Radek Posted November 24, 2025 Author Posted November 24, 2025 U nas teraz trochę nerwów. Mama miała dzisiaj kontrolne badanie, tak jest co pół roku. Trzeba sprawdzić, czy nic złego się nie dzieje. Opis badania będzie za około 8 tygodni. Oczekiwanie jest takie stresujące. Quote
szajbus Posted November 25, 2025 Posted November 25, 2025 Wiem. Moim skromnym zdaniem te terminy są stanowczo za długie i niepotrzebnie wbijają ludzi w stres. Trzymam kciuki. Quote
Radek Posted November 25, 2025 Author Posted November 25, 2025 Dnia 25.11.2025 o 13:02, szajbus napisał: Wiem. Moim skromnym zdaniem te terminy są stanowczo za długie i niepotrzebnie wbijają ludzi w stres. Trzymam kciuki. Na samo badanie też trzeba było poczekać. Przez to jest więcej stresu. Bardzo dziękuję za kciuki. Quote
Radek Posted November 29, 2025 Author Posted November 29, 2025 Norasku kochany, Dziś wyjątkowy dzień. 12 lat temu dotarła do nas mała mordka. Wtedy pełna energii sunia lat około 2-3, a teraz dostojna seniorka, ale cały czas w dobrym humorze. Były dziś smaczki, fajne spacerki. Dobrze spędzony dzień. Zaciskaj, proszę, łapinki za zdrowie małej mordki. Quote
szajbus Posted December 1, 2025 Posted December 1, 2025 Nie tylko ona zaciska. Ja też i to cały czas. To mała terminatorka, która cały czas walczy i tak ma być. Czasami mam uczucie, że to kawałek mojego psa, bo zawsze przeżywałam jej dolegliwości, badania itd. Cały czas mam ją z tylu głowy i zaciśnięte pazury na maksa i wiem, ze tak już będzie. Szczególnie teraz kiedy odeszła Zuzia, o którą nie musza się martwic, za którą bardzo tęsknię. Quote
Radek Posted December 1, 2025 Author Posted December 1, 2025 Bardzo wiele mi dają Twoje słowa. Dziękuję za obecność na tym wątku. 1 Quote
Radek Posted December 7, 2025 Author Posted December 7, 2025 Rozświetlały i dawały dużo radości. 1 Quote
Radek Posted December 15, 2025 Author Posted December 15, 2025 Bardzo dziękuję za pamięć, odwiedziny. Quote
Radek Posted December 24, 2025 Author Posted December 24, 2025 Wszystkim odwiedzającym Norcię życzę Spokojnych, pogodnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia Quote
szajbus Posted December 24, 2025 Posted December 24, 2025 Radku życzę Tobie i Twoim bliskim zdrowych i pięknych Świąt Bożego Narodzenia. Niech ten magiczny czas wypełni Wasze domy miłością, ciepłem i wielką radością. Wesołych Świąt. 1 Quote
Radek Posted December 26, 2025 Author Posted December 26, 2025 Dziękuję za odwiedziny w ten świąteczny czas. Dla mnie dużo wspomnień było ostatnio, bo przypominajka zdjęć z chmury pokazywała mi świąteczne zdjęcia z pożegnanymi psiakami 1 Quote
Radek Posted December 28, 2025 Author Posted December 28, 2025 Norasku kochany, proszę o łapinki od jutra. A zaglądających bardzo proszę o kciuki. Jutro mała mordka ma wizytę kontrolną u naszej pani doktor. Teraz krew i ogólne oględziny, a po wynikach pewnie USG. Jak zwykle stres jest. A w styczniu wizyta u kardiologa, zobaczyć, jak leki działają. Denerwuję się. Za każdym razem coraz bardziej, bo mała mordka coraz starsza. Quote
Radek Posted December 29, 2025 Author Posted December 29, 2025 Bardzo dziękuję. Na oko i osłuchowo z małą mordką nie jest tak źle. Wyniki krwi i omówienie z naszą panią doktor będzie w środę. Proszę o nie puszczanie kciuków. Quote
szajbus Posted December 29, 2025 Posted December 29, 2025 Nie puszczę. O to możesz być spokojny. Poza tym mam non stop zaciśnięte i bez badań. Zawsze mam ją z tyłu głowy i o niej myślę. Tak już mam i nic na to nie poradzę. Miałam je dwie. Zostala mi jedna - Twoja. Znam ten niepokój tak samo jak Ty. Nasza wetka wiedziała, że my w oczekiwaniu na wyniki dostajemy prawdziwego hopla wiec jak tylko do niej przyszły drogą elektroniczną to natychmiast do nas dzwoniła. Zawsze było to tego samego dnia, ale widziała, że czekamy na wieści bez względu na godzinę. 1 Quote
Radek Posted December 30, 2025 Author Posted December 30, 2025 Do nas wyniki już przyszły, ale nie otwieramy ich. Czekamy na jutrzejszą konsultację z naszą panią doktor. Quote
szajbus Posted December 31, 2025 Posted December 31, 2025 W oczekiwaniu na wieści złożę Tobie i Twoim bliskim moc najserdeczniejszych życzeń Niech ten Nowy Rok oprócz zdrowia, szczęścia, wszelkiej pomyślności i spełnienia marzeń przyniesie Wam samo dobro i życzliwych ludzi wokół siebie. Quote
Radek Posted December 31, 2025 Author Posted December 31, 2025 Bardzo dziękujemy za życzenia. Wszystkiego dobrego w nadchodzącym roku dla Ciebie i bliskich. Dzisiaj konsultowaliśmy wyniki z naszą panią doktor. Trochę nam się rozjechały i oprócz styczniowej wizyty u kardiologa czeka nas jeszcze diagnostyka w kierunku cushinga Mała mordka czuje się dobrze, ma apetyt, humor, lubi spacerować, ale te wyniki mogłyby być lepsze. Prosimy o kciuki i łapinki. Quote
szajbus Posted January 1 Posted January 1 Ale ona ma objawy zespołu Cushinga, czy jest podejrzenie, bo wyszedł podwyższony kortyzol? Jeśli chodzi o serduszko, to skoro jej humor dopisuje, nie meczy się, ma prawidłowe tętno i ilość oddechów na minutę, to raczej nie ma pogorszenia. Pamiętam jak kiedyś w panice wieźliśmy Zuzię na cito do kardiologa, bo miała zwiększoną ilość oddechów , a ten miał z nas ubaw, bo nie wzięliśmy poprawki, że panuje upał. Szkoda tylko, że jak nas szkolił jak monitorować Zuzię o tym nie wspomniał. Na szczęście skończyło się na panice. Kciuki zaciśnięte. Quote
Recommended Posts