Jump to content
Dogomania

BORYS//szczeniak LabraDoRar//**********ma dom***********

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

moje na surowym mięchu (barf) do tego owoce/warzywa/miod/olej/gnaciory pod każda postacią byle surowe. I tak wszystkie, tylko kot ma to pod ogonem - on wie swoje i zre po swojemu (byle nie myszy, bo myszy to domowe stworzenia i lażą po domu po kocie..... na myszy w domu poluje ja)
dobra, ide po to miecho.

Posted

[IMG]http://www.gizmos.pl/images/img/odwazna-mysz.gif[/IMG]

I tym optymistycznym akcentem koci- mysim kończymy nocne harce u BORYSA labradora. Dobranoc- wszystkie myszy na noc:multi::multi:

Posted

[quote name='dana']Może Borys też harcuje... ciekawe, co fajnego robi :roll:, na pewno Marysia będzie zachwycona :diabloti:.[/QUOTE]
Borys pewnie harcuje z kotami i Przemkiem, a Marysia nie ma nic do powiedzenia, ale z nami mogłaby tutaj pogadać..

Posted

[quote name='danka4u1'][B]Dla Marysi miał przynieść zdrówko[/B]. Dziadzina ma lekką sklerozę, więc mu musiałam przypominać, ale myślę, ze wywiązał się z zadania, bo jak nie...:mad::mad:[/QUOTE]chłopisko sie postarało :lol: i przyniósł to długo oczekiwane zdrówko..... oby nie zapeszyć :roll:

[quote name='dana'][B]Może Borys też harcuje... ciekawe, co fajnego robi [/B]:roll:, na pewno Marysia będzie zachwycona :diabloti:.[/QUOTE]zaraz zobaczysz co takiego fajnego Borys robi :evil_lol:... leń nad leniami :mad: z reszta Przemek tyszzzzz :diabloti:

[quote name='danka4u1']Borys pewnie harcuje z kotami i Przemkiem, a Marysia nie ma nic do powiedzenia, ale z nami mogłaby tutaj pogadać..[/QUOTE] pogadam ...pogadam :lol::lol:

[quote name='danka4u1'][B]Dzwonić i ustawiać Marysię do pionu!!![/B]:mad::mad:[/QUOTE] o rzesz Ty 'paskudna' Danusiu:loveu: ... buntujesz dziewczyny przeciwko mnie ... takiej biednej, zmarnionej Marysi .... nie ładnie :nono:

[quote name='panbazyl'][B]a co to nie pojawiła sie tu jeszcze Marysia?[/B][/QUOTE] oooo widzę, że ktoś tutaj się za mną stęsknił:buzi:

[quote name='dana']Znowu biedne labki, wyobrażacie sobie labka, który waży kilkanaście kilogramów :-(.
Pomoc bardzo potrzebna, proszę, zajrzyjcie na wątek z mojego podpisu, myślę, że [B]Borysek mi wybaczy offa...[/B][/QUOTE]Borysek wybacza każdego offa jeśli chodzi o psiaki w potrzebie ... zwłaszcza jeśli chodzi o pobratymców czyli labiszonów :placz: oby było ich jak najmniej :shake:

Posted

[B][I][COLOR="navy"]Witamy po dłuższej przerwie:p:p
Kolejna sesja zdjęciowa moich chłopaków:lol:. Oczywiście znowu na wersalce i znowu przed telewizorem:evil_lol:. Nic nie poradzę, ale to ich ulubiona pozycja w domu :diabloti: (leniwce.... tylko piwo i telewizor). [/COLOR][/I][/B]

[B]Przemek, ale ten mecz wcale nie jest taki ciekawy:cool3:[/B]

[IMG]http://img607.imageshack.us/img607/4167/zdjcie1077.jpg[/IMG]

[B]Może jednak dam ci buzi, będzie weselej :evil_lol:[/B]

[IMG]http://img24.imageshack.us/img24/9990/zdjcie1080.jpg[/IMG]

[B]No dobra to się chociaż trochę powygłupiam :diabloti:[/B]

[IMG]http://img685.imageshack.us/img685/3194/zdjcie1079p.jpg[/IMG]

Posted

Znowu deptam Ci po piętach starym zwyczajem...miło, ze Mikołaj -dziadzisko przyniosło Ci ten pożądany [I]prezent[/I]..mnie tez przydałoby sie tego teraz troche.
Jestem niedaleko Ciebie w NS:shake:, od ponedziałku znowu wracam na ojczyzny łono do roboty.
Po obejrzeniu zdjęć zmieniłam zdanie- pionizujemy Borysa i Przemka:mad::mad:

Posted

[quote name='danka4u1'][B]Znowu deptam Ci po piętach starym zwyczajem[/B]...miło, ze Mikołaj -dziadzisko przyniosło Ci ten pożądany [I]prezent[/I]..mnie tez przydałoby sie tego teraz troche.
Jestem niedaleko Ciebie w NS:shake:, od ponedziałku znowu wracam na ojczyzny łono do roboty.
[B] Po obejrzeniu zdjęć zmieniłam zdanie- pionizujemy Borysa i Przemka[/B]:mad::mad:[/QUOTE] Czułam Danusiu Twój oddech na moich plecach :evil_lol: i w końcu widzę jakąś zdrową reakcję na poczynania moich chłopaków:diabloti:
Jestem ZA a nawet PRZECIW tzn. zgadzam się na pionizację :mad:

Posted

a zgoń tych leniuchow z lózka!!!! odciskow od pilota sobie biedactwa narobia tylko, nadwyrężą mięsien piwny.

Bylam na tym watku o pseudo - koszmar!!!! jak tak mozna traktować zywe stworzenia!!!

Posted

[quote name='panbazyl']a zgoń tych leniuchow z lózka!!!! odciskow od pilota sobie biedactwa narobia tylko, nadwyrężą mięsien piwny. [/QUOTE] zgoniłam:evil_lol: i zagoniłam jednego do mycia okien :diabloti: na co drugi zareagował skuczeniem i jęczeniem :roll: to sie chyba nazywa 'męska koalicja':diabloti:

[QUOTE]Bylam na tym watku o pseudo - koszmar!!!! jak tak mozna traktować zywe stworzenia!!![/QUOTE] tez tam byłam i jestem wstrząśnięta :shake:. Jak można patrzeć spokojnie na takie cierpienie:-(

Posted

[B][I]Trochę podsumowania z postępów Boryska z dosyc drazliwego tematu jakim jest jego zachowanie w stosunku do obcych ludzi:cool3::cool3:[/I][/B]

W stosunku do obcych na dzień dzisiejszy nie ma już takiej okrutnej paniki w oczach i reakcjach. Mimo wszystko dalej jest dystans i zasada 'ograniczonego zaufania'.
Sąsiad/ka mijany/a na klatce schodowej jest traktowany/a w dwóch wersjach. Jako dżentelmen Borys przepuszcza ich przodem lub się wycofuje dając pierwszeństwo przejścia. Na klatce schodowej spuszczamy go ze smyczy (pewnie zapomniałam napisać, że przeszliśmy z linki treningowej na smyczkę sprężynującą i to z powodzeniem). Natomiast na spacerach są 3 wersje reakcji.
Pierwsza ... gdy 'ludź' idzie z psem to może być. Bardziej interesuje Boryska pies niż człowiek.
Druga .... człowiek, który idzie ale nie zwraca na Borysa uwagi jest tylko czujnie obserwowany i powoduje, że Borys schodzi mu z drogi.
Trzecia ..... niestety najgorsza, gdy człowiek który przechodzi i widzi jego reakcję zaczyna do niego mówić jaki to ON biedny, że taki wystraszony. Wtedy Borys daje pokazówkę i ciągnie w trawnik oby jak najdalej od niego.
Natomiast gdy idziemy w odwiedziny do znajomych (oczywiście z Borysem, żeby sie przyzwyczajał) to z reguły wchodzi z oporami do obcego mieszkania, ale gdy juz wejdzie zajmuje miejsce pod lub za wersalką ale oczywiście jak najbliżej Przemka.
Tak więc w stosunkach do obcych ludzi jeszcze trochę pracy przed nami.
Jednak uważam, że na te 10 miesięcy jakie spędził z nami Borys i po tym co przeszedł to i tak już duże postępy za nami i sporo jeszcze pracy przed nami.

