Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A wogole, to po Twojej wizycie Aga on myslal, ze jestes moja szefowa :evil_lol: Klopoty zaczely sie z nim, kiedy dowiedzial sie, ze nie mam szefa nad soba. Nastepnym razem potwierdze, ze jestes moim zwierzchnikiem i w razie trudnosci bede robila z Ciebie ta zla, ktora nie zgadza sie na to, czy tamto :evil_lol:

Dzisiaj mnie juz zaczyna to wszystko smieszyc, ale cos czuje, ze jesczez o nich uslysze :razz:

• Replies 540
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ageralion napisał(a):
A wogole, to po Twojej wizycie Aga on myslal, ze jestes moja szefowa :evil_lol: Klopoty zaczely sie z nim, kiedy dowiedzial sie, ze nie mam szefa nad soba. Nastepnym razem potwierdze, ze jestes moim zwierzchnikiem i w razie trudnosci bede robila z Ciebie ta zla, ktora nie zgadza sie na to, czy tamto :evil_lol:

Dzisiaj mnie juz zaczyna to wszystko smieszyc, ale cos czuje, ze jesczez o nich uslysze :razz:

Żartujesz? :crazyeye: :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Następnym razem nie wyprowadzaj takich typów z błędu, ja mogę być tą złą (zwłaszcza przy moich obecnych humorach :diabloti:).

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Żartujesz? :crazyeye: :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Następnym razem nie wyprowadzaj takich typów z błędu, ja mogę być tą złą (zwłaszcza przy moich obecnych humorach :diabloti:).

Niestety zauwazylam juz kilka razy, ze swietnie dzialja sposoby na "zlego szefa", "tych z gory" czy "osoby decyzyjne" ;)

Posted

Anastazja&Aleksander napisał(a):
nie czytam od początku, ale czy ex dt jest tu tez na forum?

Z tego co wiem, to nie... ale moze kiedys znajda watek, skoro odgradzali sie nam obsmarowaniem na Facebook'u ;)

Posted

Kana napisał(a):
Milusińska czy chcesz dać DT suni ?

Nie, to ja poproszilam Milene o pomoc w szukaniu DT dla Futro. Ale zeby opowiadac o psie, trzeba go poznac i dlatego szukala jej watku :) Poczta pantoflowa jest chyba najskuteczniejsza forma komunikacji w tym kraju ;)

Posted

Kana napisał(a):
Rozumiem :)
Myślałam że chce mieć dwa super psy na DT :loveu:

Wiadomo ile Futro ma czasu ?

Za wczesnie dla Kiry na kolezanke. Ona jednak potrzebuje troche pracy i opieki :) A Futro ma czas do... dzisiaj popoludniu :placz:

Posted

Buzi, buzi, buzi, miłość od pierwszego wejrzenia

Lubię się tarzać

... przewalać z boku na bok

... i chętnie puszczam oko do kamery

Czasami zasypiam w dziwnych pozycjach..

A teraz idę spać, dobranoc.

Posted

Witamy, właśnie mija 10ty dzień, jak Kiruszka mieszka u nas, w DT. Sprawuje się dobrze. Śmieszy nas i cieszy. Dziś dostała tabletki na robaki. Trzeba ją było oszukać i schować je w pasztetowych kulkach. Straaaaszny z niej łasuch. Uwielbia gotowane jedzenie a na suche kulki patrzy, jakby były dla niej karą bożą. Ma już swoje ulubione kąty w domu- na nocne spanie, na dzienne drzemeczki, na chowanie konga. Jeszcze nie zostawialiśmy jej w domu samej. Na wyjście z domu mojego chłopaka, który stał się wybrankiem jej serca, piszczy i jest niespokojna. Na jego widok mało jej się ogon nie urwie! Z kolei ze mną lepiej chodzi na smyczy i jest spokojniejsza na spacerach. Ostatnio zdarzyło nam się starcie z dużym psem, który wyprowadzało dziecko (!!! gratulujemy rodzicom pomysłowości i wyobraźni !!!), na szczęście udało się w porę uciec, bo byłoby niewesoło.

ageralion, umówimy się na pazury w tym tygodniu? Może po uspokajaczu przy okazji pazurów, uda nam się ją wykąpać, bo jest śmierdziuszkiem i ma trochę łupieżu. Na razie na moje zachęcające poklepywanie wanny reaguje podskokami a zaraz później szybką ucieczką, taki stan- i chciałabym, i boję się. Jestem dobrej myśli i wiem, że w końcu da się wykąpać, ale to po pazurach. Udało mi się ostatnio kupić w ciuchbudzie ekstra śpiwór, Kiruszka od razu się w niego wpasowała.

