taxelina Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 [url]http://img31.imageshack.us/img31/2861/sam1662w.jpg[/url] ale fajna minka! Quote
Onomato-Peja Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Dzieńdobero! Czy te dłuuugie uszy jej nie wkurzają jak namokną? ;) Quote
Talucha Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 [quote name='Misia&Ruby']Nie, niestety nie mamy takiej możliwości :( Myślę, że bardzo spodobałoby się jej agility, uwielbia skakać, biegać jest też (w miarę) posłuszna, niestety najbliższy tor jest w mieście oddalonym o prawie 30km plus to, że jest na samym końcu i ciężko się tam dostać. Próbowałam też z nią frisbee, ale nie przypadło jej do gustu. Za to ćwiczymy trochę posłuszeństwo, różne komendy, razem biegamy, biorę ją na rower, czy rolki :)[/QUOTE] U mnie też nigdzie nie ma torów agility więc urządzam od czasu do czasu Lastiemu takie podwórkowe :) Hopki z jakiegoś kija od miotły ustawionego np. na cegłach :P itp. Jazda na rolkach itp to też psie sporty :D Quote
kajkoowa Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Znam ten ból. U nas też nie ma żadnego toru, najbliżej mamy do Łodzi. Ale radzimy sobie sami, mamy parę hopek i slalom z rurek pcv, jak Sopel będzie umiał slalom w linii prostej to zrobię oponę i skok w dal. Czekam na jakieś zdjęcia :) Quote
Misia&Ruby Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 [quote name='Onomato-Peja']Dzieńdobero! Czy te dłuuugie uszy jej nie wkurzają jak namokną? ;)[/QUOTE] Witamy :) Chyba nie ;) Tak myślę właśnie, czy nie spróbować zbudować takiego toru na działce, tylko szkoda, że tam jest trochę mało miejsca. Ale kilka hopek się raczej wciśnie :D Dziękujemy wszystkim za odwiedziny :loveu: I zapraszamy ponownie! Quote
Onomato-Peja Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Mojej przeszkadza jak jej lekko uszy namokną, łazi i trzepie durnym łbem Do galeri zaprasza, ale zdjęc nie da. ;) Quote
zuzolandia Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Witamy sie milusioo..wpadamy kudłato zobaczyc inne kudłatki ..;-) Sunia jest sliczniutka ;-) a Kocica ...to zdjęcie mówi samo za siebie hihih http://img715.imageshack.us/img715/9207/p1060136.jpg a tutaj widze nowe hobby ..pt Łapiemy kleszcze hihih http://img806.imageshack.us/img806/3994/sam1642.jpg mizianko dla zwierzakowa !!! Quote
Daga&Maks Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 http://img21.imageshack.us/img21/7694/sam1621.jpg zazdroszczę ci pływającego spaniela [quote name='Misia&Ruby']Nie, niestety nie mamy takiej możliwości :( Myślę, że bardzo spodobałoby się jej agility, uwielbia skakać, biegać jest też (w miarę) posłuszna, niestety najbliższy tor jest w mieście oddalonym o prawie 30km plus to, że jest na samym końcu i ciężko się tam dostać. Próbowałam też z nią frisbee, ale nie przypadło jej do gustu. Za to ćwiczymy trochę posłuszeństwo, różne komendy, razem biegamy, biorę ją na rower, czy rolki :) do agility wystatrczą dwa krzesła i kij i już jest hopka :D duży karton jako minitunel, z byle czego można przeszkody zrobić, wprawdzie nie będzie to takie jak prawdziwy tor, ale zawsze coś :D a myślałaś żeby spróbować tańca z psem? Też liczy się posłuszeństwo, komendy tylko w ciekawszej, bardziej energicznej formie Quote
Misia&Ruby Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 [quote name='dagaa111'] do agility wystatrczą dwa krzesła i kij i już jest hopka :D duży karton jako minitunel, z byle czego można przeszkody zrobić, wprawdzie nie będzie to takie jak prawdziwy tor, ale zawsze coś :D a myślałaś żeby spróbować tańca z psem? Też liczy się posłuszeństwo, komendy tylko w ciekawszej, bardziej energicznej formie W sumie racja :) Poczekam tylko aż wyrośnie trawka i będziemy mogły ćwiczyć :) A co do tańca, to Ruby umie już trochę podstaw. Próbowałam już wymyślać też kilka choreografii :) Fajna zabawa. Zuzolandia, witam serdecznie w naszej galerii. :multi: I dziękuję w imieniu zwierzaków za miłe słowa! Do galeri zaprasza, ale zdjęc nie da. ;-) Hehe, postaram się nie długo nadrobić zaległości :D Tylko pogoda na fotki trochę marna :( Quote
Misia&Ruby Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 Jak obiecałam, wrzucam kilka fotek :) Buziaki od Ruby dla odwiedzających :loveu: Quote
Qeeriefire Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 ej czekaj na mnie :evil_lol: http://img215.imageshack.us/img215/5917/sam1795q.jpg Quote
Daga&Maks Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 http://img853.imageshack.us/img853/21/sam1821r.jpg super wygląda na tle tych mleczy :) http://img820.imageshack.us/img820/5572/sam1801.jpg jaką ona ma świetną głowę bez tej jasnej grzywy co spanielom wyrasta :loveu: Quote
