szalej Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 Jeden Rotek ma na imię jak mój pies... mam filmik i zdjęcia rottka który był razem z Bernardynką ( Ateną? ) ale nie wiem co się z nim stało dalej, chyba nigdy nie było go na stronie, nie wiem czy dalej siedzi w schronie, wiem, ze był dowodem w sprawie przeciw właścicielowi? Był cudowny... Quote
Szalony Kot Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Oj to musiało być dawno, bo poza Bernim nie kojarzę więcej bernardynów w schronie... Rottków jeśli dobrze liczę mamy teraz pięć :/ Dużo :/ Quote
szalej Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 http://www.wolontariatschronisko**********/kawiarenka,5/atena,50.html to była ta suczka. Quote
szalej Posted May 17, 2011 Author Posted May 17, 2011 Na Facebooku wyczytałam, że Brando znalazl dom!! a tutaj zdjecia Brando i Mamby z nowego domu, pozyczone ze strony facebooka schroniska :) http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150150478789701.294246.311021684700 Brando: i Mamba: Quote
Szalony Kot Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Ano poszedł :) I Maks II też, ale to rottek ;) Quote
szalej Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 Ja teraz jestem zakochana w Hakerze jesli chodzi o rottki... coz, taki urok jesli jakis pies jest imiennikiem mojego wlasnego ;) Ale jednak najbardziej mnie cieszy, że Geo znalazł w końcu dom... to tylko dla niego jeszcze chcialam jezdzic do schroniska :D Quote
Szalony Kot Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Ja się martwię o Maksa - wygląda tak samo jak Geo, poszedł i wrócił z adopcji, bo w domu niszczy :/ A z rottków to się zakochałam w Maksie III, jakie to piękne stworzenie jest i jaki ma charakter... ^^ Quote
szalej Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 Kiedyś był z tą berneńką taki rottek, był niesamowity. A z Maksem to też wiem, akurat jak chcieliśmy z forum labów pomóc, to poszedł do adopcji ale niestety wrócił :( Byłam któregoś dnia u niego porobić mu zdjęcia... jest przepiękny, ale napewno ciężko będzie z jego adopcją :( Quote
Szalony Kot Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Mi się strasznie podoba, wygląda tak lśniąco czarno. Ciekawe, czy w domu tymczasowym by się nauczył nie niszczyć... Quote
szalej Posted September 3, 2011 Author Posted September 3, 2011 W schronisku jest nowa Amstaffka, KIRA KIRA Urocza młoda (ok. dwuletnia) amstaffka znaleziona pod koniec czerwca 2011 w Podkowie Leśnej. Jest bardzo łagodna, nie wykazuje żadnej agresji w stosunku do ludzi i innych psów. Grzecznie znosi wszelkie zabiegi, wizyty u weterynarza itp. Pozwala się przytulać, nawet brać na kolana i drapać po brzuszku - a czasem trudno się powstrzymać, bo sunia jest bardzo kochana :) Jak przystało na jej wiek, potrzebuje dużo ruchu i spacerów. Jest bardzo aktywna, ale też zrównoważona - nie wykazuje żadnych nagłych, niespodziewanych zachowań. Jedynym ograniczeniem związanym z adopcją są koty - Kira ich nie toleruje, więc nie może zamieszkać z nimi w jednym domu. Kira jest psem, który potrzebuje dużo kontaktu z ludźmi, więc powinna zamieszkać w domu lub mieszkaniu. Także ze względu na krótką sierść nie powinna mieszkać na dworze. Sunia jest wysterylizowana. Adopcję Kiry prowadzą Ania tel. 784 56 66 76 i Grzegorz 0 603 97 55 92 lub napisz grzegorz.sulima@gmail.com a tutaj moment kiedy sama przepadłam, jak wziełam ją na spacerek Quote
Szalony Kot Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 A ta Pani? :> PUMA Puma jest śliczną 6-8 miesięczną amstaffką, która prawdopodobnie zgubiła się swoim opiekunom. Ponieważ sunia była ranna w łapę, przez jakiś czas mieszkała u weterynarza, który ją leczył. Niestety nikt nie szukał, więc po zaleczeniu łapy suńka musiała trafić do schroniska. Puma zachowuje się jak typowy szczeniak. Jest bardzo ufna, szybko nawiązuje kontakt z człowiekiem, chce się dużo bawić. W stosunku do innych psów początkowo jest lekko nieśmiała i uległa, ale już po chwili chce się z nimi bawić. Schronisko dla takiego psa zawsze jest tragedią - młoda energiczna sunia wychodzi na spacer raz w tygodniu, resztę czasu spędza zamknięta w boksie bez kontaktu z człowiekiem i innymi psami. Puma pilnie potrzebuje kochającego domu i opiekunów, którzy zajmą się jej wychowaniem - szczególnie że jest właśnie w wieku w którym kształtują się jej charakter i zachowania. Adopcję Pumy prowadzą Ania tel. 784 56 66 76 i Grzegorz 0 603 97 55 92 lub napisz grzegorz.sulima@gmail.com Więcej zdjęć Pumy: Quote
Recommended Posts