Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeden Rotek ma na imię jak mój pies... mam filmik i zdjęcia rottka który był razem z Bernardynką ( Ateną? ) ale nie wiem co się z nim stało dalej, chyba nigdy nie było go na stronie, nie wiem czy dalej siedzi w schronie, wiem, ze był dowodem w sprawie przeciw właścicielowi? Był cudowny...

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Ja teraz jestem zakochana w Hakerze jesli chodzi o rottki... coz, taki urok jesli jakis pies jest imiennikiem mojego wlasnego ;)
Ale jednak najbardziej mnie cieszy, że Geo znalazł w końcu dom... to tylko dla niego jeszcze chcialam jezdzic do schroniska :D

Posted

Ja się martwię o Maksa - wygląda tak samo jak Geo, poszedł i wrócił z adopcji, bo w domu niszczy :/

A z rottków to się zakochałam w Maksie III, jakie to piękne stworzenie jest i jaki ma charakter... ^^

Posted

Kiedyś był z tą berneńką taki rottek, był niesamowity.
A z Maksem to też wiem, akurat jak chcieliśmy z forum labów pomóc, to poszedł do adopcji ale niestety wrócił :( Byłam któregoś dnia u niego porobić mu zdjęcia... jest przepiękny, ale napewno ciężko będzie z jego adopcją :(

• 3 months later...
Posted

W schronisku jest nowa Amstaffka, KIRA

KIRA

Urocza młoda (ok. dwuletnia) amstaffka znaleziona pod koniec czerwca 2011 w Podkowie Leśnej.

Jest bardzo łagodna, nie wykazuje żadnej agresji w stosunku do ludzi i innych psów. Grzecznie znosi wszelkie zabiegi, wizyty u weterynarza itp. Pozwala się przytulać, nawet brać na kolana i drapać po brzuszku - a czasem trudno się powstrzymać, bo sunia jest bardzo kochana :)
Jak przystało na jej wiek, potrzebuje dużo ruchu i spacerów. Jest bardzo aktywna, ale też zrównoważona - nie wykazuje żadnych nagłych, niespodziewanych zachowań.
Jedynym ograniczeniem związanym z adopcją są koty - Kira ich nie toleruje, więc nie może zamieszkać z nimi w jednym domu.
Kira jest psem, który potrzebuje dużo kontaktu z ludźmi, więc powinna zamieszkać w domu lub mieszkaniu. Także ze względu na krótką sierść nie powinna mieszkać na dworze.
Sunia jest wysterylizowana.

Adopcję Kiry prowadzą Ania tel. 784 56 66 76
i Grzegorz 0 603 97 55 92 lub napisz grzegorz.sulima@gmail.com

a tutaj moment kiedy sama przepadłam, jak wziełam ją na spacerek

Posted

A ta Pani? :>

PUMA

Puma jest śliczną 6-8 miesięczną amstaffką, która prawdopodobnie zgubiła się swoim opiekunom. Ponieważ sunia była ranna w łapę, przez jakiś czas mieszkała u weterynarza, który ją leczył. Niestety nikt nie szukał, więc po zaleczeniu łapy suńka musiała trafić do schroniska.

Puma zachowuje się jak typowy szczeniak. Jest bardzo ufna, szybko nawiązuje kontakt z człowiekiem, chce się dużo bawić. W stosunku do innych psów początkowo jest lekko nieśmiała i uległa, ale już po chwili chce się z nimi bawić.

Schronisko dla takiego psa zawsze jest tragedią - młoda energiczna sunia wychodzi na spacer raz w tygodniu, resztę czasu spędza zamknięta w boksie bez kontaktu z człowiekiem i innymi psami.

Puma pilnie potrzebuje kochającego domu i opiekunów, którzy zajmą się jej wychowaniem - szczególnie że jest właśnie w wieku w którym kształtują się jej charakter i zachowania.

Adopcję Pumy prowadzą Ania tel. 784 56 66 76
i Grzegorz 0 603 97 55 92 lub napisz grzegorz.sulima@gmail.com

Więcej zdjęć Pumy: