Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 540
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja mam nadzieję, że Kira będzie w klatce, albo psiaki będą w osobnych pomieszczeniach.
Z jedzeniem trzeba szczególnie uważać. Ageralion będzie chyba jutro u opiekunów i wszystko im wyjaśni.

Mój Fiodor i Sara nigdy się o nic nie pożarły, jadły z jednej miski od pierwszego dnia, zabierały sobie smaczki, zabawki i nawet warknięcia nie było, ale taka przyjaźń rzadko się zdarza.
Moje dziewczyny izolowane nie są, teraz nawet gdy jestem w pracy, są razem, ale pochowane jest wszystko, od jedzenia po zabawki, a dziewczyny ułożyły sobie relacje i starają się nie wchodzić sobie w drogę, unikają wszelkich konfliktów. Ale musiało dojść do spięcia ogromnego, zanim do tego doszło.

To są TTB, trzeba uważać i mam nadzieję, że opiekunowie podejdą do tego z głową.

Posted

Ale fajny widok. Zwłaszcza te zdjęcie jak sie całują:))
Tez uwazam ze trzeba byc rozwaznym zwłaszcza z jedzeniem ale z drugiej strony moze kontakt z drugim psem spowoduje ze ona sie bardziej otworzy i zaufa.

Miałysmy juz z dziewczynami niedawno przykład braciej miłości.
Chodzi o sprawe naszego Lakusia. My sie martwiłyśmy ze sie nie otworzy ze potrzebuje duzo, duzo miłości i cierpliwości a wystarczyło ze w nowym domku był inny pies i Laki okazał sie psem bardzo grzecznym i otwartym. Takie wielkie oczy miałyśmy.:))

Posted

dopiero dotarlam bo Soema do mnie dzwonila ze chwilowo transport nie potrzebny;) kuuurde sliczne te wspolne fotki ...mam nadzieje ze ten transport juz w ogole nie bedzie potrzebny:razz:

Posted

Oni sobie zdaja sprawe, ze do spiec moze dochodzic. Terz jest ladnie pieknie ale Kira nie pokazala jeszcze na co ja stac... wszystko robia malymi kroczkami, nawet poslanie robia im nowe, zeby nie dominowal na nich zaden zapach, ani Fuksa, ani Kiry. Jedzenie bedzie osobno, kosci byly na probe, pod czujnym okiem opiekunow... agazniekiem sie ladnie podzielily, ale to dlatego, ze oba psiaki czuja sie w aucie bezpiecznie i kochaja jazde...

Zobaczymy jak to sie wszystko potoczy...

Posted

[quote name='kamilqax95x']widze że duzo jest teraz osób co maja w domciu po 2 psy :) ja jutro też będę miała 2 psa :) będę DT :p
Wlasnie tez to zauwazylam, az jestem w szoku ze jest wiecej takich oszolomow jak je - 2 psy ze schronu ^^.

Tu podsylam inny plakat, wydaje mi sie ze lepiej wyglada na nich pies + dodalam tekst. Wyglada to tak:

tu podsylam pliki (1 w jpg, 2gi w PDS pod photoshopa):
http://www.sendspace.com/file/otfyxm

Jesli byly by potrzebne plakaty, to troche moge ich z rodzicami nadrukowac i przekazac osobie zainteresowanej. Np dzis w polickim TOZie, czy cos w tym stylu.

No chyba ze Kira zostaje w DT ktory stanie sie DS :P

Posted

Plakat piekny, dziekuje :calus: Bardzo chetnie skozystam z pomocy w drukowaniu :) Mysle jak je odebrac, moze ktos bedzie jechal do miasta? Ja pracuje kolo Rodla, wiec moglbym wyskoczyc z pracy i je odebrac.... czemu czas nie jest z gumy :(

PS w tekscie brakuje ogonkow przy literkach ę... i "6 letnie zycie" powinno byc w jednej linijce ;) (zboczenie zawodowe :oops:)

Kamila co za psiaka bierzesz na DT? :)

Posted

kamila a jakiego psa wzielas na tymczas? dziewczyny ja z tym czerwonym nochalem to chyba nie jestem najlepsza reklama dla Kiry :) Kira- nochal czerwony od.... ;)

Posted

Kana napisał(a):
Napiszcie jeszcze miasto i dane kontaktowe.

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: wlasnie, czegos mi brakowalo :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Jestem DT dla dwóch boksiowych panienek, które przywiozłam ze schroniska tydzień temu. Wcześniej miałam na dożywotnim DT onkę Tosię i zgarniętego spod płotu ślepaczka Krecika. Do tego mam wyciągnięte z krzaków jamnicze dziecko i yorka olbrzyma :), który "wprosił" się do naszego domu na siłę. A, i jeszcze 2 koty - oba z odzysku. I wiem, że przy niektórych na dogo jestem cieeeeniuuuuutki bolek :) Gratuluję decyzji - DT to fajna sprawa (byle się tymczasowicz za bardzo nie zasiedział, bo potem żal...) Za Kirę mocno trzymam kciuki, żeby sympatia wobec kolegi bliźniaka rosła z dnia na dzień, a wtedy może rzeczywiście DT magicznie się w DS zamieni?... :)

Posted

Ok wiec tak
Tekst dalam kopiuj -> wklej z tego wzgledu ze robie straszne byki ^^'
Poprawic moge, bo to nie problem, tylko musicie dokladnie podac tresc tak jest o wiele latwiej :eviltong:
Musicie napisac ile tych plakatow 'trzasnac' to moze jeszcze na dzis beda.
Co do dowiezienia plakatow jest maly problem, ojciec ma ogumienie letnie przez co nawet na tresure jezdzic nie mozemy z naszym 'nowym' psiakiem :roll:, a ze chlopina popada w furie jak gdzies wychodze zostawiajac go w domu (nawet idac z 2gim psem, pomimo ze rodzice w domu) to jakis wyjazd dluzszy niz 20minut tez chwilowo odpada...

Posted

[quote name='ageralion']Hak w ścianie, krótki łańcuch, za ciasna kolczatka..
Lanie za każde siku, choć dworu nie widziałam od bardzo długiego czasu..
Puste miski, bo jak nie jem i nie pije, to nie brudze..
Tak poteżny lęk przed biciem, że zjadałam swoje nieczystości, żeby tylko nikt nie zauważył..
Jestem Kira i tak pamiętam moje dotychczasowe - 6 letnie życie..
Sąsiedzi zlitowali się nade mną po dłuższym czasie, nie dlatego, że było im mnie żal.. Przeszkadzało im moje skomlenie i błaganie o pomoc, nie mogli oglądać telewizji, bo za głośno wyłam, ich dzieci nie mogły spać gdy zawodziłam, a mężowie nie mogli pracować, jak piszczałam..
Dziś nikt mnie nie bije - już nie wyję,
Nikt mnie nie więzi - nie zawodze
Ktoś mnie karmi - nie piszczę..
Gdy ktoś mnie pogłaszcze - szaleję ze szcześcia,
Jeśli ktoś mnie pokocha... nie bedzię poza nim świata...

Kontakt w sprawie adopcji
Marta 517 680 264, Adriana 502 350 461
http://ttb.szczecin.pl
ttbszczecin@gmail.com

Tekst poprawiony i kontakt dodany...co do zdjecia z some, to lepiej zeby je usunac, nigdy nie wiadomo kto taki plakat obejrzy... niech na fotkach beda tylko psiaki...

Posted

Maron86 napisał(a):

Musicie napisac ile tych plakatow 'trzasnac' to moze jeszcze na dzis beda.
Co do dowiezienia plakatow jest maly problem, ojciec ma ogumienie letnie przez co nawet na tresure jezdzic nie mozemy z naszym 'nowym' psiakiem :roll:, a ze chlopina popada w furie jak gdzies wychodze zostawiajac go w domu (nawet idac z 2gim psem, pomimo ze rodzice w domu) to jakis wyjazd dluzszy niz 20minut tez chwilowo odpada...

Kurcze nie wiem jak to rozwiazac... ja mam juz tak napiety grafik, ze nic nie wcisne poza szybki wypad z pracy w okolicach :( Ile mozecie wydrukowac plakatow? Czym wiecej, tym lepiej... tak naprawde, plakaty rozklejane po zoologicznych, wetach i na miescie, sporo ich trzeba... nasze plataky TTB w ilosci 50szt rozeszly sie jak swieze buleczki...

Posted

Ok wiec rozjasnilam nieco tlo, bo przy wydrukowanym sie niektore litery lekko zlewaly + trosze tekst inaczej ustawilam no i dodalam kontak w sprawie adopcji, jest wieksza czcionka zeby byl lepiej widoczny.
Co do ilosci wyruku to postaram sie ile wlezie, jednak nie wiem w sumie ile mam tuszu w trukarce :oops: Dawno jej nie uzywalam.
Co do rozwieszania i roznoszenia ogloszen to mam w tym wprawe mniej niz zerowa ..

Jesli cos jeszcze poprawic to piszcie, zrobie to przed puszczeniem w druk. Oczywiscie plik tez podesli moze ktos jeszcze sie dolozy z drukiem :eviltong: