Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja wierzę, że jednak się zgubił. We wtorek byłyśmy z Iwoną w schronie zrobić "obchód" i już na wstępie nas poinformowano, że jest kolejny stary i ślepy onek na kwarantannie - no to poszłyśmy, zrobiłyśmy fotki, obejrzałyśmy chłopaka, po kilku godzinach łażenia, focenia i zaglądania tu i tam, wróciłyśmy do biura - a tam! Dwie panie z weterynarii , młode dziewczyny, sympatyczne, przyjechały po tego onka, bo on się facetowi starszemu zgubił - pan przeżywał, po osiedlu ogłoszenia wieszał, aż na weterynarię zaszedł i dopiero te dziewczyny zadzwoniły do schronu, dowiedziały się że onek imieniem Atos jest! i przyjechały go odebrać dla tego staruszka! Bo dziadek stracił żonę, mieszka sam, ma tylko tego psa od 14 lat i omal z rozpaczy nie oszalał, że mu pies zniknął - ale do głowy mu nie przyszło zadzwonić do schroniska!

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zwłaszcza że nie ma jeszcze telefonu w schronie, prawda?
Zastanawiam się, czy on nie przedostał się na Biskupin przez mosty gdzieś z okolic Wilczyc, Dobrzykowic, Mokrego Dworu itp. Czy ktoś z Was nie bywa przypadkiem w tamtych okolicach?

Posted

Mani2000 przeczytaj wszystko jeszcze raz plisss.
Zosiu! Telefon w schronie już jest, tylko..... jak nikogo nie ma w biurze, bo np. są na obchodzie, w izolatkach, na boksach, u weta, u dyrekcjii, to sobie możesz dzwonić dłuuuugo - trzeba być cierpliwym i mieć samozaparcie, żeby się dodzwonić. Ale telefon jest. Ja się zresztą nie dziwię, bo tam czasami jest taki młyn, że zwyczajnie nie ma komu tej słuchawki podnieść - serio.

Posted

W każdym razie na stronach schroniska jest tylko tel. do kierowcy i tel. pogotowia.
To może podaj mi ten schroniskowy, to dopiszę na ogłoszeniach?
Twojego wolę już nigdzie nie umieszczać, odkąd dowiedziałam się, że ogłoszeń wieszać nie wolno.

Posted

Dzisiaj byłyśmy z Boro na krótkim spacerku, bardzo się z niego ucieszył :) - Boro miał zrobione wyniki w schronie i ogólnie jest zdrowy jak koń, tylko ślepy :) Jego nowa pani już na niego czeka, transport też jest już umówiony, więc jeszcze tylko kilka dni :) przedtransportowych :)

• 2 weeks later...
  • 6 months later...