Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 540
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a ja szczerze polecam telekarma.pl za przesylke nic nie place, a promocje czesto sa calkiem atrakcyjne no i do tego karma na 2gi dzien w domciu, maja ogromny asortyment jesli chodzi o karmy

Posted

A ja mam dobre i zle wiadomosci. Dobra jest taka, ze Kira czuje sie swietnie, nie zozrabia, nie niszczy, nie zalatwia sie juz w domu i ogolnie jest radosna jak szczeniak oraz juz nie widac u niej zeberek. Zla jest taka, ze 10.01 opiekun idzie na operacje kregoslupa i szukamy jej innego DT. Szkoda, ze nie powiedzial mi tego wczesniej ale wybaczam, bo sam staje na glowie, zeby znalezc jej nowa opieke.

Szukam tez pomocy z zawiezieniem jej do weta na szczepienia, odrobaczenie i zeby przyciac te jej pazurki... narazie nie mam nikogo, taki okres niestety :(

Posted

Na pewno sunia jest na Niebuszewie,a wet chyba na Słonecznym,ale nie jestem pewna.No i tą trasę trzeba pokonać w jedną i drugą stronę.Chyba,że na Wojska Polskiego do weta będą jechać.

Posted

Nasz wet jest na Mierzynie, dr Brzeski i jego zona to bardzo dobrzy lekarze, znam ich od dwoch lat, bo jako jedyni wyciagneli moja sunie z problemow zdrowotnych ;) Ostatnio z nim rozmawialam i zgodzil sie pomagac naszym psiakom, wiec KIra i Trewor juz u niego byli, Malwinka tez...

Posted

ageralion napisał(a):
Nasz wet jest na Mierzynie, dr Brzeski i jego zona to bardzo dobrzy lekarze, znam ich od dwoch lat, bo jako jedyni wyciagneli moja sunie z problemow zdrowotnych ;) Ostatnio z nim rozmawialam i zgodzil sie pomagac naszym psiakom, wiec KIra i Trewor juz u niego byli, Malwinka tez...

W takim razie jeżeli trzeba to Kira ma transport z Niebuszewa na Mierzyn, tylko proszę o więcej szczegółów na pw.

Posted

_Pixia_ napisał(a):
W takim razie jeżeli trzeba to Kira ma transport z Niebuszewa na Mierzyn, tylko proszę o więcej szczegółów na pw.

POdaj mi prosze na PW nr do siebie, to zadzwonie i sie umowimy. Dziekuje za pomoc :calus:

Posted

Tak, miejsce u Ani jest ale opiekun kategorycznie nie zgadza sie na hotel... tylko ciekawe co ja mam zrobic, jak nie znajdzie tego magicznego DT. Mysle, ze jak nie znajdziemy nic innego i trzeba bedzie ja zabrac, zawieziemy sunie do Gryfina na kilka dni i wtedy zorganizuje transport. Czesc do Pily mam jak cos, z Pily bede musiala poszukac...

Posted

Przepraszam bardzo a co ten "opiekun" ma do gadania?
Suka jest jego ? Wydaje mi się że jednak podlega pod TTBS i to wy dziewczyny decydujecie co z suką.
Nie zgada się.. pfff - to niech ją zostawi u siebie...

Posted

Kana napisał(a):
Przepraszam bardzo a co ten "opiekun" ma do gadania?
Suka jest jego ? Wydaje mi się że jednak podlega pod TTBS i to wy dziewczyny decydujecie co z suką.
Nie zgada się.. pfff - to niech ją zostawi u siebie...

Tez mu to powiedzialam ;) On ma jednak duzo racji, bo Kira zrobila ogromne postepy w domu i hotelik znow zachwieje jej poczucie bezpieczenstwa, ale mogl mnie wczesniej poinformowac o operacji... nie wytrzepuje sie domkow z rekawa niestety :(

Posted

Jak na razie Kira jest moja :p
To samo powiedziałam Marcie,czy on wcześniej nie wiedział,że idzie do szpitala.Ludzie to są słabo myślący jacyś.Jednak DT byłby lepszy od hoteliku,zresztą zawsze jest lepszy.

