Gabi79 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Aga, chyba nikt o zdrowych zmysłach nie zarzuci Ci, że wybrzydzasz, jeśli chodzi o dom dla Majeczki.Przecież Ty i wszyscy tutaj chcemy dla niej jak najlepiej. Moim zdaniem Majeczka potrzebuje domku, gdzie będzie mogła wylegiwać się na kanapie przy ukochanej osobie, gdzie będzie miała spokój. Państwo z Zabrza pewnie by ją pokochali, ale jakoś Majeczka nie pasuje mi do wypadów na działkę. Chyba, że do wiosny przestała by się tak bardzo bać, ale przecież strachu nie da się przezwyciężyć tak od razu, na to trzeba czasu i cierpliwości. Czasami ludzie po prostu z wielu rzeczy nie zdają sobie sprawy, trzeba im po prostu wytłumaczyć co i jak, które dla nas wydają się oczywiste. Trzymam kciuki za dobry domek dla Majeczki. Quote
AgusiaP Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Gabi79 napisał(a):Aga, chyba nikt o zdrowych zmysłach nie zarzuci Ci, że wybrzydzasz, jeśli chodzi o dom dla Majeczki.Przecież Ty i wszyscy tutaj chcemy dla niej jak najlepiej. Moim zdaniem Majeczka potrzebuje domku, gdzie będzie mogła wylegiwać się na kanapie przy ukochanej osobie, gdzie będzie miała spokój. Państwo z Zabrza pewnie by ją pokochali, ale jakoś Majeczka nie pasuje mi do wypadów na działkę. Chyba, że do wiosny przestała by się tak bardzo bać, ale przecież strachu nie da się przezwyciężyć tak od razu, na to trzeba czasu i cierpliwości. Czasami ludzie po prostu z wielu rzeczy nie zdają sobie sprawy, trzeba im po prostu wytłumaczyć co i jak, które dla nas wydają się oczywiste. Trzymam kciuki za dobry domek dla Majeczki. Co nagle to po diable... Wydaje mi się po wczorajszej rozmowie, że pani wogóle nie słuchała mnie jak do niej mówiłam w niedziele jakim pieskiem jest Majeczka. Spodobała się i tyle. Trzymaj kciuki Gabi trzymaj i to mocno ;) Quote
Gabi79 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Jak pisałam mój post, to postu Agusi jeszcze nie było, więc nie wiedziałam, ze z domu w Zabrzu nici. Tak jak napisałam wcześniej ludzie czasem nie rozumieją wydawało by się oczywistych rzeczy. Kobieta myślała, ze Majeczka przestanie się bać niemal od razu, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Kilka dni temu jak byłam w parku z Kajtkiem rozmawiałam z właścicielką ślicznej czarnej suni. I ta pani mówi do mnie cyt:"Wiedziałam, że pies to obowiązek, ale nie wiedziałam, że aż taki". Nie dopytywałam, jakie wyobrażenia na temat posiadania psa miała wcześniej. Quote
Gabi79 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Jakoś się dzisiaj guzdrzę z tym pisaniem, Aga wyprzedzasz mnie. Też uważam, że ta pani kierowała się tylko tym, że Maja jej się spodobała, a cała reszta jej nie obchodziła. Zupełnie, jakby chodziło o pluszaka w sklepie zabawkowym. Nieśmiało zapytam, czy kroi się domek dla Majeczki? Kciuki trzymam cały czas! Quote
AgusiaP Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Zapomniałam napisac, że Majeczka ma dzisiaj znowu biegunkę :placz: Weterynarz powiedział, że jak to się powtórzy mam przywieśc jej koo do badania. Już kupiłam pojemniczek... Quote
Poker Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Ludzi z Wrocławia chcą Maję i chcą wiedzieć kiedy mogliby ją dostać. bo chcą jak najszybciej.Dojrzeli do tego , by znowu mieć psa. Są przygotowani na to ,że musi być wizyta przedadopcyjna. Quote
AgusiaP Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 A Ty Pokerku mogłabyś pójśc na tą wizytę? Rozumiem, że wiedzą jakim Majeczka jest pieskiem? W następnym tygodniu umówiłam się z Avilią na sterylizacje Majeczki. Quote
