Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W piątek konsultowaliśmy wyniki badań małej mordki z naszą panią doktor. Pani doktor zadowolona z wyników, chociaż oczywiście idealne nie są. Nowe leki na wątrobę pomagają. Sporo wyników trzyma normę. W poniedziałek musimy wykupić leki na kolejny miesiąc, a następne badania kontrolne za 3 miesiące. Teraz czas na wizytę u kardiologa, trochę niepokoju mam, bo ciut się ostatnio pogorszyło. 
Bardzo dziękujemy za kciuki i łapinki i prosimy o jeszcze. 

Posted

Radku zobaczymy co powie kardiolog. Może niekoniecznie powiększyła się wada, co upały dają sercu popalić. Jak mam być szczera sama mam ich dosyć. Nie cierpię takiej pogody.

Posted

Może tak być, że to od upałów. Pogoda jest nieznośna. Nawet dla zdrowych, a co dopiero dla starszej schorowanej małej mordki. 

Posted

Tęsknię za naszym , polskim latem z temperaturą do 25 stopni. To co się teraz dzieje to porażka, którą sami sobie fundujemy niszcząc planetę  doprowadzając tym samym do zmian klimatycznych. Nie pamiętam lata, w którym bym większość czasu siedziała w domu przy włączonej klimie, bo upal mnie dobija z powodu bardzo niskiego ciśnienia.  A co dopiero mówić to takich futrzakach?

Posted

Dziś trochę smutków krąży koło mnie. Kolejna rocznica odejścia Helguni. Cudowna ONka mojego Taty. Kochająca wszystkich, lubiąca mizianie, zjadająca biszkopty ze stołu. Przyjaciółka i rówieśniczka Norci (dwa miesiące młodsza). 
I ją mam nadzieję spotkać gdzieś tam, w przyszłym życiu. 

Posted

Dość często wspominałeś wspólne zabawy Norci z Helgą.

A ja 10 lipca w rocznice Psoni nawet nie miałam możliwości tu wejść i coś jej napisać. Miałam ją w sercu i w głowie i wiem, że tego dnia i przez kolejne czuwała nade mną. Prosiłam ją i Balbisię o to i wiem, że tak było. 
Właściwie mogłam tu wejść z komórki, tak jak robią to inni, ale.... to nie dla mnie. Do tego trzeba mieć sokoli wzrok.

64.jpg

Posted

Norcia i Helga cudownie się razem bawiły. Pewnie dlatego, że znały się od szczeniaka. Bardzo lubiłem przyglądać się tym zabawom. 
Smutno było, gdy przyjeżdżaliśmy już bez Norci, a Helga patrzyła, gdzie jest Norcia. Szukała jej 😕 

Mi się tak trafiało, że przeważnie w ważne rocznice Dogo nie szwankowało, a czasem nawet z komórki trudno wejść. 

Posted

Radku nie wiem czy wtedy Dogo działało. Byłam poza miejscem zamieszkania , a z komórki nie piszę. Dla mnie za małe literki. Nawet wolę do kogoś zadzwonić  niż napisać sms.

Od dziś skończyły się upały co mnie bardzo cieszy. 

24.jpg

• Like 1
  • 3 weeks later...
Posted

Norasku kochany, u nas już jesień. Chłodniejsza aura i od razu mała mordka w trochę lepszej formie. 
Zaciskaj za nią łapinki. 

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiaj ta pamięć jest dla mnie szczególnie ważna. 11 lat temu pożegnaliśmy kochaną Saruśkę 😞 
Tyle lat minęło, a tęsknota wciąż jest.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...