Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Same nudy.
Wysyłam filmik na YT, przedstawiający nasze śnieżne zabawy z frisbee, skokami i komendami. Trwa przesyłanie.
Swoją drogą, może jakiś dogomaniacki psiaczek umówiłby się na wspólny spacerek? Zaczyna doskwierać nam brak towarzystwa :)

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ojejku, nie spodziewałam się, szczególnie przy frisbee. :)
Dziewczyny, ja bym chciała, tylko ten potworny aport. Nie da rady po prostu! Gdzie tu ćwiczyć przynoszenie dysku, jak ze zwykłą piłką jest problem :(

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Już jesteśmy.
Na dobry początek informacja, że Kapsla czeka dziś nic innego, jak Kąpiel. Co to oznacza?
Jest duży ogród, Kapsel lubi zabawy w ogrodzie. Ogród jest duży, zielony, i zawsze na ogrodzie jest Nero. Kapsel lubi Nera. A pod drzewami leżą zabawki. A szczególnie żółta piłeczka. Kapsel uwielbia żółtą piłeczkę. Piszczy. Skacze. Fruwa. Można ją aportować, by znowu leciała, by znowu ją złapać, wiatr w pyszczku, rozwiane włosy, piłeczka, toczy się, toczy ...
i wpada do rzeczki.
Wtedy Kapsel otwiera szeroko oczy, i znika w domu. Czasem, tak jak dziś, okrzyczał i podrapał mostek.

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Faktycznie, nie odzywaliśmy się sporo czasu!
Co u Kapsla słychać? Same pozytywne rzeczy. Pamiętacie pewnie tego malucha, którego niegdyś przedstawiałam na wątku?:

Otóż, ten mały rozkoszny szczenior przeobraził się w wielkich gabarytów owczarka. A z racji tego, iż dzielimy wspólnie z sąsiadami ogród, Nero przyszło mieć Kapsla za sąsiada i przyjaciela. Z początku nie spodziewaliśmy się, że wyniknie z tego coś dobrego - Kapsel był dominującym psem, do tego Nero trafił do nas jako szczeniak, a mój misiek nie przepada za takimi osobnikami. Początki były trudne - pełen energii, mały szczeniak goniący przerażonego, dorosłego, dominującego psa. Mimo to codzienne wizyty w ogrodzie sprawiły, że przeobraziła się ich więź w przyjaźń, a na dzień dzisiejszy wychodząc na ogród znajduję przytulone psiaki - normalnie jak bracia!
Postaram się wstawić ich wspólne fotki, ale na razie musimy zadowolić się ich portrecikami ;)

Edited by Stevie Rae