Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej, co prawda suczka nie jest pod opieką wolontariuszy z naszego przytuliska, ale że wszystkim psom trzeba pomagać, zamieszczam ogłoszenie znalezione na forum swojego miasta. Sunia wydaje się idealnie pasować do wymagań.

"Ogłoszenie wystawiam grzecznościowo, bo forumowiczka czasowo nie ma dostępu do internetu.

Do oddania suka typ owczarek niemiecki (bez rodowodu) długowłosa, ma dokładnie 12 miesięcy, wabi się Wiki, zna podstawowe komendy, toleruje wszystkie psy, domowa, lubi dzieci. Powód oddania jest, nie będę podawała, zainteresowani otrzymają informację na ten temat od właścicielki pod nr tel: 505267751

Przy adopcji zostanie podpisana umowa adopcyjna. Suczka dostanie zapas karmy."

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuje Ci,wavix.
Już dzwoniłem do bardzo miłej Pani. Pogawędziliśmy trochę i być może Wiki wnet do nas trafi!
Masz może więcej jej zdjęć?

Pozdrawiam

Posted

Jak fajnie ,że ktoś znalazł swojego przyjaciela dzięki temu działowi :)
bo głównie są oglądacze i...nic z tego nie wynika:roll:
Życzę Wam żeby sunia była Wasza i spełniła Wasze marzenia:loveu:

Posted

mojamisia napisał(a):
Jak fajnie ,że ktoś znalazł swojego przyjaciela dzięki temu działowi :)
bo głównie są oglądacze i...nic z tego nie wynika:roll:
Życzę Wam żeby sunia była Wasza i spełniła Wasze marzenia:loveu:

Kochani,znalazła dom dzięki Wasze obecności w tym dziale. Cóź jest wart dział bez Was-zapaleńcy :)

Posted

Cała przyjemność z mojej strony. Więcej zdjęć nie mam, bo jak pisałam suczka nie jest pod naszą opieką, ale chętnie obejrzę, jak Wiki będzie już u was :). Pozdrawiam!

Posted

Hej,

Wikus od wczoraj u nas. Początki są trudne,nie ukrywam. Dopiero dzisiaj uruchomiłem jej zabawki i porzucalismy sobie po mieszkaniu.
Moja żona dostala fiola na jej punkcie. W nocy wstawała,żeby myszkę przykryć.
O 5 rano (!!!) spacer. Wiki zerwała się MOnice i w te pędy do jakiegoś psiaka na zabawy...Ludzie,nie szczególnie to akceptują. Ale popracujemy nad tym.
A to Wiki już u nas:

Uploaded with ImageShack.us

Posted

zubeer napisał(a):
Hej,

Wikus od wczoraj u nas. Początki są trudne,nie ukrywam. Dopiero dzisiaj uruchomiłem jej zabawki i porzucalismy sobie po mieszkaniu.
Moja żona dostala fiola na jej punkcie. W nocy wstawała,żeby myszkę przykryć.
O 5 rano (!!!) spacer. Wiki zerwała się MOnice i w te pędy do jakiegoś psiaka na zabawy...Ludzie,nie szczególnie to akceptują. Ale popracujemy nad tym.

A może byście jej zdjęli te kolce, bo po pierwsze są źle założone i nic to nie daje, a po drugie zawsze mnie jakoś mierzi widok psa w kolcach w dogomaniackim domu... Poza tym, bardzo fajnie, że sunia w nowym domu ;)

Posted

nie da się wszystkiego zrobić w ciągu jednego dnia.
Już naparza w szelkach. Trochę płochliwa i nie ufna,ale czemuż się dziwić.
Jest u nas cztery i właśnie wróciła z dwudniowej podróży na wieś.
Szkolenie w zakresie psa towarzysza-wskazane. Ne ma 100%odruchu wracania.

Uszanowanie

Posted

zubeer napisał(a):
Tęskni?
Do dzisiaj nie zamerdała ogonem na nasz widok.

To się zmieni?

zmieni się , zmieni, potrzeba czasu.Ona nie rozumie co się stało , nie wie dlaczego jest gdzie indziej. Po ok. 2 tygodniach otworzy się.

Posted

Hej.
Tak jak obiecałem-kolejne fotki Wiki/Amber:

Malutka byłam:

Wiki jeszcze nie jest do nas do końca przekonana,co smuci Monikę.
Ja na studiach (jestem po Hodowli zwierząt na AR w Krakowie) uczyłem się trochę o psychice zwierząt i domyślam się,że dziewczynka potrzebuje czasu. Chociaż,nie ukrywam,że chciałbym żeby uśmiechnęła się jak wracam :)
Ma dwa oblicza-domowe-spokojne,wyważone,jak i spacerowe-wulkan Eyjafjoell,to pikuś w porównaniu z Wiki z gałęzią.
Musimy popracować,bo nie zawsze chce wracać,a nie mieszkamy na wsi i musi być posłuszna,zeby mogła dużo latać.
Tak-wybraliśmy psa towarzysza. Zobaczymy jak pójdzie!

Uszanowanie!

• 2 weeks later...
Posted

zubeer-wiesz pies to nie pluszowe zwierzatko ,potrzebuje czasu na przyzwyczajenie sie .Nalezy miec cierpliwosc.Nawet do paru tygodni czy miesiecy trwa przekonywanie zwierzat do nowego opiekuna.Ja mam psa co dopiero po 3 miesiacach przyszedl do mnie i moglanm go poglaskac po karku.Jeszcze nie moge idac z nim na spacer zwolnic go z linki.Kazdy pies jest inny ,i kazdy pies inaczej reaguje na zmiany otoczenia w ktorym zyje.
Dobra psia szkola to jest najlepszym lekarstwem dla kazdego psiaka.

Posted

Zubeer , ściągnij suni wreszcie te kolce i kup normalną obrożę.
Noszenie kolczatki non stop przez psa, nic nie daje, pies przestaje na nią reagować. I tylko źle to świadczy o właścicielu (w sensie, że ma małą wiedzę z zakresu szkolenia psa). 5 lat jesteś na dogo , to powinieneś to wiedzieć ;).

A tak poza tym , to sunia piękna i dziękujemy za fajną sesję zdjęciową.