AgusiaP Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 To jescze raz ja. A możesz Pokerku powiedziec co napisała Ci pani w tym mailu? Quote
Lidan Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Dobrze, że jest jakieś zainteresowanie pieskiem. Niestety często zdarzają się telefony od osób nieodpowiedzialnych lub nieodpowiednich dla danego psa. Myślę, że ocenie Poker można wierzyć i jeśli ma możliwość pilotowania tej adopcji na miejscu możemy spać spokojnie. Tak zastanawiam czy w przypadku Majeczki, która nie jest już najmłodszym pieskiem i jak widać też z pewnymi problemami nie byłoby wskazane wykonać przed sterylką ogólnych badań krwi pod kątem operacji z uwzględnieniem trzustki. Może te biegunki są spowodowane tym, że Maja zjadła coś co jej zaszkodziło ale może być i tak, że coś jest nie w porządku. Często u psów ze schroniska występują problemy z trzustką. Wiadomo czym Maję karmiono w poprzednim domu :niewiem: Quote
AgusiaP Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Jutro popołudniu będą wyniki. Mnie też się wydaje, że może dobrze zrobić te badania przed zabiegiem. Niepokoją mnie te biegunki. Dzisiaj za wizytę zapłaciłam 49zł. Quote
Poker Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 AgusiuP , ja rozmawiam z panią telefonicznie.Dziś powiedziała mi że poczekają na Maję do posterylki. W przybliżeniu nie patrząc na kalendarz podałam datę ew. przyjazdu ok 10 lutego. Umówiłam sie więc na 28 st. wieczorem na wizytę.Oczywiście nic nie jest przesądzone.Zobaczymy co to za dom. Tyle wiem ,że 3 dorosłe osoby , w starej kamienicy w centrum miasta ,ale jest podwórko i bardzo blisko park.Pani obecnie jest w domu ,a nie jak nie ona , to teściowa. Quote
Awit Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 O matko. Jak ona bidulka tam się odnajdzie...... Quote
AgusiaP Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Bardzo Ci dziękuje Pokerku. Tylko proszę prześwietl domek dokładnie. W sumie to chyba nie potrzebnie to piszę bo wiem, że jesteś weteranką w tej dziedzinie. Ale ja już taka jestem. Chciałabym, żeby Majeczka miała najlepszy domek pod słoncem. Dzisiaj jak byłam zanieć koo do zbadania to w kolejce czekała babeczka z synem, żeby odebrać psa po kastracji. Widać było jak to przeżywa. Tak sobie pomyślalam, że o takiej panci dla Majeczki marzyłam. Wchodzę podaje weterynarzowi adres na receptę a pan doktor mówi, że ta pani też była z Dąbrowy i to z mojego osiedla i z pieskiem, którego ma na tymczasie a piesek w sobotę jedzie do DS. Quote
AgusiaP Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Awit napisał(a):O matko. Jak ona bidulka tam się odnajdzie...... Domek jeszcze nie jest pewny a ja o niczym innym nie myślę :shake: Ja jakaś porąbana jestem i nie nadaje się na DT :bigcry: Quote
Avilia Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 AgusiaP napisał(a):Bardzo Ci dziękuje Pokerku. Tylko proszę prześwietl domek dokładnie. W sumie to chyba nie potrzebnie to piszę bo wiem, że jesteś weteranką w tej dziedzinie. Ale ja już taka jestem. Chciałabym, żeby Majeczka miała najlepszy domek pod słoncem. Dzisiaj jak byłam zanieć koo do zbadania to w kolejce czekała babeczka z synem, żeby odebrać psa po kastracji. Widać było jak to przeżywa. Tak sobie pomyślalam, że o takiej panci dla Majeczki marzyłam. Wchodzę podaje weterynarzowi adres na receptę a pan doktor mówi, że ta pani też była z Dąbrowy i to z mojego osiedla i z pieskiem, którego ma na tymczasie a piesek w sobotę jedzie do DS. Aguniu,to był mój Rudy;) http://www.dogomania.pl/threads/199633-Rudy-pies-idea%C5%82-w-typie-Border-Collie!Szuka-domu-i-finans%C3%B3w-na-kastracj%C4%99.../page5 Quote
