Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 907
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Majeczka po ściągnięciu szwów pokazuje na każdego kto do nas przyjdzie ząbki. Warczy strasznie szczególnie na męszczyzn. Wczoraj na mojego wujka, ale na niego warczała już wcześniej, ale nie tak. Dzisiaj była u mnie teściowa tak na nią warczała, że nie mogłam jej uspokoić. Nawet dzisiaj pocichutku warczała na mojego męża jak wrócił z pracy :-o Nie wiem może go nie poznała...
Awit napisz mi proszę czym przemywałaś swojej suni oczka. Majeczka ma już drugie opakowanie kroli do oczów i nie widać zmian.

Posted

Ojej, to się Majeczce coś w główce poprzestawiało, ale spokojnie, na pewno wróci do psychicznego zdrowia...
Agusia chodzi Ci o te ropienie i stan zapalny?
Tereska miała zapalenie grudkowe 3 powieki, na początku ropiało oczko, później już nie, ale kropelki dawałam, bo 3 powieka nadal była zmieniona. Trwało to jakieś 4 tygodnie, a krople to Maxitrol. 1 buteleczka na tydzień, około 35zł.
A Majeczce ropieją oczka? To musi dobry wet zajrzeć jej do tej 3 powieki.

Posted

Majeczka też ma te same kropelki Maxitrol. To podobno bardzo dobre kropelki. Nie widać zmian na powiekach, nie ma ropek, ale cały czas łzawią jej oczka.
A przemywałaś jej te oczka zwykłą gotowaną wodą czy z jakimś dodatkiem?

Ja też mam nadzieję, że to zachowanie Majeczki jest tylko chwilowe. Chyba, że poczuła się pewnie i teraz dopiero pokazuje swój prawdziwy charakterek :evil_lol:

Posted

Wypowiem się odnośnie łzawiących oczek. Miałam ten sam problem na początku z Frezją. Biorąc ją od Poker dostałam chyba kropelki do zakrapiania.
Nic nie pomagało, przy okazji każdej wizyty u weta pokazywałam oczka. Spotkałam się z opinią pewnego lekarza, że nie ma stanu zapalnego i taka jej uroda, jasna karnacja, ślady łez bardziej widoczne itp. Teraz, po dwóch latach nie widzę już tego problemu, oczka Frezji przestały łzawić, powoli to ustawało, mam wrażenie, że wraz z przemijającym stresem.

Posted

Wiesz Agusia co do tych łezek, moja Tereska nie łzawiła tyle, czasem troszkę jej poleciało, a od kilku tygodni łzawi na potęgę.
Wetka powiedziała, że ma wyłupiaste i dlatego. I może coś w tym jest, bo faktycznie ma lekko wyłupiaste.
Przemywam pod oczkami co kilka dni, wacikiem do demakijażu, wodą letnią z kranu, ale będę brała przegotowaną,
bo też zasychają jej te łezki. Troszkę moczę wacik i przemywam ślady łezek.
I tak teraz przyszło mi do głowy, że te łzawienie może być zimą spowodowane, skoro oczka bardziej niż inne wystają na ten mróz i wiatr.

Posted

Może z Majeczką jest tak samo jak z sunią Lidan. Majeczka na dworze nie jest nawet 5 minut. Może jest troszkę lepiej bo już coś obwąchuje na dworze, ale pod samą klatką. Jak wejdziemy za blok to ona już tak strasznie ciągnie, że nie jestem w stanie niczym ją zachęcić do dłuższego spacerku. Co ja się do niej nagadam a ona ciągnie i ciągnie. W każdym razie weterynarz jak byłam na ściągnięciu szwów wypisał mi nową receptę i mam dalej zakrapiać jej oczka.

Posted

Chciałam wam napisać, że Majeczka robi małe postępy na spacerkach i zaczyna już wąchać "trase" :evil_lol: którą chodzimy. Nie ciągnie już tak strasznie do domu. To mały kroczek do przodu, ale ja się bardzo z tego cieszę :multi:

Posted

AgusiaP napisał(a):
Chciałam wam napisać, że Majeczka robi małe postępy na spacerkach i zaczyna już wąchać "trase" :evil_lol: którą chodzimy. Nie ciągnie już tak strasznie do domu. To mały kroczek do przodu, ale ja się bardzo z tego cieszę :multi:

to nie maly kroczek tylko duzy postep :)
super!

Posted

Na spacerki chodzimy razem z Gabunią. Bez Gabci to pięc minut nie byłybyśmy na dworze. Ewcia się śmieje, że jak nie będzie mnie dłużej niż pięc minut to ma po mnie wyjśc bo pewnie leże jak długa bo Majeczka tak ciągnie na ostatniej prostej do domu :evil_lol:

Zdjęcia będą w połowie tygodnia bo koleżanka Ewci się rozchorowała i nie mam aparatu ;)