Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Misia&Ruby']Nie, niestety nie mamy takiej możliwości :(
Myślę, że bardzo spodobałoby się jej agility, uwielbia skakać, biegać jest też (w miarę) posłuszna, niestety najbliższy tor jest w mieście oddalonym o prawie 30km plus to, że jest na samym końcu i ciężko się tam dostać. Próbowałam też z nią frisbee, ale nie przypadło jej do gustu.
Za to ćwiczymy trochę posłuszeństwo, różne komendy, razem biegamy, biorę ją na rower, czy rolki :)[/QUOTE]

U mnie też nigdzie nie ma torów agility więc urządzam od czasu do czasu Lastiemu takie podwórkowe :)
Hopki z jakiegoś kija od miotły ustawionego np. na cegłach :P itp.
Jazda na rolkach itp to też psie sporty :D

Posted

Znam ten ból. U nas też nie ma żadnego toru, najbliżej mamy do Łodzi. Ale radzimy sobie sami, mamy parę hopek i slalom z rurek pcv, jak Sopel będzie umiał slalom w linii prostej to zrobię oponę i skok w dal.

Czekam na jakieś zdjęcia :)

Posted

[quote name='Onomato-Peja']Dzieńdobero!
Czy te dłuuugie uszy jej nie wkurzają jak namokną? ;)[/QUOTE]

Witamy :)
Chyba nie ;)

Tak myślę właśnie, czy nie spróbować zbudować takiego toru na działce, tylko szkoda, że tam jest trochę mało miejsca. Ale kilka hopek się raczej wciśnie :D

Dziękujemy wszystkim za odwiedziny :loveu: I zapraszamy ponownie!

Posted

http://img21.imageshack.us/img21/7694/sam1621.jpg
zazdroszczę ci pływającego spaniela

[quote name='Misia&Ruby']Nie, niestety nie mamy takiej możliwości :(
Myślę, że bardzo spodobałoby się jej agility, uwielbia skakać, biegać jest też (w miarę) posłuszna, niestety najbliższy tor jest w mieście oddalonym o prawie 30km plus to, że jest na samym końcu i ciężko się tam dostać. Próbowałam też z nią frisbee, ale nie przypadło jej do gustu.
Za to ćwiczymy trochę posłuszeństwo, różne komendy, razem biegamy, biorę ją na rower, czy rolki :)

do agility wystatrczą dwa krzesła i kij i już jest hopka :D duży karton jako minitunel, z byle czego można przeszkody zrobić, wprawdzie nie będzie to takie jak prawdziwy tor, ale zawsze coś :D
a myślałaś żeby spróbować tańca z psem? Też liczy się posłuszeństwo, komendy tylko w ciekawszej, bardziej energicznej formie

Posted

[quote name='dagaa111'] do agility wystatrczą dwa krzesła i kij i już jest hopka :D duży karton jako minitunel, z byle czego można przeszkody zrobić, wprawdzie nie będzie to takie jak prawdziwy tor, ale zawsze coś :D
a myślałaś żeby spróbować tańca z psem? Też liczy się posłuszeństwo, komendy tylko w ciekawszej, bardziej energicznej formie

W sumie racja :) Poczekam tylko aż wyrośnie trawka i będziemy mogły ćwiczyć :)
A co do tańca, to Ruby umie już trochę podstaw. Próbowałam już wymyślać też kilka choreografii :) Fajna zabawa.

Zuzolandia, witam serdecznie w naszej galerii. :multi: I dziękuję w imieniu zwierzaków za miłe słowa!

Do galeri zaprasza, ale zdjęc nie da. ;-)
Hehe, postaram się nie długo nadrobić zaległości :D Tylko pogoda na fotki trochę marna :(

Posted

[quote name='Misia&Ruby']Bo pańcia wyrwała tą grzywę :evil_lol:[/QUOTE]

ja nie mam do tego cierpliwości :D co jakiś czas zaczynam skubać, ale po chwili kończę. Tylko raz mi się udało całą czuprynę wyskubać :evil_lol:

Posted

[quote name='dagaa111']ja nie mam do tego cierpliwości :D co jakiś czas zaczynam skubać, ale po chwili kończę. Tylko raz mi się udało całą czuprynę wyskubać :evil_lol:[/QUOTE]

U Ruby wystarczyło raz wyrwać ją całą, teraz tylko od czasu do czasu muszę wyrywać pojedyncze jaśniejsze włoski na główce :)

Biedulka mi się teraz rozchorowała :( Wymiotowała wczoraj i w nocy kilka razy. Dzisiaj ma gorączkę (ok. 40 stopni) i jest osowiała :( Coś musiało jej chyba zaszkodzić. Choć i tak teraz jest o wiele lepiej niż rano. Ale i tak zrobimy jej w razie czego głodówkę.

Posted

[quote name='Misia&Ruby']U Ruby wystarczyło raz wyrwać ją całą, teraz tylko od czasu do czasu muszę wyrywać pojedyncze jaśniejsze włoski na główce :)

Biedulka mi się teraz rozchorowała :( Wymiotowała wczoraj i w nocy kilka razy. Dzisiaj ma gorączkę (ok. 40 stopni) i jest osowiała :( Coś musiało jej chyba zaszkodzić. Choć i tak teraz jest o wiele lepiej niż rano. Ale i tak zrobimy jej w razie czego głodówkę.[/QUOTE]

u Maksa te włosy wyrastają w ekpresowym tempie, ani się obejrzę, a odrasta

biedna Ruby :-( życzę szybkiego powrotu do zdrowia, oby nie było nic poważnego.

Posted

[quote name='Misia&Ruby']U Ruby wystarczyło raz wyrwać ją całą, teraz tylko od czasu do czasu muszę wyrywać pojedyncze jaśniejsze włoski na główce :)

Biedulka mi się teraz rozchorowała :( Wymiotowała wczoraj i w nocy kilka razy. Dzisiaj ma gorączkę (ok. 40 stopni) i jest osowiała :( Coś musiało jej chyba zaszkodzić. Choć i tak teraz jest o wiele lepiej niż rano. Ale i tak zrobimy jej w razie czego głodówkę.[/QUOTE]
Biedna , niech wraca do zdrowia. Byliście u weta ?

Posted

[quote name='dagaa111']biedna Ruby :-( życzę szybkiego powrotu do zdrowia, oby nie było nic poważnego.[/QUOTE]

Dziękuję w imieniu Rubinki.

Jeśli jutro z Rubinką nie będzie lepiej, to będziemy musieli zawieźć ją do weterynarza. Od rana z małą jest i tak już dużo lepiej, oby tylko dalej się poprawiało :)

Posted

[quote name='Collie']Biedna , niech wraca do zdrowia. Byliście u weta ?[/QUOTE]

Dziękuję.
Nie, tylko dzwoniliśmy. Mówił, że to prawdopodobnie nic poważnego. Że musiało jej pewnie coś zaszkodzić. I musimy po prostu cały czas ją obserwować i przegłodzić przez cały dzień (nie wiem, jak ten żarłok to wytrzyma...). A jeśli do jutra się nie poprawi, musimy ją do niego zawieźć.

Posted

[quote name='Misia&Ruby']Dziękuję.
Nie, tylko dzwoniliśmy. Mówił, że to prawdopodobnie nic poważnego. Że musiało jej pewnie coś zaszkodzić. I musimy po prostu cały czas ją obserwować i przegłodzić przez cały dzień (nie wiem, jak ten żarłok to wytrzyma...). A jeśli do jutra się nie poprawi, musimy ją do niego zawieźć.[/QUOTE]

Mozę być to tylko zatrucie, zapalenie jelit, ale raczej nic poważnego tak jak mówił wet:)
A Ruby jest apatyczna ?

Posted

Hey, witamy :) Zaciekawiło mnie to :

[quote name='Misia&Ruby']

Ruby to sunia w typie cocker spaniela angielskiego, urodzona 14.07.09r. Ma wspaniały charakter. Właśnie taki, o jakim zawsze marzyłam, aby miał mój pupil. Ale oczywiście jak każdy, potrafi czasem mi działać na nerwy :D [/URL][/QUOTE]

Więc jaki to dokładnie charakter o jakim marzyłaś?