Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 907
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wszyscy razem :lol:
Działeczka ogrodzona i Majeczka wieczorkiem nawet biega sobie luzem.
Dlatego wieczorkiem bo to działeczka w sumie ośrodek domków letniskowych.
My oczywiście praktycznie otwieramy sezon oprócz starszego małżeństwa, które przeprowadziło się tam już na początku kwietnia i mojej mamy, która ma domek zaraz koło nas.
W weekendy są praktycznie wszyscy co mają tam domki.
Majkeczka pilnuje się bardzo i jest naprawdę bardzo posłuszna jak jej powiem Maja do domku albo Majeczka wracaj zaraz jest koło mnie.
Teraz widzę zmianę to całkiem inny psiak jak może swobodnie poruszac się nie na smyczy. Szaleją z moją Gabunią jak dwie wariatki biegają jak na wyścigach no i oczywiście moja Gabunia zostaje daleko w tyle... Maja wczoraj tak szalała, tak begała, że nie wyrobiła zakrętu i zderzyła się z Gabcią, ale na szczęście nic Gabuni się nie stało.
Martwię się tylko co będzie jak zacznie się seon bo to praktycznie domek przy domku i nie każdy lubi zwierzęta a są i tacy co im przeszkadzają.
Maja na ośrodku czuje się bezpiecznie, ale poza brame ośrodka na spacerek nie chce wyjśc i zapiera się jak osiołek

Posted

Chciałam jeszcze napisac, że Majeczka jak ktoś przyjdzie do nas do domku albo ucieka do Ewci albo szczeka z podkulonym ogonkiem. Ona nadal bardzo boi się obcych....Nooo to mamy wesoło bo jak Majeczka zacznie szczekac to Gabcia nie może byc gorsza i szczekają razem ;)

Posted

AgusiaP napisał(a):
Kompleta cisza ani jednego telefonu...

U nas też. Cóż zrobić , trzeba czekać ,aż właściwe domki znajdą nasze sunie.

Posted

Miałam dzisiaj o 8 rano telefon w sprawie Majeczki...
Dzwoniła pani, która mówiła, że ma już pieska uratowanego ze schroniska i pytała jak Maja zachowje się w stosunku do psów.
Powiedziałam pani, że jak spotkamy jakiegoś pieska na spacerku to Maja troszkę pokazje ząbki, ale to raczej ze strachu, ale myślę że nie będzie problemu tym bardziej, że to piesek nie sunia. Zaptałam pani czy w domu są małe dzieci pani, że nie bo ma usunięte jajniki i że w domu dzieci już nie będzie. Powiedziałam, że pytam dlatego bo Majeczka nie za bardzo nadaje się do domu z małymi dziećmi a pani nagle ni z gruszki ni z pietruszki dziękje dowidzenia.
Nawet nie zdążyłam zaptać skąd pani jest i czy mieszkają w domu czy w bloku.

Posted

[quote name='AgusiaP']Wpisałam sobie numer telefonu tej pani 504019x50 w google i patrzcie co znalazłam

http://www.google.pl/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CB0QFjAA&url=http%3A%2F%2Fe-singiel.pl%2Fanons.php%3Fs_woj%3D12%26s_typ%3DM&ei=ONvMTaPlJYeg-Abr-4yqDA&usg=AFQjCNGm4vCoDvj5bSZIR7i7Ye3obPK0hA

Kurcze parę razy sprawdzałam czy dobrze napisałam numer :shake:
Dziwne... Ale skoro ta pani tak szybko zakończyła rozmowę, to chyba nie był odpowiedni domek dla Majeczki!

Posted

Bardzo dziękuje Pokerku, że tak myślisz jest mi naprawdę bardzo miło
Wiecie co po zimie pod blokiem jak śnieg stopniał jest tam gdzie Majajeczka robi siusiu zaraz jak wyjdzie z klatki cała trawa żółta jakby ktoś ją jakimś kwasem podlał....Tak sobie myślałam, że to może od Majeczki siusiu, ale z drugiej strony myślałam, że to niemożliwe. To jednak prawda tam, gdzie Majeczka robi siusiu pod domkiem na Pogori trawa wygląda identycznie i bardzo nie ładnie zaczyna to wyglądac. Wiecie może dlaczego? Ja pierwszy raz spotykam się z czymś takim...

Posted

Poker napisał(a):
Majeczka nie ma pecha, bo jest w super DT, a poza tym właściwy domek jeszcze nie wie ,że Maja ma być u niego.

Popieram w 100%ach. A może Majeczka jest przeznaczona Agusi i jej rodzince?

Posted

Domek na pewno się znajdzie, chociaż Majeczka nie obraziłaby sie na Agusie, gdyby mogła zostać;) gdzie będzie miała tak dobrze.Wiadomo, że u Agusi najlepiej jest;)

Posted

Poker napisał(a):
Chyba by dobrze było zbadać mocz. Szczególnie,że Majeczka miała jakiś problem z układem moczowym na początku.

Byłam u weta i pytałam pani doktor powiedziała, żeby się nie martwic bo niektóre psy szczególnie suczki tak już poprostu mają.

Posted

Jak lekarz twierdzi, że jest ok, to pewnie jest ok.
Ale jak to ja zawsze mówię, małe badanko w niedalekiej przyszłości nie zaszkodzi.
Zdrowi też powinni się badać:-)
Cioteczki, już się kończy bazarek Ninki, jak możecie zerknijcie, Agnieszka tak go pięknie ubarwiła, że aż oczom i duszy miło.
A i jakby ktoś choć kawałeczek dnia Nince kupił byłoby cudownie, ale choć popatrzcie na te kolorki
http://www.dogomania.pl/threads/207385-***-sprzedajemy-szcz%C4%99%C5%9Bliwe-dni-***-bazarek-na-szczeniaczka-z-cmentarza-do-21.05