Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeśli ktoś taki się znajdzie( ktoś kto będzie mieszkał nawet kilkaset km od Lublina) - ok będę blagac kierowniczkę. Może się zgodzi tym bardziej, że sama mówiła mi dziś, że psiak ewidentnie potrzebuje domu do rekonwalescencji

Posted

Wiedźma napisał(a):
Niunia, mam pytanie, nie krzycz: czy chcesz zwrot kosztów, które do tej pory poniosłaś (leki, płyny do kąpieli itd)?

Absolutnie nie!! to zrobiłam z własnych funduszy i już:)

Posted

MaDi napisał(a):
Mój osobisty pies tez dostaje vetmedin, furosemid oraz theospirex, do tego preparaty które uzupełniają wypłukane związki potrzebne dla organizmu.

Brunowi wystarcza enarenal - czuje się po nim dobrze, a theospirex to bardziej na drogi oddechowe a nie krążenie - on z tego co pamiętam rozluźnia mięśnie gładkie, rozszerza oskrzela przy np. rozedmie - Bruno tego nie ma.

Posted

Cleo2008 napisał(a):
Jak dacie jakies aktualne zdjecia, to zrobie dla brunka event na fb. Tylko uwaga, leca akurat 2 eventy - wiec moze warto troche zaczekac? Ale ogloszenia tez warto porobic, byly juz? Gdzie?
Prosze opiekunke o kontakt z z namiarami (na siebie i pieska + metryczke pieska , bo na wielu stronach zadaja), oferuje pomoc w robieniu ogloszen. Moge powstawiac, tylko potrzebuje Waszej pomocy w sformulowaniu itd itp.
Wstawiac moge wieczorami !!!

Pamiętacie o pomocy w ogłaszaniu oferowanej przez Cleo2008 ?

Posted

Maruda666 napisał(a):
Super, że konsultacja tak wypadła:multi::multi: Najgorsze chyba wykluczone. Teraz Brunio uśmiechaj się pięknie i szukaj domku :) :)

Ja też cieszę się i mam nadzieję, że najgorsze ominie go. Bruno zdrowiej i pokazuj się piesiu. :)

Posted

niunia448 napisał(a):
Brunowi wystarcza enarenal - czuje się po nim dobrze, a theospirex to bardziej na drogi oddechowe a nie krążenie - on z tego co pamiętam rozluźnia mięśnie gładkie, rozszerza oskrzela przy np. rozedmie - Bruno tego nie ma.

Mój psiak korzysta z jego efektów ubocznych;)

Posted

Kto się podejmie poprowadzenia bazarku na Bruna? Ja daję fanty, foty i wysyłam rzeczy, ale nie dam rady teraz prowadzić...
Pieniądze będą potrzebne na pewno, na leczenie, ewentualny transport itd.

Posted

zebrazebra napisał(a):
Kto się podejmie poprowadzenia bazarku na Bruna? Ja daję fanty, foty i wysyłam rzeczy, ale nie dam rady teraz prowadzić...
Pieniądze będą potrzebne na pewno, na leczenie, ewentualny transport itd.

Ja mogę zrobić:)

Posted

Mysza2 napisał(a):
Ja mogę zrobić:)

Dzięki. Do końca tygodnia mam urwanie głowy, w następnym będę oczywiście bazarkować znowu. Każdy bazarek przyda się na pewno i jesteśmy bardzo wdzięczne za pomoc.

Posted

MaDi napisał(a):
Mój psiak korzysta z jego efektów ubocznych;)

żaden lek nie daje 100 % bezpieczeństwa to po 1 a po 2 nie obraź się ale nie Ty jesteś lekarzem Bruna - I w schronie i Dr, który obecnie go leczy zalecił dawac enarenal a nie vetmedin ( vetmedin daje się przy rozstrzeni serca a Bruno tego nie ma)

Posted

niunia448 napisał(a):
żaden lek nie daje 100 % bezpieczeństwa to po 1 a po 2 nie obraź się ale nie Ty jesteś lekarzem Bruna - I w schronie i Dr, który obecnie go leczy zalecił dawac enarenal a nie vetmedin ( vetmedin daje się przy rozstrzeni serca a Bruno tego nie ma)

Ja tylko napisałam co dostaje mój pies, przecież nawet nie wspomniałam aby dostawał go Bruno, podałam tylko przykład leków które baaardzo pomogły w konkretnym przypadku. Nie mam w zwyczaju dyskutować z czyjąś diagnozą.