Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Wynik ujemny!czyli...nie ma lamblii p.doktor zasugerowała trzustkę pobiorą krew i wyślą do Łodzi, pytała jak on je!zjada raczej dobrze, nie wiem co robić Majciu co działamy!

Posted

Sylwio, zapytaj panią doktor, czy tam, gdzie wysyła do Łodzi będą wszystkie enzymy sprawdzone, a nie np. sama lipaza (pytanie bierze się stąd, że różne laboratoria różnie robią badanie trzustki). Jeśli to miałby być jeden enzym to ja mówię NIE. Z chwilą, gdy Zoran trafi do mnie, a póki co wszystko jest na dobrej drodze, poproszę mojego doktora o bardziej zaawansowane zbadanie trzustki i wtedy krew pojedzie do Niemiec.

Reasumując - jeśli pani doktor chce wysłać krew do lab., gdzie zbadają jeden enzym to ja mówię nie, bo to zawracanie czterech liter i tyle.

A propos trzustki... Sylwio, a jak wyglądają kupy Zorana? Zwarte? Rzadkawe, cuchnące?

I kolejna sprawa - ile mam Ci wysłać pieniążków za test na lamblie?

Posted

Dopytałam mojego doktora, czy i w co jest sens brnąć. Te enzymy, które bada się wstępnie sprawdzając niewydolność to lipaza i amylaza i to zupełnie inny koszt. 200zł to koszt kosmiczny, nie wiem skąd wzięty. Sylwio odpuszczamy. Zrobię Zoranowi w kierunku zewnątrzwydzielniczej niewydolności test TLI i będzie jasność. Czesia będzie miała jutro pobraną krew na identyczne badanie.
A jak wyglądają kupy Zorana?

Posted

Wsio się wyjaśni z Zorankiem. Jeszcze trochę. Może to być też taki typ urody jak np. moja Firka. Choroby niet, a linię trzyma. Czesia dziś ma kuj, kuj (właśnie czekamy na doktora) a propos trzustki i choć jest szczuplak to w moim odczuciu nabrała nieco fajnego ciałka (już jej na luzie na ręce nie wezmę ;-)).

Posted

Hej Zoruś, trafisz do mnie nie będziesz sam, będziesz z Niunią i wierzę, że i mnie jak dotąd Sylwii pozwolisz się pokochać, że polubisz inne, bezpieczne dla Ciebie psiaki.

Posted

Dzień dobry Majciu!wypoczęłam piję kawę i patrze przez okno oj w "łódzkiem" chyba będzie padać!I znów myslę dla psaków na placu zabaw domek by się przydał taki od deszczu...... muszę Krzycha poprosić!