Misia&Ruby Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 [quote name='dagaa111'] http://img820.imageshack.us/img820/5572/sam1801.jpg jaką ona ma świetną głowę bez tej jasnej grzywy co spanielom wyrasta :loveu: Bo pańcia wyrwała tą grzywę :evil_lol: Quote
taxelina Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 http://img820.imageshack.us/img820/5572/sam1801.jpg ale radosna fotka :loveu: Quote
Yuveza Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='Misia&Ruby']Bo pańcia wyrwała tą grzywę :evil_lol:[/QUOTE] A dlaczego bez grzywy?:lol: Quote
Misia&Ruby Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 [quote name='westie_justa']A dlaczego bez grzywy?:lol:[/QUOTE] Tak bardziej mi się podoba ;) Quote
Daga&Maks Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Misia&Ruby']Bo pańcia wyrwała tą grzywę :evil_lol:[/QUOTE] ja nie mam do tego cierpliwości :D co jakiś czas zaczynam skubać, ale po chwili kończę. Tylko raz mi się udało całą czuprynę wyskubać :evil_lol: Quote
Misia&Ruby Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 [quote name='dagaa111']ja nie mam do tego cierpliwości :D co jakiś czas zaczynam skubać, ale po chwili kończę. Tylko raz mi się udało całą czuprynę wyskubać :evil_lol:[/QUOTE] U Ruby wystarczyło raz wyrwać ją całą, teraz tylko od czasu do czasu muszę wyrywać pojedyncze jaśniejsze włoski na główce :) Biedulka mi się teraz rozchorowała :( Wymiotowała wczoraj i w nocy kilka razy. Dzisiaj ma gorączkę (ok. 40 stopni) i jest osowiała :( Coś musiało jej chyba zaszkodzić. Choć i tak teraz jest o wiele lepiej niż rano. Ale i tak zrobimy jej w razie czego głodówkę. Quote
inga.mm Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Mam nadzieję, że nie będzie nietaktem zaproszenie do Aksonkowego Sklepiku. Zbieramy na leczenie 5 psów i na mikrobank. Quote
Daga&Maks Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Misia&Ruby']U Ruby wystarczyło raz wyrwać ją całą, teraz tylko od czasu do czasu muszę wyrywać pojedyncze jaśniejsze włoski na główce :) Biedulka mi się teraz rozchorowała :( Wymiotowała wczoraj i w nocy kilka razy. Dzisiaj ma gorączkę (ok. 40 stopni) i jest osowiała :( Coś musiało jej chyba zaszkodzić. Choć i tak teraz jest o wiele lepiej niż rano. Ale i tak zrobimy jej w razie czego głodówkę.[/QUOTE] u Maksa te włosy wyrastają w ekpresowym tempie, ani się obejrzę, a odrasta biedna Ruby :-( życzę szybkiego powrotu do zdrowia, oby nie było nic poważnego. Quote
Qeeriefire Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Misia&Ruby']U Ruby wystarczyło raz wyrwać ją całą, teraz tylko od czasu do czasu muszę wyrywać pojedyncze jaśniejsze włoski na główce :) Biedulka mi się teraz rozchorowała :( Wymiotowała wczoraj i w nocy kilka razy. Dzisiaj ma gorączkę (ok. 40 stopni) i jest osowiała :( Coś musiało jej chyba zaszkodzić. Choć i tak teraz jest o wiele lepiej niż rano. Ale i tak zrobimy jej w razie czego głodówkę.[/QUOTE] Biedna , niech wraca do zdrowia. Byliście u weta ? Quote
Misia&Ruby Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 [quote name='dagaa111']biedna Ruby :-( życzę szybkiego powrotu do zdrowia, oby nie było nic poważnego.[/QUOTE] Dziękuję w imieniu Rubinki. Jeśli jutro z Rubinką nie będzie lepiej, to będziemy musieli zawieźć ją do weterynarza. Od rana z małą jest i tak już dużo lepiej, oby tylko dalej się poprawiało :) Quote
Misia&Ruby Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 [quote name='Collie']Biedna , niech wraca do zdrowia. Byliście u weta ?[/QUOTE] Dziękuję. Nie, tylko dzwoniliśmy. Mówił, że to prawdopodobnie nic poważnego. Że musiało jej pewnie coś zaszkodzić. I musimy po prostu cały czas ją obserwować i przegłodzić przez cały dzień (nie wiem, jak ten żarłok to wytrzyma...). A jeśli do jutra się nie poprawi, musimy ją do niego zawieźć. Quote
Qeeriefire Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Misia&Ruby']Dziękuję. Nie, tylko dzwoniliśmy. Mówił, że to prawdopodobnie nic poważnego. Że musiało jej pewnie coś zaszkodzić. I musimy po prostu cały czas ją obserwować i przegłodzić przez cały dzień (nie wiem, jak ten żarłok to wytrzyma...). A jeśli do jutra się nie poprawi, musimy ją do niego zawieźć.[/QUOTE] Mozę być to tylko zatrucie, zapalenie jelit, ale raczej nic poważnego tak jak mówił wet:) A Ruby jest apatyczna ? Quote
aganela Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Hey, witamy :) Zaciekawiło mnie to : [quote name='Misia&Ruby'] Ruby to sunia w typie cocker spaniela angielskiego, urodzona 14.07.09r. Ma wspaniały charakter. Właśnie taki, o jakim zawsze marzyłam, aby miał mój pupil. Ale oczywiście jak każdy, potrafi czasem mi działać na nerwy :D [/URL][/QUOTE] Więc jaki to dokładnie charakter o jakim marzyłaś? Quote
Recommended Posts