Rybc!a Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 Mój brat, ze swoją narzyczoną pojechali do rodzinnego miasta Gosi, okazało się , że ich dobry znajomy ma 9 szczeniaków Shar pei. Rodzice są z rodowodem, szczeniaki niestety nie :mad: . 2 psiaczki mają już swój domek. Znajdują się w Pasłęku. Na jutro można przywieźć je do Elbląga. Mają około 6 tygodni. Proszę nie krytykujcie mnie o to , że nie mają rodowodu, nie od nas to zależało, po porstu szukam pilnie dla nich domu , bo nie wiadomo co może się z nimi później stać.:mad: Widziałam pieski- są cudowne, ale niestety nie mam zdjęcie. One są do oddania za darmo. Quote
Niufomanka:) Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 Popytam, chyba psiaki są gdzieś koło Elbląga...:oops: Quote
Sonix Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 Rybciu. Szczenięta nieodrazu rodzą sie z rodowodem. Mają metrykę, a od właściciela szczenięcia zalezy czy wyrobi mu rodowód czy nie. Te szczaniaki są z resztą za młode. Moze powiesz Gosi zeby powiedziała temu kolesiowi,zeby potrzymał psiaki ze dwa tygodnie ?? I nie rozumiem dlaczego są za darmo, skoro z metryką :niewiem: Quote
nathaniel Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 Sonix napisał(a): I nie rozumiem dlaczego są za darmo, skoro z metryką :niewiem: Nidzie nei jest napisane , że z metryką, może miot był przypadkowy, niedopilnowanie suki, niezgłoszenie miotu do ZK , drugi miot w roku itd itd Quote
Rybc!a Posted August 6, 2006 Author Posted August 6, 2006 Tak, te psiaki są podobno'' przypadkowe'' tylko nie wiam w jaki sposób się to odbyło? No ale nie wnikam, proszę pomóżcie. Jutro można przetransportować szczeniaki do Elbląga! Quote
Sonix Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 Spróbuj na shar-peiowskich forach rybciu ;) Na molosach obowiązkowo. Quote
Rybc!a Posted August 6, 2006 Author Posted August 6, 2006 Nie jestem zalogowana na MOLOSACH. Już raczej nic nie da się zrobić. Szczeniaki jutro z samego rana mogłby być zw Elblągu, to na nic :( Quote
miumiu Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 No i na psach w potrzebie napisz! Nikt na ciebie nie krzyczy -nie twoja wina wszak. A jak już się tak głupio stalo to tylko ukłon wobec właścicieli suczki (choć nieodpowiedzialne to było fakt), ze pieski do oddania a nie kombinacje na allegro albo cuś. Spokojnie -na pewno znajdą się chętni na takie cuda za fri. A włascicielowi suni delikatnie :mad: doradź sterylizację. Quote
Rybc!a Posted August 6, 2006 Author Posted August 6, 2006 Miumiu, ja ich w ogóle nie znam! Do Allegro powinno być dołączone zdjęcie, bo kto ci przyjmie psa w ciemno? A potem się kolorystyka, czy łapka nie spodoba i pani/pan podziękuje za szczeniorka. Mama nie zgadza się na psa. :( Trudno- nie pomogłam, bo pomóc nie mogłam. Zresztą , trochę za późno się o tym dowiedziałam. Kto zdecyduje się na szczeniaka w ciągu 12 godzin? Quote
Sonix Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 Ej no, ale co sie z nimi stanie w tym Elblągu? Przeciez nowi własciciele mogą przyjechać i do Elbląga nie ?? Quote
Sylvia_76 Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 Do pytania Sonix dołączę jeszcze jedno: dlaczego nie mogą zostać dalej w Pasłęku (przynajmneij jeszcze tydzień razem z matką) Zapytam znajomej z Elbląga czy nie zna nikogo kto marzy o takim piesku. Quote
Rybc!a Posted August 6, 2006 Author Posted August 6, 2006 Jutro pieski przyjadą do Elbląga, jeżeli znajdzie się ktoś chętny. Jeżeli nie, zostaną w Pasłęku. Nie wiem co właściciel z nimi zrobi, bo nie znam go i nie mam z nim żadnego kontaktu. Quote
Recommended Posts