szajbus Posted July 1, 2025 Posted July 1, 2025 1 lipca - to Wasze święto. Bawcie się dobrze za TM Quote
Radek Posted July 20, 2025 Author Posted July 20, 2025 Bardzo chciałbym móc zobaczyć moje pożegnane przyjaciółki. Poczuć ich sierść, przytulić się. 1 Quote
Radek Posted July 28, 2025 Author Posted July 28, 2025 Dobrze widzieć Twoje wpisy. Dużo mi dają. Norasku kochany, za dwa tygodnie badania kontrolne małej mordki. Proszę, zaciskaj łapinki z całych sił. Quote
Radek Posted August 4, 2025 Author Posted August 4, 2025 Dzisiaj mija 19 lat od dnia, gdy przyjechała do nas Saruśka. Dała nam dużo radości, wspaniałych dni. Kiedyś to był dzień pełny radości, dzisiaj mi smutno, chociaż cieszę się, że Saruśka spędziła dobre lata z nami. 1 Quote
Radek Posted August 6, 2025 Author Posted August 6, 2025 Ważne dla mnie są te wspomnienia. Czasem bolą, ale zawsze pojawia się ciepło na sercu. Quote
Radek Posted August 11, 2025 Author Posted August 11, 2025 Norasku kochany, zaciskaj łapinki 13 sierpnia. Mała mordka ma o 13:30 badania kontrolne. Oczywiście proszę też o kciuki i łapinki innych czworołapów. Quote
Radek Posted August 13, 2025 Author Posted August 13, 2025 Norasku, zaciskaj łapinki jeszcze przez jakiś czas. Wyniki badań będą pewnie jutro, ale nasza pani doktor wyczuła guzek w skórze w okolicach mostka. Pobrana próbka do badań, ale wyniki będą pewnie dopiero po weekendzie. Czeka nas kilka dni stresu i nerwów Quote
Radek Posted August 14, 2025 Author Posted August 14, 2025 Mamy już wyniki krwi skonsultowane z naszą panią doktor. Rewelacji nie ma, ale w miarę stabilnie. Jak na wiek i stan zdrowia tragedii nie ma. Mamy zalecenie zrobienia USG, bo ostatnie było pół roku temu. Wyników biopsji jeszcze nie ma. Wygląda na to, że czeka mnie jeszcze trochę stresu. Prosimy o kciuki i łapinki. 1 Quote
Radek Posted August 20, 2025 Author Posted August 20, 2025 Wyniki biopsji już mamy. Guzek to stan zapalny tkanki tłuszczowej. Mamy obserwować i w razie gdyby rósł mamy wyciąć, bo może powodować dyskomfort. USG będziemy robić we wrześniu. Trochę stresu jeszcze przed nami. Tradycyjnie prośba o kciuki i łapinki. Quote
szajbus Posted August 25, 2025 Posted August 25, 2025 Kciuki są zaciśnięte cały czas na maksa. Z wiekiem u psiaków pojawiają się różne zmiany skórne. Podobno te guzki w okolicach mostka najczęściej są od szelek. Quote
Radek Posted August 25, 2025 Author Posted August 25, 2025 Faktycznie mała mordka chodzi w szelkach żeby obroża jej nie uciskała. Bardzo, bardzo dziękujemy za kciuki. Quote
szajbus Posted September 2, 2025 Posted September 2, 2025 Może Ci się to wydaje dziwne, ale zawsze kiedy patrzę na moją Zuzię myślę też o Twojej mordeczce. Za Zuzkę nieustannie trzymam kciuki więc i za mordeczkę. Cały czas mam je obie w głowie. Nie ma znaczenia czy ona ma jakieś badania, czy nie. Kciuki mam zaciśnięte codziennie na maska i to się nie zmieni. Właściciele psiaków na Dogo, to jednak w pewnym sensie rodzina. Quote
Radek Posted September 2, 2025 Author Posted September 2, 2025 To wcale nie jest dziwne. Mam podobnie i mam takie "swoje" psiaki tu na Dogo. Zaglądam do nich, myśle i zaciskam kciuki. Jeszcze raz bardzo dziękujemy. Quote
Radek Posted September 6, 2025 Author Posted September 6, 2025 Norasku kochany, dzisiaj kolejna rocznica odejścia kochanej Helguni. Bardzo lubiłyście spędzać czas razem, bawić się, biegać po ogródku Taty. Smutno mi. 1 Quote
Radek Posted September 9, 2025 Author Posted September 9, 2025 Dobrze, że działa wątek Norci. Pomimo problemów technicznych z Dogo. Obawiałem się, że i tu problem będzie. 1 Quote
Radek Posted September 15, 2025 Author Posted September 15, 2025 Norasku kochany, bardzo proszę o łapinki w tym tygodniu. O kciuki też proszę. W środę mała mordka ma wizytę kontrolną u kardiologa, a w piątek USG. Denerwuję się. Quote
Radek Posted September 17, 2025 Author Posted September 17, 2025 Dziękujemy za kciuki i łapinki. Wizyta u kardiologa wypadła nieźle. Stan serducha nie pogorszył się od poprzedniej wizyty i kontynuujemy leczenie. Kolejna kontrola za 4 miesiące. Wielka prośba o kciuki i łapinki w piątek, bo mamy bardziej stresującą kontrolę. USG. Quote
Radek Posted September 19, 2025 Author Posted September 19, 2025 Norasku kochany, jesteśmy po USG. Wyniki małej mordki są adekwatne do wieku i stanu zdrowia. Teraz musimy umówić się do naszej pani doktor żeby skonsultować wyniki i ustalić, jak dalej podawać leki. Bardzo prosimy o kciuki i łapinki. 1 Quote
Recommended Posts