Jump to content
Dogomania

karma dla niejadka

Recommended Posts

Posted

W sumie już się poddałam, ale może Wy macie jakis pomysł.
jak przyprowadziłam do domu 3 mies. suńkę, ta dosłownie rzucała się na miskę.
Na poczatku jadła Acane dla szczeniąt ras duzych. Ale wiek szczenięcy się skończył i...
Żadna karma nie podeszła.
Nie i już. Czym droższa, tym gorzej. Royala czy Orijena, nawet powąchać nie chciała. Było już wiele firm, wiele produktów. Nie i już.
Nie piszcie mi, proszę, że zje jak się przegłodzi. Potrafi nie jeść tydzień! Ja taka wytrzymała nie jestem. Ostatnio gotuję mięcho, ale nie zawsze mam na to czas.
Wczoraj kupiłam Britta. Liczyłam na to, że może z tych tańszych coś chwyci. Podeszła do miski i zaczęła nosem przesuwać karmę. Jakby sprawdzała, czy pod spodem jest coś, co nadaje się do zjedzenia! :evil_lol:
Ja juz wymiękam :shake:

Posted

Próbowałaś może letnią wodą polac karmę, żeby miała intensywniejszy zapach? Spróbuj tez może kupic jakas karme dla aktywnych, o wyższej zawartości tłuszczu, taka karma zazwyczaj bardziej smakuje psiakom. Możesz też kombinowac ze smakami - jagnięcina, ryba...

Posted

Można dosmaczać karmę - jogurtem, oliwą, rosołem, jakimś tam sosikiem z rybek w puszce - poszukaj, gdzieś był cały długi temat o dosmaczaniu :D
A czasem po prostu wyżej nerek nie podskoczysz :) Jeśli nie masz czasu na gotowanie, przyjrzyj się diecie BARF (cały długi wątek jest w podforum "żywienie"). Albo gotuj na zapas i do zamrażary ;)

Posted

[FONT=MS Shell Dlg 2]Jak mój popycha miskę z żarciem to ją po prostu zabieram. A że dostaje gotowane to rozdzielam jego porcje kotom :evil_lol:[/FONT]

[FONT=MS Shell Dlg 2]Próbowałaś Josere Festival dobra dla niejadków maja małe opakowania. [/FONT]

Posted

Ja miałam to samo ;) Tamlin w hodowli jadł Ariona i w domu też przez pewien czas był nim karmiony, potem Eukanuba, Acana ...itd. Każda była dobra przy pierwszej misce a przy drugiej Tamlin ją wysypywał i rzucał miską po kuchni, próbowałam go przetrzymać ale burczało mu w brzuchu ( dosłownie ) ale karmy nie tknął. Ostatnio zaryzykowałam i kupiłam Royale Canin i nagle się okazało że mój ''królewicz''jednak je :D Teraz kupiłam już drugą paczkę, dalej mu smakuje....szkoda tylko że to taka droga karma :( ale przynajmniej Tami z głodu nie umrze ;)

Posted

u mojej dziala to tak, zwyklej karmy adult nie ruszy a karme rybna lub dla psow aktywnych tak , im tlustsza tym lepiej smakuje :)
jedyna karma na ktora moja uska sie rzucila i to przez cale 12,5kg jadla be zproblemu to byl hills z tunczykiem . sprobuj :)

Posted

CASIA&ttb napisał(a):
BELCANDO Power , wciągnięta nosem bez mrugnięcia przez moją psice która suche kulki uważała za zło konieczne ;)

a jakie sa granulki ? tluste?
moze ja sprobuje :)

Posted

CASIA&ttb napisał(a):
baaardzo tłuste i "pachnące", średniej wielkości a karma genialna,raz dziennie 2-3 bobki ,zero bąków

wezme ja pod uwage w takim razie :)

Posted

gops napisał(a):
wezme ja pod uwage w takim razie :)

tylko daj psu karmę a sama nie próbuj ;)

jedyny minus Belcando to cena,kupiłam debilkowi na wystawie na próbę 1kg opakowanie w cenie 18zł ;/ ,teraz jedzą wszystkie VITAKE,była zimowa wyprzedaż (za 2 worki 15kg /adult large i performance/ zapłaciłam 173zł ) i o dziwo debilek zjada ze smakiem,pachnie nieco rybką i również ma tłuste granulki

• 1 month later...
Posted

nie wiem ile chcesz wydać na opakowanie karmy ale nie znam psa :evil_lol: , który by nie lubił Pronature Holistic.

To naprawdę świetna holistyczna ale tez organiczna ( czyli składniki najwyższej mozliwej jakości ) karma, ilość mięsa podobnie jak w Orijen, ale dużo smaczniejsza i zdrowsza.

niestety nie jest tania ... , poszukaj opisów na ich stronie www.pronatureholistic.pl