AgusiaP Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Kurcze chciałabym, żebyście mogły usłyszec jak Majeczka cieszy się głośno jak moja Ewka wraca ze szkoły :cool3: Robi się z niej mała cwaniara Nie patrzy na moją Gabunie tylko pcha się koło mnie jak leże i coś oglądam. Wczoraj np. Maja wtulona we mnie a Gabcia obrażona na fotelu. Nie miała szans z Majeczką bo ona jest strasznie szybka. Zaczym Gabcia wskoczy na łóżko Maja już dawno leży ze mną :evil_lol: Chodzi cały czas za nami po mieszkaniu. Bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Spacerki bez zmian siusiu, kupka i ciągnie do domu Quote
AgusiaP Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 Jesteśmy po wizycie ;) Pan doktor ocenił Majeczke na sześć latek :crazyeye: Waży 7kg Ma zapalenie spojówek powieki i drożdżaki w uszkach. Dostałam lekarstwo na uszka mam jej zakropić za dwa dni i kupiłam kropelki na oczka, które przepisał. Majeczka została zaszczepiona następne szczepienie w następnym tygodniu. Dziwił się bo jego zdaniem nie miała jeszcze małych, ale tego nie jest pewien na 100%. Majeczka była bardzo grzeczna, ale Pan doktor ma wspaniałe podejście do zwierząt. Zapłaciłam 68zł a za kropelki niecałe 8zł. Mam na wszystko pokwitowanie prześle Avili. Koszt sterylizacji to 250/300zł Quote
Awit Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 To stara jest... :-) Żartuję. To piękny wiek dla psa. Być może zęby ma troszkę zniszczone, i te zęby wskazują iż jest starsza. Quote
Lidan Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Widzę,że nowo przybyłe suczki zachowują się często podobnie w stosunku do rezydentek :diabloti: U mnie były podobne przepychanki i wyścigi nadal są ale już się tym tak nie przejmuję :eviltong: No to Majcia okazała się być chyba starsza niż przypuszczałaś? Szkoda bo im młodszy piesek tym szybciej nowy domek się znajduje. Ale dorosłe pieski są mniej uciążliwe dla otocznie Nie wiem czy szczepienie psa z chorymi uszami to dobry pomysł, no ale cóż...nie jestem weterynarzem. Jak za takiego małego pieska i to w sumie bezdomnego to niemało za tą sterylkę sobie życzą :roll: Quote
Avilia Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Lidan napisał(a):Widzę,że nowo przybyłe suczki zachowują się często podobnie w stosunku do rezydentek :diabloti: U mnie były podobne przepychanki i wyścigi nadal są ale już się tym tak nie przejmuję :eviltong: No to Majcia okazała się być chyba starsza niż przypuszczałaś? Szkoda bo im młodszy piesek tym szybciej nowy domek się znajduje. Ale dorosłe pieski są mniej uciążliwe dla otocznie Nie wiem czy szczepienie psa z chorymi uszami to dobry pomysł, no ale cóż...nie jestem weterynarzem. Jak za takiego małego pieska i to w sumie bezdomnego to niemało za tą sterylkę sobie życzą :roll: Ja z Agusią do tych wetów pojadę umawiać na sterylkę;) Znają mnie z tego,że non stop "coś" przynoszę i nie wszystko mam liczone;) Niestety u nas to jedna z najtańszych lecznic;/ Praktycznie wszędzie gdzie byłam za sterylkę bezdomniaka krzyczą od 300zł w górę;/ Tam chodzę z każdym tymczasem i udaje mi się wynegocjować ceny 220,230zł-zależy też od wielkości psiaka.Antybiotyki,czy tabletki przeciwbólowe zawsze darmo dostaję.Może i tym razem się uda?;) Co do ząbków-suńka może je mieć w takim stanie także przez to jak była żywiona.A "tam" na pewno rarytasów nie miała;( Niestety u dorosłego psa trudno jest dokładnie ocenić wiek.Równie dobrze może mieć i 4 lata,a zęby w ruinie. Quote
Lidan Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Dobrze więc mieć znajomości i siłę przebicia w gabinetach weterynaryjnych :diabloti: Życzę więc udanych pertraktacji :kciuki: To może moja Gapa nie ma jeszcze 9-10 lat :hmmmm: Może tylko zęby ma zjedzone bo tam gdzie kiedyś mieszkała na pewno nikt się z nią nie cackał...nawet wody pić nie umiała :niewiem: Miałam podobnie jak AgusiaP, tzn. wszyscy pytali mnie czy to szczeniaczek (Gapa jest cudownie kudłata gdy pozwolę jej zarosnąć). Pierwsza weterynarz, która zachowywała się jakby bała się psa dotknąć, a szczepiła ją na wściekliznę 3 razy! określiła wiek Gapy na 1,5-2 lata. Pół roku później trafiłam na normalnego weterynarza, który dokładnie ją obejrzał i powiedział, że ma już ze 4 lata. Tak mi sunię postarzyli o co najmniej 2 lata :placz: W innej lecznicy wpisali jej sami datę urodzenia i według niej Gapa ma już 10 lat :mad:a jest u nas chyba 4 lub 5 (sama już się pogubiłam) W ubiegłym roku robiłam jej ogóle badania i lekarz powiedział, że jak na psa w tym wieku to są doskonałe...Może jednak jest młodsza :lol!: Quote
AgusiaP Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 Jak dla mnie to ona wcale nie ma zniszczonych ząbków. Ma troszkę kamienia, ale malutko. Weternarz stwierdził to po starciu ząbków nie po kamieniu ;) Jak tak na nią patrzę a ona cały czas do Nas merda ogonkiem to już się martwię jejku, żeby trafiła do kochającego domku. Tak mi się marzy... Dzisiaj jak byłyśmy na spacerku to podeszła do mnie sąsiadka z pieskiem, której zbieram chleb dla ptaszków a Majeczka odrazu się skuliła tak się bała maleńka. Przeprosiłam tą Panią, że niestety nie mogę z nią dłużej rozmawiać bo Maja jest przerażona. Ona bardzo boi się obcych na dworze i piesków. W domu jest inaczej jak wczoraj przyszedł na chwilę nasz kolega położyła się koło mnie, ale bardzo blisko niego ;) Quote
Poker Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Ząbkami jest różnie i nie zawsze ich stan zależy od wieku psa. A poza tym mamy tyle lat na ile ile się czujemy , więc zakładamy ,że Maja czuje się na 3 latka i już .:evil_lol: Też się dziwię ,że chory pies został zaszczepiony.Ja bym przesunęła kolejne szczepienie na później. Psiaki na tymczasie są spragnione miłości , często to są ich pierwsze prawdziwe domki stąd rywalizacja o uczucia. Quote
monica_26 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Dzisiaj dopiero znalazłam ten watek, dłuugo mnie nie było. Agusia nie miałaś z kim zostawić dziewczynki, a ja mieszkam blisko, szkoda, że nie napisałaś, bo przygarnęłabym bidulkę na te kilka dni, mój TZ juz jest troche urobiony na czworonoga, więc nie miałby nic przeciwko;) W razie czego jestem "pod reką" Quote
AgusiaP Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 Moniczko nie masz pojęcia jak się cieszę, że jesteś z nami :multi::multi::multi: Bardzo Ci dziękuje, ale jakoś nie pomyślałm a i tak pewnie głupio by mi było pytac :oops: Daliśmy jakaś radę, ale pierwszy raz chciałam już wracac do domu. Cały czas musiałam pilnowac drzwi wejściowych, żeby były zamknięte na klucz :eviltong: Wszyscy byli zadręczeni poprostu moim gadaniem, zeby uważac. Chyba mieli mnie dosyc :evil_lol: Jak tam czuje się Twój jamniorek? Quote
Gabi79 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Zaglądam do słodkiej Majeczki. Ona musi znaleźć najlepszy domek na świecie! Quote
Gabi79 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Napisałam do Avili pw w sprawie fantów na bazarek, nie mam zbyt wielu rzeczy, ale zawsze to coś. Niestety nie jestem w tej chwili pomóc finansowo, nad czym bardzo ubolewam. Agusiu wyściskaj i wycałuj ode mnie Majeczkę. Quote
Julia84 Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Prosimy o pomoc: http://www.dogomania.pl/threads/199645-Dogomaniaczka-w-potrzebie-PO%C5%BBAR-Rodzina-Journey-straci%C5%82a-wszystko-psy-walcz%C4%85-o-%C5%BCycie Journey i jej rodzina stracili wszystko wskutek pożaru. 3 psy w stane ciężlim, 2 walczą o życie. Jeżyk i koza nie przeżyły :-( Quote
kaja69 Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 AgusiaP napisał(a):Jesteśmy po wizycie ;) Pan doktor ocenił Majeczke na sześć latek :crazyeye: Waży 7kg Ma zapalenie spojówek powieki i drożdżaki w uszkach. Dostałam lekarstwo na uszka mam jej zakropić za dwa dni i kupiłam kropelki na oczka, które przepisał. Majeczka została zaszczepiona następne szczepienie w następnym tygodniu. Dziwił się bo jego zdaniem nie miała jeszcze małych, ale tego nie jest pewien na 100%. Majeczka była bardzo grzeczna, ale Pan doktor ma wspaniałe podejście do zwierząt. Zapłaciłam 68zł a za kropelki niecałe 8zł. Mam na wszystko pokwitowanie prześle Avili. Koszt sterylizacji to 250/300zł Agusiu,jestem w szoku,że Maja jej wiek wet określił na tyle latek...jeśli to prawda to dokonałaś cudu :)6 -letni pies trzymany w takich warunkach przez całe życie, w tak krótkim czasie zsocjalizował się....po prostu super:)Jesteś czarodziejką :) Quote
