Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

przytyła, oj przytyła, szelki można przekazać innemu psu, bo Kirusińska już w nie nie wlezie. dostaliśmy ostatnio piękna obroże i wór puriny ( ageralion, dziękujemy). Kira sama sobie przesyłkę rozpakowała zębami :) Jest grzeczna, kochana i bawi nas czasem do łez, szczególnie kiedy "przypadkiem" liźnie coś na stole i ma przy tym minę w rodzaju "nie wiem, o co chodzi". Odkryliśmy, że zna komendy! Siada, daje łapę jedną, drugą, kładzie się. Wszystko za kawałek kiełbaski albo pasztet ( za bułkę z pasztetem oddałaby życie). Ostatnio zdobyliśmy się nawet na kąpiółkę. Walczyła wszystkimi czterema łapami, żadne przysmaki nie pomagały. Trzeba było zrobić to zdecydowanie- na ręce i hopsa do wanny i dopiero się zrelaksowała. Woda czarna, martwych kłaków moc. Dom zabryzgany cały i wszędzie mokre ślady, ale suka ucieszona i pachnąca. Po kąpieli spała w łóżku, żeby nam bidula nie zmarzła. Dała się podsuszyć suszarką do włosów, choć bardzo się dziwiła, co to takiego.

Co do ostatniej sytuacji z dzieciakami na spacerze z psami, panowie ze Straży Miejskiej przyszli, powiedzieli, że nic nie mogą zrobić, bo nie znają adresów tych dzieci i ich nie znajdą... No i na tym stanęło. Trudno. Oby się nie powtarzały takie wieczorne przygody.

• Replies 540
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

świete słowa ageralion.
domy tymczasowe potrafia zdziałac cuda, oczywiście odpowiedzialne domy tymczasowe;)szkoda ze jest ich tak mało.
A kirunia jest fantastyczna, pies nie do poznania. widac ze szczesliwa.az sie serce cieszy;))

Posted

Kira ostatni kilka dni miala klopoty zoladkowe. Prawdopodobnie cos zjadla na spacerze. Ona to robi w tak szybkim tempie, ze czasem nawet nie mozna zauwazyc, ze cos polyka :shake: Ostatnio prawie zjadla worek, ktory zlapala w locie, bo pachnial jakas kielbasa :mad:

Zastanawiam sie czy nie brakuje jej jakis witamin czy poprostu jest okropnym lasuchem...

Posted

Ahoj! Czas na kolejne sprawozdanie co do postępów Kiruszki. Sprawy trawienne wróciły do normy już kilka dni temu. Najpewniej sunia nażarła się jakiegoś świństwa na spacerze i odchorowywała to przez jakiś czas. Teraz jest już ok. Apetyt wrócił. Jutro mamy spotkanie z Panią, która jest zainteresowana adopcją Kiry. Zobaczymy, czy wpadną sobie w oko? :) A Kiruś już zupełnie zapomniała o swojej przeszłości. Jest wesoła, bawi się, jest spokojna. Ostatnio przypomniało jej się, że umie dawać głos, podawać łapy i siadać na komendę, więc mamy, co robić. Dzisiaj dostała nową zabawkę, specjalną do szarpania i (o dziwo!!) zabawka nadal działa. Zabawkę włożyliśmy pod nogę łóżka, żeby Kira mogła ją sobie szarpać do woli, więc wariatka przesuwa łóżko po całym pokoju. Trzymajmy kciuki za fajny nowy dom.

P.S. Rzeczywiście, temat wątku się trochę zdezaktualizował, więc może warto go zmienić.

Pozdrowionka!

Posted

Cześć, do spotkania w ogóle nie doszło. Pani, której numer telefonu dostałam, nie stawiła się w umówionym miejscu i czasie, a do tego nie odbierała telefonu. Trudno, jej strata. A Kiruszka w sobotę odwiedziła Pana weterynarza na Wojska Polskiego. Wylizała buzie lekarzowi, poskakała trochę. Weterynarz obejrzał jej pazurki i odradził obcinanie, bo są już elegancko zdarte od spacerów i mają odpowiednią długość. Zważyliśmy tego balerona i wychodzi na to, ze przytyła 7,5 kg, z 23 do 30,5. Ma dobra wagę, może przybrać jeszcze max. 1,5kg, ale lekarz powiedział, że tak wygląda ok. W ogóle Pan weterynarz powiedział, że Kirucha wygląda zdrowo, ma ładną sierść a sama Kira nie robiła scen i dała się obejrzeć, pomacać i wlazła na wagę. Pozdrawiamy a Kiruszka całuje mocno mocno.

Posted

No to niezle sie nasza malenka podpasla :multi: Ciesze sie bardzo, ze zaczela wygladac i zachowywac sie jak na zdrowego i szczesliwego amstaffa przystalo :cool3: Teraz tylko trzeba jej ten jedyny domek znalezc... zaczynam kombiowac ponownie z akcja plakatowa, bo z ogloszen zero odzewu :(

A ta kobieta niech zaluje, bo miala by wspaniala, nieklopotliwa przyjaciolke w domu :shake:

PS a gdzie fotki grubasa? :mad:;)

Posted

some napisał(a):
Marta a pamietasz nasza pierwsza wizyte u weta z Kiruszka? ;) buziak w nosek dla malej!!!

No ba! Jeden wielki klebek nerwow, a teraz? Rozdaje buziaki na lewo i prawo :multi: Kto by pomyslal, ze wtedy kaganiec musiala biedna zalozyc, tak klapala zabkami ;)

Aha Kiruszka jest wrzucona na poczekalnie TOZu...

Posted

Bardzo się cieszę,faktycznie wychudzona była i zaniedbana,ale co się dziwić-8kg niedowagi,łupież okropny miała,no i te pazury.Jeszcze tylko dom stały i będzie super.

Posted

[quote name='tatankas']Bardzo się cieszę,faktycznie wychudzona była i zaniedbana,ale co się dziwić-8kg niedowagi,łupież okropny miała,no i te pazury.Jeszcze tylko dom stały i będzie super.[/QUOTE]
Mowisz i masz! Kira jedzie jutro do nowego domu na Slonecznym :cool3:

Panstwo przeszli weryfikacje Agnieszki, moja, Mileny i samej Kiruszki. Zdali celujaco :grins: Kiruszka na dzien dobry wycalowala potencjalnego pana, wlazla mu na glowe i wogole dala popisowke na maxa. A co na to nowy pan? Byl zachwycony :evil_lol:

Jeszcze jutro some ich przetestuje, bo pomaga nam z transportem i jesli wszystko bedzie ok, malenka zmienia DT na DS...

Posted

Aż mnie dreszcze przeszły i łzy mam w oczach,dla takich właśnie chwil człowiek po nocach nie śpi i stara się z całych sił :)

Posted

Dla wszystkich kobitek:

Dziś dzień kobiet,więc biusty w górę i odrzucamy z twarzy gradową chmurę.Niech żyje celullit i kurze łapki,bo i tak jesteśmy fajowe babki

Posted

[quote name='caliowa']No to widzę, że będę miała sąsiadkę na osiedlu. Rzadko tu bywam, a akurat trafiam na dobre informacje:)[/QUOTE]
Ooo no to oczy szeroko otwarte i wypatrywac Kiruszki od jutra ;)

Posted

Adopcja ekspresowa :)
W niedzielę wieczorem miałam pierwszy telefon od Pana zainteresowanego Kirą - a właściwie dzwonił w sprawie Azanki, która ma już domek, a na naszej stronie internetowej wypatrzył Kiruszkę ;) Pan nie przestraszył się naszej procedury adopcyjnej (a starałam się go wystraszyć, jak mogłam :diabloti:) i w 10 minut po telefonie wysłał wypełnioną ankietę.

Resztą zajęły się ageralion i Milena.:multi:

Dziewczyny - nie zapomnijcie porobić jutro fotek z nowego domku, no i zaprosić Państwa na wątek - uprzedzałam, że nie damy im spokoju :evil_lol: - chcemy mnóstwo informacji i zdjęć naszej Kiruszki!

Posted

[quote name='ageralion']Mowisz i masz! Kira jedzie jutro do nowego domu na Slonecznym :cool3:

Panstwo przeszli weryfikacje Agnieszki, moja, Mileny i samej Kiruszki. Zdali celujaco :grins: Kiruszka na dzien dobry wycalowala potencjalnego pana, wlazla mu na glowe i wogole dala popisowke na maxa. A co na to nowy pan? Byl zachwycony :evil_lol:

Jeszcze jutro some ich przetestuje, bo pomaga nam z transportem i jesli wszystko bedzie ok, malenka zmienia DT na DS...[/QUOTE]

Ale wspaniale wiesci.

Posted

Marta wziac aparat? na wszelki wypadek wezme.. strasznie to przezywam, Kiruszka jest taka ufna- ten dom musi byc wspanialy i TEN jedyny, bo inaczej jej z auta nie wypuszcze ;) no coz skradla mi dziewczyna sreducho..