Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Romka napisał(a):
Słodzik w sobotę nie szczerzył już zębów...no proszę...

Jest coraz lepiej. Byłam w szoku jak podeszłam i zobaczyła.....Słodzika przytulonego do ...Pawła:crazyeye::crazyeye: Ten facet kocha zwierzaki i one o tym wiedzą

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Zawsze straszy i jest niedostępny. Ostatnio pozwolił mi podejść do siebie i całkowicie oddał się pieszczotom, dopiero wtedy mogłam poczuć jego jedwabistą sierść i potrzebę kontaktu z człowiekiem i... nagle oddany Słodzik całkiem nieoczekiwanie zaatakował mnie, moja czujność i zimna krew ocaliła mi nogę, która była celem ataku. Trwało to b.krótką chwilę, po czym pokazał zęby, warczał i szczekał, wrócił do budy. Nie wiem co mogło wyzwolić w nim agresję, na pewno należy zachować czujność przy bliższym kontakcie ze Słodzikiem, co nie znaczy, że powinno się go omijać, popracujemy i poobserwujemy go.<EWA>

Posted

Słodzik bez zmian...szczerzy zęby...dziś na Donatę...wyładniał,ma piękną sierść...i terroryzuje Franka,który boi się go bardzo...Słodzik nadaje się do stróżowania,na pewno nie wpuści nikogo na podwórko...

Posted

Kaja10014 napisał(a):
A do mnie się dziś cieszył, i to bardzo. Ale ja mu nie ufam, musnęłam tylko jego nosek i poszłam dalej.

Dokładnie tak jak ja Kaju,to jedyny pies w schronisku,który tak się zachowuje jakby nas nie lubił...Ewę prawie ugryzł w nogę...

Posted

Ja się nie poddaję, w niedzielę znowu zbliżyłam się do niego, przez ogrodzenie wygłaskałam go i szeptałam do uszka tylko ciepłe słówka, chyba Słodzikowi się podobało, bo nie warczał. Czujność i ostrożność wymagana bezwarunkowo od każdej osoby chcącej kontaktować się ze Słodzikiem. <EWA>