Zastanawiamy się, czy Kira kiedyś nie była przypadkiem szczuta, bo są słowa na które reaguje bardzo dziwnie- staje na dwóch łapach przy oknie, jeży się, szczeka i warczy, jakby chciała atakować. Nadal głośno ostrzega nas o każdym żulu przechodzącym pod oknami i pudlach sąsiadów, idących na spacer. Od kilku dni macha ogonem przez sen, może jest szczęśliwa i śnią jej się same miłe rzeczy? :)

Na zdjęciach widać, że Kira jest w coraz lepszej kondycji.
Pozdrawiamy

Posted

Nie moge sie poprostu na te fotki napatrzec :loveu: Nareszcie Kira ma opieke, na jaka zasluguje :multi: Dziekuje :calus:

Co do weta, musze pokombinowac z czasem, a ze dzisiaj syn i dal w nocy opalic, moj mozg jest w stanie spiaczki myslowej ;) Uspokajacz sam w sobie bedzie dzialal tylko w gabinecie, wiec nie wiem czy to dobry pomysl jeszcze ja meczyc po powrocie kapiela... Spiwor extra!

Co do szczucia, to prawda, poprzedni wlascciel szczul ja na psy i ludzi. To byla dla niego najlepsza zabawa... popapraniec :angryy:

Posted

Dziewczyny zapraszam na bazarek dla boksiów,ttb-Kiruni i na transport dla Polickich zwierzaków(ja jako jedyna mam samochód,a niestety czasami inaczej się nie da jak autem-na przykład taką gromadkę)Wcześniej pokrywałam koszta ze swoich pieniążków ale aktualnie na bezrobociu i niestety muszę liczyć każdą złotówkę,a dwa wyjazdy w tamtym tygodniu kosztowały mnie 40zł,podnoście chociaż:
http://www.dogomania.pl/threads/200376-ZAPRASZAM!-na-boksie-ttb-Szczecini-i-transport-dla-Polickich-zwierzak%C3%B3w-do-30.01.2011?p=16125466#post16125466

Posted

some napisał(a):
Milusinska a Kiruszce dalej tak sie siersc sypie? zastanawiam sie czy to byl efekt niedozywienia.

Sierści sypie się mało, ale jest łupież :/ Kiruszka chyba trochę przybrała na masie, bo dzisiaj nie mogłam jej dopiąć w szelki- baleronik taki z niej :) Muszę poluzować. No i trzeba szybko szukać domu, bo ona się baaaaardzo przyzwyczaja i my do niej też.

Posted

siersc bardzo sie sypala ale lupiez tez byl... dziwne z tym lupiezem. moja suka od czasu do czasu ma ale jak zje cos "ludzkiego" czyli przyprawionego. a nie mysleliscie o tym zeby Kiruszke zostawic? :evil_lol:

Posted

some napisał(a):
siersc bardzo sie sypala ale lupiez tez byl... dziwne z tym lupiezem. moja suka od czasu do czasu ma ale jak zje cos "ludzkiego" czyli przyprawionego. a nie mysleliscie o tym zeby Kiruszke zostawic? :evil_lol:

A kysz!!! Nie strasz nam swietnego DT, jak adoptuja Kirunie, to gdzie ja bede psiaki w potrzebie umieszczac? :placz::placz: Takich DT to ze swieca szukac :cool3:

Posted

some napisał(a):
dla Kiruszki nalezy sie najlepszy dom pod sloncem !! a widzialas jak Kirunia wpatrzona i w tulona w swojego tymczasowego opiekuna?

A Ty sie nie poddajesz! Koniec swiata :evil_lol: