Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bezimienny , znaleziony , obecnie na kwarantannie .
Oceniony na ok . 12 - 14 lat , całkiem ślepy i bezradny .
Kończy mu się kwarantanna i ma byc na dniach przeniesiony do boksów ogólnych .
( kwarantanna zapełnia się w tempie błyskawicznym i nie może tam zostac )
Boksy ogólne dla tego psa to śmierć .
Boksy z duzymi samcami są już pełne , stary ślepiec nie ma tam żadnych szans.
Pies jest bardzo łagodny i przemiły do ludzi .
Zdjęcia są do bani , ale sprawa jest pilna i na razie mam tylko takie zrobione na szybko w kwarantannie.

Proszę o pomoc , rozsyłanie wątku .
Czy jest ktos od ONków i ONkowatych ?

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cantadorra - tylko ,że pies odbył juz całą kwarantannę i nikt go nie szukał . Nie jest zachipowany .
On został przywieziony karetką schroniskową do schronu - jako znaleziony ,błąkający się po ulicy ślepy pies.
Ja obstawiałabym raczej to , że go wyrzucono - oślepł i zaczął przeszkadzać ...

Posted

Iwa, może tak być jak piszesz. Pamiętam jednak, że kiedyś było podobnie z innym staruszkiem. Dziewczyny porozwieszały plakaty i ... znalazł się właściciel. Szukał, ale w zupelnie innych dzielnicach. Nie wiadomo jak, psa poniosło daleko. Ucieszył się pies i właściciel. Przykro by było, gdyby go faktyczni wyrzucono. W takie mrozy... :(

Posted

Ciotki i wujków zapraszam na dramatyczny watek zwierząt z polskiej wsi, gdzie w srosku zimy zwierzęta sa trzymana na łańcuchu od tak o np. pod drzewem :( Bez jakiegokolwiek schronienia, bez wody i jedzenia.

Wiele psow czeka na dt na juz, jest tez krowa i byk :(

Prosze wejdzcie i pomozcie jak tylko umiecie. Watek ma zaledwie kilka stron, tak malo ludzi o nim wie a te zwierzeta bez naszej wspolnej pomocy zgina.
http://www.dogomania.pl/threads/197214-Pilnie-potrzebny-DS-dla-2-krów-i-DT-dla-wielu-psów!

Posted

[FONT=Arial Black][SIZE=4]Apel do wrocławiaków!

Ja dziś byłam w schronisku i dokładnie tego oneczka obejrzałam - on jest zadbany, tłuściutki, ma lśniącą sierść i dwie obroże - przeciwpchelną i skórzaną - on się musiał komuś zgubić! Sprawdziłam skąd się znalazł w schronisku - i przywiózł go samochód schroniskowy po zgłoszeniu jakiegoś przechodnia, że pies samopas idzie - to była ulica Baciarellego!! Proszę Was oplakatujcie tamto miejsce, że takiego oneczka ZNALEZIONO i przebywa w schronisku - może ktoś go szuka! [/FONT]

Posted

[FONT=Arial Black]Sprawdziłam, gdzie jest ulica Bacciarellego - to szmat świata ode mnie, więc ja odpadam, ale bardzo bardzo proszę ludzi ze śródmieścia i tych dalej na wschód od śródmieścia mieszkających o oplakatowanie tamtych miejsc - może on się zgubił osobie starszej, która go bezskutecznie szuka - a ludzie starsi nie korzystają z internetu i nie zawsze wpadną na pomysł, by szukać psa w schronisku.[/FONT]