Misia&Ruby Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 deer_1987 napisał(a):i jak wyniki krwi? Ma jeszcze bardziej podniesiony poziom leukocytów we krwi niż półtora tygodnia temu. :( Pani weterynarz podejrzewa u niej chorobę pokleszczową, chyba erlichiozę :( Jutro powtórzy badania, żeby się upewnić. Oby to nie było to... :( Quote
Talucha Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Biedna Ruby, już tak długo chora :( Te kleszcze z roku na rok są coraz gorsze :O Oby szybko wróciła do zdrowia. Quote
Misia&Ruby Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 Mam super wieści! :multi: Dzisiaj powtórzono wyniki, Ruby nic nie jest oprócz podniesionego poziomu leukocytów, ale nie jest gorzej niż półtora tygodnia temu. Strasznie się cieszę :) Quote
Pusiakowa Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Misia&Ruby napisał(a):Mam super wieści! :multi: Dzisiaj powtórzono wyniki, Ruby nic nie jest oprócz podniesionego poziomu leukocytów, ale nie jest gorzej niż półtora tygodnia temu. Strasznie się cieszę :) oooo, to dobrze :):) Wymiziaj ją ode mnie :loveu: Quote
Misia&Ruby Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 Już wymiziana ;) Kilka dzisiejszych fotek: Quote
Qeeriefire Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Super , że to nic poważnego. Te uszy :loveu: http://img820.imageshack.us/img820/2747/sam2080k.jpg Quote
Guest papillonek Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 http://imageshack.us/photo/my-images/820/sam2080k.jpg/ Uszy w górę :) Quote
Yuveza Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Ale piękne zielone tereny i rudaska tak tam pasuję:loveu: Quote
Pusiakowa Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 http://img534.imageshack.us/img534/6214/sam2082e.jpg Takie pole to raj dla psa ;) Quote
A&L Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Piękny psiak :) Zastanawiałam się nad kupnem Spaniela, ale jednak wybrałam inną rasę. Zapraszam do naszej galerii (Galeria Leniuszka) Pozdrawiamy Angela i Lena Quote
Misia&Ruby Posted May 23, 2011 Author Posted May 23, 2011 Dziękujemy za odwiedziny! :) [quote name='deer_1987']Super! To teraz sterylka? chyba jednak nie :( Zapowiadają w najbliższych dniach wysokie temperatury. Musimy poczekać na ochłodzenie. Podrabiana postawa wystawowa :D Pozdrawiamy! ;) Quote
Guest papillonek Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 O jak pięknie :D A papierkowa ta Twoooja Ruby? Quote
Misia&Ruby Posted May 23, 2011 Author Posted May 23, 2011 papillonek napisał(a):O jak pięknie :D A papierkowa ta Twoooja Ruby? Skąd :D Ona jest tylko w typie ;) Quote
taxelina Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Aha, rozumiem. ja sterylizowalam jakos w lipcu Sherry rok temu :) Quote
Misia&Ruby Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 Jednak wszystko się pozmieniało i sterylizacja odbyła się wczoraj wieczorem. Operacja przeszła bardzo dobrze, mała była operowana tylko godzinę. Gdy po nią przyszliśmy, leżała sobie na legowisku w oddzielnym pomieszczeniu, jej oczka wyglądały, jakby była naćpana. Przez jakieś pięć minut nie miała siły podnieść nawet główeczki, ani skierować na nas wzroku. Ale później przyszedł do nas Bolo (główna atrakcja lecznicy, mały, kochany gryfonik, piesek właścicieli), to Ruby nagle wróciły siły, próbowała nawet cała się podnieść :D Nacięcie ma bardzo małe, aż się zdziwiłam, gdy je zobaczyłam, że dało się przez nie robić coś we wnętrznościach. Ranka jest bardzo ładna i czyściutka. Ruby nawet zbytnio się nią nie interesuje. Oczywiście trzeba było kilka razy zwrócić jej uwagę, ale już jest ok. A wczoraj, kiedy wzięłam ją na dwór, próbowała sama wbiec po schodach. Weterynarz powiedział, że dzisiaj spokojnie może po nich chodzić, wskakiwać na kanapy itp. Myślałam, że trzeba będzie ją wszędzie nosić, bo szwy się rozejdą, lub będzie sprawiało jej to ból, ale zapewniono nas, że wszystko będzie ok i tak jest. Z całego serca polecam weterynarza, u którego była sterylizowana Ruby. Ma świetne podejście, widać, że jest weterynarzem z powołania. Jest też super w stosunku do właścicieli, ma fajne poczucie humoru, do wszystkich odrazy przechodzi na "ty". Przyjmuje na ulicy Barcza 9 w Olsztynie na Nagórkach (dr Tworkowski). Quote
taxelina Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Duzo zdrowia dla Malutkiej! i zeby szybko sie "wylizala":) Quote
Talucha Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 No to super :) Wreszcie trafiłaś na porządnego weta :P Quote
Misia&Ruby Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 Dziękuję wszystkim :) Dzisiaj chyba odpadł Ruby ostatni szew. Z ranki zaczęło sączyć się coś o konsystencji wody o kolorze czerwono-pomarańczowym. Weterynarz powiedział, że to nic takiego, polecił tylko przemycie jodyną. Quote
Recommended Posts