Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przepisy mówią o kryciu warunkowym po ukończeniu 12 miesięcy w przypadku ras wielkogłowych. Takie krycie może mieć miejsce po uzyskaniu 3 ocen bardzo dobrych lub doskonałych z wystaw, od 3 różnych sędziów. i teraz moje pytanie: czy w warszawskim oddziale nie "czepiają" się, jeśli te 3 wystawy są krajowe? bo w sumie w regulaminie nic nie ma o tym,że jedna z nich musi być międzynarodowa.

Pisałam do nich maila i oczywiście nie dostałam odpowiedzi, proszę więc, co bardziej zorientowane osoby, o pomoc, bo bardzo zależy mi na kryciu suczki właśnie teraz.

Posted

...ale to jest krycie WARUNKOWE. Zgodę mogą dostać nawet psy, które nigdy nie były na wystawie... Złóż wniosek i czekaj na odpowiedź.
W ostateczności, do 24.00 możesz ją zgłosić na międzynarodówkę do Głogowa w styczniu... jeśli Ci to coś daje.

Posted

do Głogowa nie dam rady dojechać, ale tak pomyślałam że spróbuję do Katowic, to by już miała normalną hodowlankę. i będę liczyć że jej się cieczka spóźni miesiąc:)

• 1 year later...