AgusiaP Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Tak to Rudy skąd wiedziałaś? :crazyeye: Quote
Avilia Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 AgusiaP napisał(a):Tak to Rudy skąd wiedziałaś? :crazyeye: Bo ja tę wizytę umawiałam;) U mojej sąsiadki na tymczasie jest,to psiak ode mnie;D Quote
Poker Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Ja to już ogólnie weteranka jestem :eviltong: Agusiu, jeżeli cokolwiek mi nie podpasi , to na pewno Majeczka nie pojedzie to tego domku. Wiem jak się bałam o Frezję , ale jak zobczyłam Lucynkę i jej troskę, to wiedziałam ,ze to jest TO. Nadajesz się na DT jak najbardziej.Przecież DT nie może być wyzuty z uczuć Musi się tylko nauczyć je opanowywać chociaż czasem to bardzo trudne. Ale jaka radość jak sie pomoże psu ,a potem następnym , to potem wciąga. Mój mąż już pyta czy wybrałam kolejną bidę , bo mu brakuje 5.futrzaka. Quote
AgusiaP Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Właśnie weterynarz mówił, że u nich to prawie same takie bidy. Pewnie wszystkie od Ciebie :evil_lol: Nie to ja bez Ciebie nigdzie się nie ruszam ;) Czekam aż wrócisz:eviltong: Quote
AgusiaP Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Poker napisał(a):Ja to już ogólnie weteranka jestem :eviltong: Agusiu, jeżeli cokolwiek mi nie podpasi , to na pewno Majeczka nie pojedzie to tego domku. Wiem jak się bałam o Frezję , ale jak zobczyłam Lucynkę i jej troskę, to wiedziałam ,ze to jest TO. Nadajesz się na DT jak najbardziej.Przecież DT nie może być wyzuty z uczuć Musi się tylko nauczyć je opanowywać chociaż czasem to bardzo trudne. Ale jaka radość jak sie pomoże psu ,a potem następnym , to potem wciąga. Mój mąż już pyta czy wybrałam kolejną bidę , bo mu brakuje 5.futrzaka. Bardzo dziękuje za to co napisałaś :loveu:Jest mi bardzo miło ;) Mam nadzieję, że nie zejdę jak będę musiała rozstać się z Majeczką A jak z tą kolejną bidą już masz jakąś na oku?:eviltong: Quote
kaja69 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Agusiu,znam ten lęk przed nowym domkiem,z jednej strony człowiek się cieszy ,że psiakowi sie poszczęściło z drugiej niestety trzeba się z nim rozstać...ale widzę,że na propozycje przygarnięcie nowej biedy reagujesz prawidłowo,najlepsze lekarstwo po rozstaniu z jednym psiakiem jest kolejny:lol: Quote
AgusiaP Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 kaja69 napisał(a):Agusiu,znam ten lęk przed nowym domkiem,z jednej strony człowiek się cieszy ,że psiakowi sie poszczęściło z drugiej niestety trzeba się z nim rozstać...ale widzę,że na propozycje przygarnięcie nowej biedy reagujesz prawidłowo,najlepsze lekarstwo po rozstaniu z jednym psiakiem jest kolejny:lol: Aneczko czy Ty wiesz ile ja się musiałam nagadać, tłumaczyć, żeby mój mąż zgodził się na wzięcie Majeczki na DT. Drugi raz tak łatwo nie będzie :shake: wiem o tym Quote
AgusiaP Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Poker napisał(a):nie mam konkretnej kandydatki , czekam aż się sytuacja w 1.miejscu wykrystalizuje. A teraz choruję sobie :angryy: Oj w takim razie zdrówka życzę ;) Quote
Poker Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 nie mam konkretnej kandydatki , czekam aż się sytuacja w 1.miejscu wykrystalizuje. A teraz choruję sobie :angryy: Quote
AgusiaP Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 To już kolejny raz jak kogoś cytuje post mi przeskakuje :angryy: Quote
Recommended Posts