olivetshka Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='Lidan']Widzę,że nowo przybyłe suczki zachowują się często podobnie w stosunku do rezydentek :diabloti: U mnie były podobne przepychanki i wyścigi nadal są ale już się tym tak nie przejmuję :eviltong: No to Majcia okazała się być chyba starsza niż przypuszczałaś? Szkoda bo im młodszy piesek tym szybciej nowy domek się znajduje. Ale dorosłe pieski są mniej uciążliwe dla otocznie Nie wiem czy szczepienie psa z chorymi uszami to dobry pomysł, no ale cóż...nie jestem weterynarzem. Jak za takiego małego pieska i to w sumie bezdomnego to niemało za tą sterylkę sobie życzą :roll: Noooo... Koszt sterylki dla mojej Leny Onki, 30.kilowej teraz to 280-300 zł. A tu takie maleństwo i jeszcze bezdomne... Quote
Poker Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Jak tam Majeczka? już po niedzielnym rosołku ? Daje uszki czyścić? Z tymi uszami to jakaś plaga.Na 5 futrzaków jakie mamy teraz w domu, 4. mają problemy z uszami. Quote
AgusiaP Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 U Majeczki wszystko ok. Jest naprawdę kochana. Straszna z niej przylepka. W następnym tygodniu zrobię Majeczce zdjęcia więc będę miała prośbę o podanie maila do kogoś kto umie je wstawić bo ja na Dogo nie umiem Quote
Avilia Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='AgusiaP']U Majeczki wszystko ok. Jest naprawdę kochana. Straszna z niej przylepka. W następnym tygodniu zrobię Majeczce zdjęcia więc będę miała prośbę o podanie maila do kogoś kto umie je wstawić bo ja na Dogo nie umiem Wal do mnie: a.gruszczynska@vp.pl Quote
AgusiaP Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 [quote name='Avilia']Wal do mnie: a.gruszczynska@vp.pl Ok wielkie dzięki :loveu: Quote
Julia84 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 AgusiuP tak czytam Twoje posty o Majeczce z łezką w oku i nie mogę, po prostu nie mogę sobie wyobrazić że będziesz sie potrafiła kiedyś z nią rozstać :-) i ona z Tobą :-) A może będzie tak jak z Rodzynką i Toska1 ;-) No po prostu musiałam to napisać :D :-* PS. Aguś a jest jakaś szansa na nowe zdjątka Kłębuszka? :-) Quote
AgusiaP Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Julia84 napisał(a):AgusiuP tak czytam Twoje posty o Majeczce z łezką w oku i nie mogę, po prostu nie mogę sobie wyobrazić że będziesz sie potrafiła kiedyś z nią rozstać :-) i ona z Tobą :-) A może będzie tak jak z Rodzynką i Toska1 ;-) No po prostu musiałam to napisać :D :-* PS. Aguś a jest jakaś szansa na nowe zdjątka Kłębuszka? :-) Ja już się boję tego rozstania. Ja się chyba za bardzo nie nadaję na DT... Majeczka nie ma jeszcze ogłoszeń a ja już się martwię czy do dobrego domku trafi. Niestety Majeczka nie może u Nas zostac :-( Nie może za względu na moją Gabunie. Mąz się nie zgodzi. Ona ma już skończone 10 lat i nie za dobrze to przechodzi. Zdjęcia postaram się zrobic dzisiaj ;) Quote
Gabi79 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Agusiu, pozostaje nam mieć nadzieję, że Majeczka znajdzie dobry domek, że ktoś ją pokocha całym sercem. Ja cały czas pytam znajomych, proszę ich, by opowiadali o Majeczce innym. Niestety zainteresowanych adopcją brak. Oby ktoś sensowny odpowiedział na ogłoszenia. Quote
Lidan Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Będzie dobrze :kciuki: Tylko gdzie ten tekst do ogłoszeń :???: Można ewentualnie zacząć coś na własną rękę ogłaszać czy trzeba czekać na oficjalny tekst? A jeśli można to poczekam na zdjęcia i może jutro wieczorem zaczęłabym robić ogłoszenia :hmmmm: Na kogo namiary będziemy podawać? Quote
AgusiaP Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Namiary to może lepiej na Avilie jeśli oczywiście się zgodzi :evil_lol: Ze zdjęciami do ogłoszeń to będzie chyba problem bo Majeczka bardzo się boi jak chce jej zrobić zdjęcie. Dzisiaj nagrałam filmik jak moja Ewka wraca ze szkoły i jak Majeczka się cieszy prześle go i zdjęcia Oleńce na maila. Quote
Recommended Posts