Radek Posted September 1, 2024 Author Posted September 1, 2024 W piątek konsultowaliśmy wyniki badań małej mordki z naszą panią doktor. Pani doktor zadowolona z wyników, chociaż oczywiście idealne nie są. Nowe leki na wątrobę pomagają. Sporo wyników trzyma normę. W poniedziałek musimy wykupić leki na kolejny miesiąc, a następne badania kontrolne za 3 miesiące. Teraz czas na wizytę u kardiologa, trochę niepokoju mam, bo ciut się ostatnio pogorszyło. Bardzo dziękujemy za kciuki i łapinki i prosimy o jeszcze. Quote
szajbus Posted September 3, 2024 Posted September 3, 2024 Radku zobaczymy co powie kardiolog. Może niekoniecznie powiększyła się wada, co upały dają sercu popalić. Jak mam być szczera sama mam ich dosyć. Nie cierpię takiej pogody. Quote
Radek Posted September 3, 2024 Author Posted September 3, 2024 Może tak być, że to od upałów. Pogoda jest nieznośna. Nawet dla zdrowych, a co dopiero dla starszej schorowanej małej mordki. Quote
szajbus Posted September 4, 2024 Posted September 4, 2024 Tęsknię za naszym , polskim latem z temperaturą do 25 stopni. To co się teraz dzieje to porażka, którą sami sobie fundujemy niszcząc planetę doprowadzając tym samym do zmian klimatycznych. Nie pamiętam lata, w którym bym większość czasu siedziała w domu przy włączonej klimie, bo upal mnie dobija z powodu bardzo niskiego ciśnienia. A co dopiero mówić to takich futrzakach? Quote
Radek Posted September 5, 2024 Author Posted September 5, 2024 W tym roku pogoda to wyjątkowy koszmar. Czekam z niecierpliwością na ochłodzenie. Quote
Radek Posted September 6, 2024 Author Posted September 6, 2024 Dziś trochę smutków krąży koło mnie. Kolejna rocznica odejścia Helguni. Cudowna ONka mojego Taty. Kochająca wszystkich, lubiąca mizianie, zjadająca biszkopty ze stołu. Przyjaciółka i rówieśniczka Norci (dwa miesiące młodsza). I ją mam nadzieję spotkać gdzieś tam, w przyszłym życiu. Quote
szajbus Posted September 7, 2024 Posted September 7, 2024 Dość często wspominałeś wspólne zabawy Norci z Helgą. A ja 10 lipca w rocznice Psoni nawet nie miałam możliwości tu wejść i coś jej napisać. Miałam ją w sercu i w głowie i wiem, że tego dnia i przez kolejne czuwała nade mną. Prosiłam ją i Balbisię o to i wiem, że tak było. Właściwie mogłam tu wejść z komórki, tak jak robią to inni, ale.... to nie dla mnie. Do tego trzeba mieć sokoli wzrok. Quote
Radek Posted September 7, 2024 Author Posted September 7, 2024 Norcia i Helga cudownie się razem bawiły. Pewnie dlatego, że znały się od szczeniaka. Bardzo lubiłem przyglądać się tym zabawom. Smutno było, gdy przyjeżdżaliśmy już bez Norci, a Helga patrzyła, gdzie jest Norcia. Szukała jej Mi się tak trafiało, że przeważnie w ważne rocznice Dogo nie szwankowało, a czasem nawet z komórki trudno wejść. Quote
szajbus Posted September 9, 2024 Posted September 9, 2024 Radku nie wiem czy wtedy Dogo działało. Byłam poza miejscem zamieszkania , a z komórki nie piszę. Dla mnie za małe literki. Nawet wolę do kogoś zadzwonić niż napisać sms. Od dziś skończyły się upały co mnie bardzo cieszy. 1 Quote
Radek Posted September 9, 2024 Author Posted September 9, 2024 U nas jeszcze dzisiaj było ciepło. Na szczęście od jutra zapowiadają ochłodzenie. Nie mogę się doczekać. Quote
Radek Posted September 30, 2024 Author Posted September 30, 2024 Norasku kochany, u nas już jesień. Chłodniejsza aura i od razu mała mordka w trochę lepszej formie. Zaciskaj za nią łapinki. Quote
Radek Posted October 6, 2024 Author Posted October 6, 2024 U mnie od wczoraj troszkę smuteczków. Wczoraj w przypominajkach wyświetliło mi się jedno z ostatnich zdjęć kochanej Saruśki. Nie mogę przestać myśleć. https://zapodaj.net/plik-cNG8Rsug3E Quote
szajbus Posted October 7, 2024 Posted October 7, 2024 Ładnie na nim wyszła . Ja bardzo często oglądam zdjęcia Psoni, Balbisi, Bamboszka. 1 Quote
Radek Posted October 21, 2024 Author Posted October 21, 2024 Dzisiaj ta pamięć jest dla mnie szczególnie ważna. 11 lat temu pożegnaliśmy kochaną Saruśkę Tyle lat minęło, a tęsknota wciąż jest. Quote
szajbus Posted October 22, 2024 Posted October 22, 2024 Czas biegnie, a tęsknota wciąż ta sama i to się nigdy nie zmieni. 1 Quote
Radek Posted November 1, 2024 Author Posted November 1, 2024 Bardzo dziękuję za pamięć. W takie dni jest bardzo ważna. 1 Quote
Recommended Posts