odpisałam na PW niestety nie mogę zaopiekować się Brunem,( przyznam,że myślałam o tym na samym początku wątku i dlatego talk o niego wypytywałam:( niestety na dzień dzisiejszy mam za dużo zwierząt pod opieką m.in chorych i poddawanych socjalizacji). Nie mogę tak po prostu zbierać funduszy, to wszystko opiera się o papierki faktury i rachunki...
Sama nie wiem co poradzić wg. mnie ratuje go DT który specjalizuje się w "takich" psiakach tylko gdzie taki znaleźć?

Niestety, za dużo tych bied jest

Posted

MaDi, Ty jesteś z Fundacji Mrunio? O niej mówiłyśmy. Niestety, wiadomo, każda fundacja jest obciążona ponad miarę.
Z lekiem jest tak: Jarek może go kupić w Stanach, ale jest potrzebna recepta od tamtejszego weterynarza. Działamy, niunia i ja.
Jeśli ktoś z Was ma możliwość kupienia tego leku za granicą, prosimy o odzew. Ceny na Zachodzie są korzystniejsze niż u nas (patrz post - nomen omen - 997).
Doszły wpłaty:

• Agata Balu - 50 zł :loveu:
  • Cleo2008 - 38,87 zł :loveu:

Bardzo, bardzo dziękujemy!