Posted

[quote name='panbazyl']no i brawo!!!! jak sobie przypomne tą kupke nieszczęścia i tego Borysa z dziś, to jak dwa inne psy :)[/QUOTE]powiem tak ..... miłość, cierpliwość,czas ..... obojętnie w jakiej kolejności to ustawimy. No i dobre rady kochanych fanek Boryska:loveu:
Jesteście tutaj dla mnie i dla Borysa baaaardzo ważne :buzi:
Wiele problemów udało mi się rozwiązać dzięki Waszym radom :cool3:

Posted

Spójrzmy, Marysiu- prawdzie w oczy:shake:. Gdyby nie było Przemka.....:shake: :shake:
To rzeczywiscie nazywa się " męska koalicja". Okna umyte?:evil_lol: I to chwilowo najważniejsze. A miłość i cierpliwość niech nadal kwitną:multi::loveu::multi:

Posted

[quote name='danka4u1']Spójrzmy, Marysiu- prawdzie w oczy:shake:. [B]Gdyby nie było Przemka....[/B].:shake: :shake:
To rzeczywiscie nazywa się " męska koalicja". Okna umyte?:evil_lol: I to chwilowo najważniejsze. A miłość i cierpliwość niech nadal kwitną:multi::loveu::multi:[/QUOTE] gdyby nie było Przemka to nie wiem kogo Borysek by tak kochał :loveu: (i kto by mi umył te okna:diabloti:)
W domu role są podzielone ; Borys kocha Przemka, a ja kocham Borysa.
Przemek trzyma mu 'dyscyplinę, ja rozpieszczam ... a jak próbuje mu tez zaprowadzić 'dyscyplinę' to dziadyga patrzy na mnie tymi swoimi oczami i pyta sie "Marysia .... jak masz serce mnie tak traktować ... przecież ja jestem ten Borysek z bidula":roll:

Posted

[quote name='marysia55']gdyby nie było Przemka to nie wiem kogo Borysek by tak kochał :loveu: (i kto by mi umył te okna:diabloti:)
[B]W domu role są podzielone ; Borys kocha Przemka, a ja kocham Borysa.[/B]
Przemek trzyma mu 'dyscyplinę, ja rozpieszczam ... a jak próbuje mu tez zaprowadzić 'dyscyplinę' to dziadyga patrzy na mnie tymi swoimi oczami i pyta sie "Marysia .... jak masz serce mnie tak traktować ... przecież ja jestem ten Borysek z bidula":roll:[/QUOTE]

No i cała ta męska dwuosobowa koalicja kocha oczywiście Marysię :cool1:.
Marysiu, a te żałosne spojrzenia to ja znam doskonale:evil_lol:, obserwuję je u naszego Murzynka, który w bidulu co prawda nie był, ale wyrzucony z samochodu był z pewnością, głód też poznał :shake:. Miłego sprzątania :diabloti:.

Posted

a dajcie sobie spokój z tymi porządkami, zwariowac można czyżby Święta szły?
ja tam caly rok coś sprzatam aby potem przed świętami nie zwariować do reszty (choc w piątek znow wyciągnelam z szafek 6 reklamówek ubran do pck....).
Mizianki dla Borysławskiego!