Posted

A ja mam piekne teksty ogloszeniowe dla suni :) Blacky, Kamila wrzucicie sunie na neta?

Ten:
[FONT=Verdana]Kira to 5-letnia przedstawicielka rasy american staffordshire terrier, zdrowa, wysterylizowana o anielskim charakterze. Mimo całego zła jakie ją spotkało kocha wszystko dookoła. To psi ideał - pozostawiona sama nie niszczy, nie wyje, cudownie dogaduje się z innymi psami, wprost uwielbia dzieci. Spacery z nią to sama przyjemność - Kira co prawda jeszcze trochę ciągnie, ale jest to do wyeliminowania. Sunia czeka na prawdziwy dom, który będzie jej domem do końca życia. Potrzebny jest jej jednak cierpliwy, aktywny i znający wymagania rasy człowiek, który będzie potrafił docenić jej cudowną psią osobowość. Może Ty nim będziesz?

Albo ten, co napisala Kaja

[/FONT]Hak w ścianie, krótki łańcuch, za ciasna kolczatka..
Lanie za każde siku, choć dworu nie widziałam od bardzo długiego czasu..
Puste miski, bo jak nie jem i nie pije, to nie brudze..
Tak poteżny lęk przed biciem, że zjadałam swoje nieczystości, żeby tylko nikt nie zauważył..
Jestem Kira i tak pamiętam moje dotychczasowe - 6 letnie życie..
Sąsiedzi zlitowali się nade mną po dłuższym czasie, nie dlatego, że było im mnie żal.. Przeszkadzało im moje skomlenie i błaganie o pomoc, nie mogli oglądać telewizji, bo za głośno wyłam, ich dzieci nie mogły spać gdy zawodziłam, a mężowie nie mogli pracować, jak piszczałam..
Dziś nikt mnie nie bije - już nie wyję,
Nikt mnie nie więzi - nie zawodze
Ktoś mnie karmi - nie piszczę..
Gdy ktoś mnie pogłaszcze - szaleję ze szcześcia,
Jeśli ktoś mnie pokocha... nie bedzię poza nim świata...

Kontakt w sprawie adopcji
Marta 517680264, Adriana 502 350 461
http://ttb.szczecin.pl
ttbszczecin@gmail.com

A moze ogloszenia po dwa? Jedno z tekstem pierwszym, drugie z drugim? Prooooooooooosze :oops:

Mam tez piekny tekst na allegro, postaram, sie je dzisiaj wystawic... [FONT=Verdana]
[/FONT]

Posted

Drugi tekst jest the best. Tylko dopiszcie np. " Teraz czekam u wspanialych ludzi na swoją rodzinę" albo coś takiego, bo ktoś pomyśli jeszcze że nadal tak jest czy coś.

Posted

[quote name='Kana']Dziewczyny!!! Pomocy pliizzz!
Potrzebuje kogoś z Chojnic i okolic do wizyty przed adopcyjnej dla Brixy!
Kochanej suczki ast z mojego avku!!!!

Chojnice to blisko Szczecinka, dzwon do Danusi ;)

A ja mam dobra wiadomosc, wlasnie napisala do mnie kobieta, chetna dac Kirze DT. Bardzo fajny i konkretny mail, jutro do nie dzwonie :)

Posted

ageralion napisał(a):
Chojnice to blisko Szczecinka, dzwon do Danusi ;)

A ja mam dobra wiadomosc, wlasnie napisala do mnie kobieta, chetna dac Kirze DT. Bardzo fajny i konkretny mail, jutro do nie dzwonie :)

Super,a skąd babka jest.Mam nadzieję,że się uda.Dostałaś książeczkę z plakatami,bo dalej nie wiem?