Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jaka u Was jest pogoda? U nas rano było ślicznie. Ruby szalała z psiakiem koleżanki po stadionie, później wykąpała się w rzece. W planach miałyśmy spacer nad staw, który odkryłyśmy na wczorajszym spacerze. Ale plany musimy przełożyć :( Przed chwilą zaczęło lać...

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dagaa111 napisał(a):
u nas gorąco jest strasznie, ponad 30 stopni w cieniu, deszczu nie ma, jedynie w nocy trochę pokropi

To już wolę jak jest u nas :D Od rana zachmurzone niebo, wiatr i ok. 19st. :)

Posted

Lucky. napisał(a):
u nas zimno, 17* jest w dzień :(
a po co jej te snodsy ? ja myślałam, że to bardziej dla wystawowych psów , żeby włos się nie niszczył.

Snoodsy nie są tylko dla wystawowców ;) Gdy np. na podwórku są kałuże i błoto, to pies sobie ich nie brudzi. Albo gdy pies biega wśród jakiegoś zboża, to wiadomo, że żadne nie wejdzie do ucha (czytałam o takich przypadkach. Nie obeszło się bez zabiegu pod narkozą). Poza tym, to duża wygoda. szczególnie dla mnie, nie muszę wyczesywać syfów z uszu, gdzie po prawie każdym spacerze jest ich mnóstwo ;)

Posted

w sumie prawda, ale tak czy siak muszę czesać megi co dwa dni mniej więcej, bo by łaziła za kołtuniona.
jedyny plus tych snodsów to właśnie te kłosy. Chociaż są one bardzo groźne, M jak była mała miała w nosie takiego, byliśmy u weta, chciał ją ciąć ale wykichała..